Co s mladým celerem? Přesvědčte se dřív, než jim podzim vykreslí na řezu hnědé žilkování…
Postup
1
Celer nakrájejte na nudličky (přibližně o tloušťce zápalky). Pokapejte citronovou šťávou a nechte chvilku odležet v lednici.
2
Do misky dejte majonézu, přidejte najemno nastrouhané okurky, bylinky, kapary a žloutek protlačený hustým sítem, případně lžičku hořčice. Dobře promíchejte.
3
Přidejte okapaný celer a uložte v chladu až do podávání.
4
Podávejte s plátky chleba, nejlépe nasucho opečenými.
Tip Apetitu:
Na elegantní předkrm nebo přílohu povýšíte remuládu tak, že do ní přidáte dvě lžíce koňaku a několik nahrubo nakrájených nebo podrcených vlašských ořechů.
Komentáře