Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 82
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4800 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 445 g
Tuky 275 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je cukrárna daleko? S naším receptem zvládnete tenhle úžasný dezert upéct doma!

Suroviny

ricotta 375 g
např. Philadelphia, Buko
co nejjemnější
vejce 3 ks
bio, jemně strouhaná
vanilkový extrakt 1 ČL
Na korpus
sušenky 125 g
máslové, např. Opavia
mleté
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
nasekaná
mražené ostružiny 200 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C.

2

Suroviny na korpus zpracujte podle základního receptu a podle něj také připravte formu a vtiskněte do ní směs.

3

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a zpracujte, aby se všechno spojilo.

4

Do směsi vmíchejte bílou čokoládu a mražené ostružiny. Náplň naneste do formy na korpus a pečte hodinu a čtvrt.

5

Nechte chvíli stát ve formě, pak přeneste do lednice a podávejte důkladně vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín