Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3957 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 393 g
Tuky 236 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Cheesecake a Amerika patří nerozlučně k sobě. A hravé San Francisco si vzalo do parády i tenhle slavný dezert!

Suroviny

sušenky 150 g
rozdrcené
máslo 50 g
+ trocha na vymazání
ořechy 50 g
mleté
krupicový cukr 1 PL
Na náplň
300 g
plnotučný tvaroh
kozí sýr 150 g
měkký, (St.Pierre)
krupicový cukr 50 g
mascarpone 250 g
vejce 4 ks
lehce prošlehaná
Na omáčku
krupicový cukr 50 g
maliny 200 g
jahody
na ozdobu
1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte osm formiček o objemu 150 ml. Máslo rozpusťte na pánvi a vmíchejte do něj drcené sušenky, mleté ořechy i cukr. Směs rozdělte do formiček v asi centimetrové vrstvě a lehce ji přimáčkněte. Vložte do trouby a zhruba deset minut předpékejte. Vyjměte, nechte vychladnout a teplotu trouby snižte o třicet stupňů.

2.  Ingredience na náplň spolu prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Formičky postavte na plech a do každé nalijte trochu krému tak, aby náplň sahala přibližně centimetr pod okraj. Opatrně vložte do trouby a pečte pětadvacet až třicet minut, aby náplň zpevnila; když na formičku poklepete, měl by se střed jenom lehounce chvět. Pokud během chladnutí náplň trochu klesne a popraská, nic si z toho nedělejte, ovocná omáčka všechno elegantně zachrání. Po vyjmutí z trouby nechte obsah formiček úplně vychladnout, pak je překryjte fólií a dejte do ledničky – aspoň na hodinu, ale klidně až na dva dny.

3.  Na omáčku svařte 50 ml vody s cukrem; tak za pět minut začne být směs sirupovitá. Vsypte polovinu malin a vařte je asi dvě minuty, až začne ovoce praskat. Protřete sítem nebo jemným cedníkem, abyste odstranili semínka. Vmíchejte zbylé maliny (pár jich schovejte na ozdobu) a nechte omáčku vychladnout.

4.  Vyjměte formičky z lednice. Okraje objeďte nožem namočeným v horké vodě, vyklopte na prkénko a překlopte. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené jahodami a malinami.

Komentáře

Anonym

Chuťově je vynikající a dá se i dost dobře zmrazit:-) Jen ten kozí sýr je dost výrazný,takže pokud nejste jeho milovníky, dejte ho tam půlku,ale určitě nevynechávejte, dezert by přišel o další svůj rozměr, které naše české "tvarohové" koláče postrádají.

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.67

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit