0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2126 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 37 g
Tuky 137 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cider, maso, jablka a celer se krásně doplňují.

Suroviny

menší bulva, oloupaná, očištěná a nakrájená na měsíčky
červené, na měsíčky
cibule červená 1 ks
na klínky
citron ½ ks
na měsíčky
česnek 4 stroužky
celé, neoloupané
olivový olej 60 ml
kotleta 800 g
s kostí (cca 800 g)
sůl
pepř
čerstvě mletý
cider 125 ml
hořčice dijonská 1 PL
petrželka
nasekaná

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací nádoby o objemu 3 litry vložte celer, jablka, cibuli, citron a česnek, pokapejte 2 lžícemi oleje a dobře promíchejte. Pečte 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

2 Mezitím rozehřejte na pánvi na středním plameni 1 lžíci oleje. Kotlety osolte a opepřete a opečte každou 2 minuty po každé straně dozlatova.

3 Smíchejte cider a hořčici, přilijte do pánve a vařte dalších 5 minut, nebo dokud se omáčka lehce nezredukuje. Do zapékací nádoby k zelenině přidejte kotlety, přelijte omáčkou a vraťte do trouby. Pečte dalších 15–20 minut, až bude maso zcela měkké. Posypte nasekanou petrželkou a servírujte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč