Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem
Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2126 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 37 g
Tuky 137 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cider, maso, jablka a celer se krásně doplňují.

Suroviny

menší bulva, oloupaná, očištěná a nakrájená na měsíčky
červené, na měsíčky
na klínky
citron ½ ks
na měsíčky
česnek 4 stroužky
celé, neoloupané
olivový olej 60 ml
kotleta 800 g
s kostí (cca 800 g)
sůl
pepř
čerstvě mletý
cider 125 ml
hořčice dijonská 1 PL
petrželka
nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací nádoby o objemu 3 litry vložte celer, jablka, cibuli, citron a česnek, pokapejte 2 lžícemi oleje a dobře promíchejte. Pečte 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

2

Mezitím rozehřejte na pánvi na středním plameni 1 lžíci oleje. Kotlety osolte a opepřete a opečte každou 2 minuty po každé straně dozlatova.

3

Smíchejte cider a hořčici, přilijte do pánve a vařte dalších 5 minut, nebo dokud se omáčka lehce nezredukuje. Do zapékací nádoby k zelenině přidejte kotlety, přelijte omáčkou a vraťte do trouby. Pečte dalších 15–20 minut, až bude maso zcela měkké. Posypte nasekanou petrželkou a servírujte s bramborovou kaší.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...