Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3957 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 393 g
Tuky 236 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Cheesecake a Amerika patří nerozlučně k sobě. A hravé San Francisco si vzalo do parády i tenhle slavný dezert!

Suroviny

sušenky 150 g
rozdrcené
máslo 50 g
+ trocha na vymazání
ořechy 50 g
mleté
krupicový cukr 1 PL
Na náplň
300 g
plnotučný tvaroh
kozí sýr 150 g
měkký, (St.Pierre)
krupicový cukr 50 g
mascarpone 250 g
vejce 4 ks
lehce prošlehaná
Na omáčku
krupicový cukr 50 g
maliny 200 g
jahody
na ozdobu
1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte osm formiček o objemu 150 ml. Máslo rozpusťte na pánvi a vmíchejte do něj drcené sušenky, mleté ořechy i cukr. Směs rozdělte do formiček v asi centimetrové vrstvě a lehce ji přimáčkněte. Vložte do trouby a zhruba deset minut předpékejte. Vyjměte, nechte vychladnout a teplotu trouby snižte o třicet stupňů.

2.  Ingredience na náplň spolu prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Formičky postavte na plech a do každé nalijte trochu krému tak, aby náplň sahala přibližně centimetr pod okraj. Opatrně vložte do trouby a pečte pětadvacet až třicet minut, aby náplň zpevnila; když na formičku poklepete, měl by se střed jenom lehounce chvět. Pokud během chladnutí náplň trochu klesne a popraská, nic si z toho nedělejte, ovocná omáčka všechno elegantně zachrání. Po vyjmutí z trouby nechte obsah formiček úplně vychladnout, pak je překryjte fólií a dejte do ledničky – aspoň na hodinu, ale klidně až na dva dny.

3.  Na omáčku svařte 50 ml vody s cukrem; tak za pět minut začne být směs sirupovitá. Vsypte polovinu malin a vařte je asi dvě minuty, až začne ovoce praskat. Protřete sítem nebo jemným cedníkem, abyste odstranili semínka. Vmíchejte zbylé maliny (pár jich schovejte na ozdobu) a nechte omáčku vychladnout.

4.  Vyjměte formičky z lednice. Okraje objeďte nožem namočeným v horké vodě, vyklopte na prkénko a překlopte. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené jahodami a malinami.

Apetit magazín

  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit