Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2126 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 37 g
Tuky 137 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cider, maso, jablka a celer se krásně doplňují.

Suroviny

celer 1
menší, oloupaná, očištěná a nakrájená na měsíčky
jablka 1 ks
na měsíčky
cibule červená 1 ks
na klínky
citron 0.5 ks
na měsíčky
česnek 4 stroužky
celé, neoloupané
olivový olej 60 ml
kotleta 800 g
s kostí
sůl
pepř
čerstvě mletý
cider 125 ml
hořčice dijonská 1 PL
petrželka
nasekaná

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací nádoby o objemu 3 litry vložte celer, jablka, cibuli, citron a česnek, pokapejte 2 lžícemi oleje a dobře promíchejte. Pečte 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

2 Mezitím rozehřejte na pánvi na středním plameni 1 lžíci oleje. Kotlety osolte a opepřete a opečte každou 2 minuty po každé straně dozlatova.

3 Smíchejte cider a hořčici, přilijte do pánve a vařte dalších 5 minut, nebo dokud se omáčka lehce nezredukuje. Do zapékací nádoby k zelenině přidejte kotlety, přelijte omáčkou a vraťte do trouby. Pečte dalších 15–20 minut, až bude maso zcela měkké. Posypte nasekanou petrželkou a servírujte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit