0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyzkoušeli jsme: kurz vaření přes internet

Vyzkoušeli jsme: kurz vaření přes internet
sdílet:
Vaření on-line je snadné, a hlavně zábavné. Ve vlastní kuchyni to prověřila redaktorka Darina Sieglová.

Oblíbená soutěžící z pořadu Na nože Iveta Fabešová nedávno spustila kurzy vaření. Nemá ale kulinářské studio ani vás do žádného nezve. Nakouknout můžete přímo do její kuchyně, a to pomocí webkamery. Ona zase nakoukne do té vaší a zkontroluje, jak vám vaření jde. Stačí si založit profil na Google+ a přihlásit se na kurz.

Po přihlášení na stránkách Ivety vám přijde e-mail se seznamem ingrediencí, které si musíte nakoupit, a kuchyňských pomůcek, které si musíte připravit (nebo vypůjčit od sousedů). To vše musíte stihnout do sobotního dopoledne. V 10 hodin na vás ve zprávách na Google+ vykoukne pozvánka a jde se vařit.

Spolu v kuchyni


Kurz probíhá podobně, jako kdybyste si povídali s někým přes Skype, jen s tím rozdílem, že nejste sami – kromě vás a Ivety je tady pár dalších účastníků. Vše funguje pomocí funkce Hangout, tedy setkání, které funguje jako videokonference. Kromě ingrediencí a pomůcek tedy potřebujete i počítač (ideálně notebook) s fungující kamerou a mikrofonem. Z vlastní zkušenosti doporučuju počítač předem vyzkoušet, menší notebooky datový přenos nezvládají.
 
Vaření s někým on-line se s běžným kurzem vaření srovnávat nedá. Nikdo vám neřekne „Přisol to“ nebo „Máš to moc řídké“. Musíte dát na vlastní chuť a úsudek. A také si vše musíte připravit sami, což jsem na prvním kurzu podcenila. Postupně jsem tak musela do práce zapojit zbytek domácnosti – přeci jen oloupat a nakrájet dvě kila jablek a kilo cibule chvíli trvá, a pokud nemáte vše připravené předem, je to znát. Iveta sice hlídá, kdo co v kuchyni dělá, jak mu to jde a jestli všichni stíhají, ale na všechny čekat věčně nejde.

Kurz není ani tolik o tom, naučit se něco nového, jako strávit příjemné dopoledne v kuchyni s partou starých i nových známých a přichystat společně sobotní oběd. Pokud tedy také nechcete být při vaření sami, přihlaste se na další kurz s Ivetou na jejích stránkách www.ivetafabesova.cz. Příští kurz proběhne už 26. 5.

 

 

Připravila Darina Sieglová

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit