Cheesecake s bílou čokoládou

Cheesecake s bílou čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4800 kcal
Bílkoviny 137 g
Cukr 445 g
Tuky 275 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Je cukrárna daleko? S naším receptem zvládnete tenhle úžasný dezert upéct doma!

Suroviny

ricotta 375 g
krémový sýr 375 g
např. Philadelphia, Buko
krupicový cukr 230 g
co nejjemnější
vejce 3 ks
citronová kůra 1 PL
bio, jemně strouhaná
vanilkový extrakt 1 ČL
Na korpus
sušenky 125 g
máslové, např. Opavia
mandle 55 g
mleté
máslo 45 g
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
bílá čokoláda 150 g
nasekaná
mražené ostružiny 200 g

1 Troubu předehřejte na 140 °C. Suroviny na korpus zpracujte podle základního receptu a podle něj také připravte formu a vtiskněte do ní směs.

2 V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a zpracujte, aby se všechno spojilo. Do směsi vmíchejte bílou čokoládu a mražené ostružiny. Náplň naneste do formy na korpus a pečte hodinu a čtvrt. Nechte chvíli stát ve formě, pak přeneste do lednice a podávejte důkladně vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit