V sobotu se ve Zlíně konalo druhé kolo Czech Food Cup a čtvrtý ročník klání o nejlepší český knedlík. Nejvíce zabodovala brněnská restaurace Moravská chalupa, která si odnesla celkem tři ocenění.
Tak jako v každém kole Czech Food Cup, i ve Zlíně mohli návštěvníci ochutnat soutěžní pokrmy. Každá restaurace soutěžila s národní specialitou, ve Zlíně to byla koprová omáčka. Druhým soutěžním jídlem byla regionální specialita, kterou si restaurace zvolily samy a mohly ji nahradit specialitou šéfa kuchyně.
Soutěž Czech Food Cup je součástí projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku. Do národního kola, které se uskuteční 1. května v Karlových Varech, poslala porota ve Zlíně Moravskou chalupu (postupuje za region jižní Morava), restauraci v horském hotelu Sepetná (postupuje za severní Moravu a Slezsko) a restaurant Sušil (postupuje za střední Moravu).
O nejlepší knedlík
Kromě soutěže Czech Food Cup také ve Zlíně bojovali kuchaři o nejlepší knedlík. Soutěž Český houskový knedlík – perla české kuchyně 2010 vyhlašuje Rada pro mezinárodní vztahy. První místo získala opět restaurace Moravská chalupa.