0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Mexiku upekli rekordní cheesecake

cheesecake
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Krémovým tvarohovým koláčem prosluly hlavně Spojené státy, o zapsání do Guinnessovy knihy rekordů se s touto dobrotou ale nikdy nepokusily. A tak své štěstí zkusilo Mexiko. V hlavním městě se sešlo 55 kuchařů a po 60 hodin se věnovali výrobě dvoutunové kalorické bomby.

Překonat mexický úspěch a trumfnout první cheesecake zapsaný v Guinessově knize rekordů nebudou mít další milovníci rekordů snadné. Mexičtí cukráři na jeho výrobu spotřebovali tunu krémového sýra, stejné množství jogurtu, 350 kilogramů sušenek, čtvrt tuny cukru a 150 kilogramů másla. Po změření, zvážení a zapsání do Guinessovy knihy jej organizátoři rozkrájeli na 20 000 kousků, které zmizely v nadšeném publiku.

První zmínky o tvarohovém dortu pocházejí ze starověkého Řecka. V roce 776 před naším letopočtem se koláčem z drceného sýra, mouky a vajíčka posilňovali účastníci olympijských her. K dnešní verzi koláče přispěl americký mlékař, který v roce 1872 vynalezl krémový sýr. Krémový cheesecake prý jako první servíroval Arnold Reuben, majitel slavného newyorského podniku Turf Restaurant, který byl otevřen v roce 1942.

Pokud jste na cheesecake právě dostali chuť, upečte si jej! Vlastně jej ani péct nemusíte, někdy stačí jen smíchat všechny suroviny a nechat báječnáý dort vychladit. Pro inspiraci, z čeho všeho můžete cheesecake tvořit, se podívejte na stránky věnované jen a jen této krémové dobrotě. Na webu www.i-love-cheesecake.com lze totiž nalézt recepty na cheesecake z jahod, banánů, čokolády, medu, tvarohu, jogurtu a dalších přísad.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč