Je cukrárna daleko? S naším receptem zvládnete tenhle úžasný dezert upéct doma!
Suroviny
ricotta
375
g
krémový sýr
375
g
např. Philadelphia, Buko
krupicový cukr
230
g
co nejjemnější
vejce
3
ks
citronová kůra
1
PL
bio, jemně strouhaná
vanilkový extrakt
1
ČL
Na korpus
sušenky
125
g
máslové, např. Opavia
mandle
55
g
mleté
máslo
45
g
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
bílá čokoláda
150
g
nasekaná
mražené ostružiny
200
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 140 °C.
2
Suroviny na korpus zpracujte podle základního receptu a podle něj také připravte formu a vtiskněte do ní směs.
3
V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a zpracujte, aby se všechno spojilo.
4
Do směsi vmíchejte bílou čokoládu a mražené ostružiny. Náplň naneste do formy na korpus a pečte hodinu a čtvrt.
5
Nechte chvíli stát ve formě, pak přeneste do lednice a podávejte důkladně vychlazené.