Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
salat
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 20 g
Tuky 195 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co s mladým celerem? Přesvědčte se dřív, než jim podzim vykreslí na řezu hnědé žilkování…

Související recepty

Suroviny

celer 1 ks
mladá bulva, oloupaná
majonéza 250 ml
nakládané
vejce 1 ks
uvařené natvrdo
bylinky 1 PL
dle chuti - pažítka, estragon
kapary 1 PL
naložené v soli
hořčice 1 ČL
z poloviny citronu

Postup

1

Celer nakrájejte na nudličky (přibližně o tloušťce zápalky). Pokapejte citronovou šťávou a nechte chvilku odležet v lednici.

2

Do misky dejte majonézu, přidejte najemno nastrouhané okurky, bylinky, kapary a žloutek protlačený hustým sítem, případně lžičku hořčice. Dobře promíchejte.

3

Přidejte okapaný celer a uložte v chladu až do podávání.

4

Podávejte s plátky chleba, nejlépe nasucho opečenými.

Tip Apetitu:
Na elegantní předkrm nebo přílohu povýšíte remuládu tak, že do ní přidáte dvě lžíce koňaku a několik nahrubo nakrájených nebo podrcených vlašských ořechů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 07:54
Recept se nachází v č.8/04, str.35

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...