0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ve druhém kole Czech Food Cup uspěla Moravská chalupa

Ve druhém kole Czech Food Cup uspěla Moravská chalupa
sdílet:
V sobotu se ve Zlíně konalo druhé kolo Czech Food Cup a čtvrtý ročník klání o nejlepší český knedlík. Nejvíce zabodovala brněnská restaurace Moravská chalupa, která si odnesla celkem tři ocenění.

Tak jako v každém kole Czech Food Cup, i ve Zlíně mohli návštěvníci ochutnat soutěžní pokrmy. Každá restaurace soutěžila s národní specialitou, ve Zlíně to byla koprová omáčka. Druhým soutěžním jídlem byla regionální specialita, kterou si restaurace zvolily samy a mohly ji nahradit specialitou šéfa kuchyně.

Soutěž Czech Food Cup je součástí projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku. Do národního kola, které se uskuteční 1. května v Karlových Varech, poslala porota ve Zlíně Moravskou chalupu (postupuje za region jižní Morava), restauraci v horském hotelu Sepetná (postupuje za severní Moravu a Slezsko) a restaurant Sušil (postupuje za střední Moravu).


O nejlepší knedlík

Kromě soutěže Czech Food Cup také ve Zlíně bojovali kuchaři o nejlepší knedlík. Soutěž Český houskový knedlík – perla české kuchyně 2010 vyhlašuje Rada pro mezinárodní vztahy. První místo získala opět restaurace Moravská chalupa.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit