0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Mexiku upekli rekordní cheesecake

cheesecake
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Krémovým tvarohovým koláčem prosluly hlavně Spojené státy, o zapsání do Guinnessovy knihy rekordů se s touto dobrotou ale nikdy nepokusily. A tak své štěstí zkusilo Mexiko. V hlavním městě se sešlo 55 kuchařů a po 60 hodin se věnovali výrobě dvoutunové kalorické bomby.

Překonat mexický úspěch a trumfnout první cheesecake zapsaný v Guinessově knize rekordů nebudou mít další milovníci rekordů snadné. Mexičtí cukráři na jeho výrobu spotřebovali tunu krémového sýra, stejné množství jogurtu, 350 kilogramů sušenek, čtvrt tuny cukru a 150 kilogramů másla. Po změření, zvážení a zapsání do Guinessovy knihy jej organizátoři rozkrájeli na 20 000 kousků, které zmizely v nadšeném publiku.

První zmínky o tvarohovém dortu pocházejí ze starověkého Řecka. V roce 776 před naším letopočtem se koláčem z drceného sýra, mouky a vajíčka posilňovali účastníci olympijských her. K dnešní verzi koláče přispěl americký mlékař, který v roce 1872 vynalezl krémový sýr. Krémový cheesecake prý jako první servíroval Arnold Reuben, majitel slavného newyorského podniku Turf Restaurant, který byl otevřen v roce 1942.

Pokud jste na cheesecake právě dostali chuť, upečte si jej! Vlastně jej ani péct nemusíte, někdy stačí jen smíchat všechny suroviny a nechat báječnáý dort vychladit. Pro inspiraci, z čeho všeho můžete cheesecake tvořit, se podívejte na stránky věnované jen a jen této krémové dobrotě. Na webu www.i-love-cheesecake.com lze totiž nalézt recepty na cheesecake z jahod, banánů, čokolády, medu, tvarohu, jogurtu a dalších přísad.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit