Cider, maso, jablka a celer se krásně doplňují.
Suroviny
celer
1
menší bulva, oloupaná, očištěná a nakrájená na měsíčky
jablko
1
ks
červené, na měsíčky
cibule červená
1
ks
na klínky
citron
½
ks
na měsíčky
česnek
4
stroužky
celé, neoloupané
olivový olej
60
ml
kotleta
800
g
s kostí (cca 800 g)
sůl
pepř
čerstvě mletý
cider
125
ml
hořčice dijonská
1
PL
petrželka
nasekaná
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací nádoby o objemu 3 litry vložte celer, jablka, cibuli, citron a česnek, pokapejte 2 lžícemi oleje a dobře promíchejte. Pečte 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
2
Mezitím rozehřejte na pánvi na středním plameni 1 lžíci oleje. Kotlety osolte a opepřete a opečte každou 2 minuty po každé straně dozlatova.
3
Smíchejte cider a hořčici, přilijte do pánve a vařte dalších 5 minut, nebo dokud se omáčka lehce nezredukuje. Do zapékací nádoby k zelenině přidejte kotlety, přelijte omáčkou a vraťte do trouby. Pečte dalších 15–20 minut, až bude maso zcela měkké. Posypte nasekanou petrželkou a servírujte s bramborovou kaší.