0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chytré vaření v páře

vaření v páře
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Většina napařováčků, zvlášť těch, které máme všichni doma a nejčastěji je používáme na napaření knedlíků, mají krátké nožičky. Pokud s jejich pomocí chcete uvařit zeleninu v páře, především tu, která vyžaduje více času, máte většinou problém. Pod pařáček se totiž vejde příliš málo vody, a tak je třeba ji neustále ohřívat a dolévat. Víme, jak si pomoci.

Vezměte alobal, zmačkejte jej a udělejte z něj tři větší koule. Ty dejte na dno hrnce a na ně dejte pařáček. Alobalové koule vytvoří pod pařáčkem dostatek prostoru pro vodu, a vy ji tak nemusíte během vaření dolévat.

Související články

Chytré vaření v páře
  • Tipy a triky

Chytré vaření v páře

Většina napařováčků, zvlášť těch, které máme všichni doma a nejčastěji je používáme na napaření knedlíků, mají krátké nožičky. Pokud s jejich pomocí chcete uvařit zeleninu v páře, především tu, která vyžaduje více času, máte většinou...
Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? V páře!
  • Jak na to

Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? V páře!

Dáváte přednost kupovaným knedlíkům, protože domácí se vám už několikrát nepovedly? Je pravda, že příprava této nejoblíbenější české přílohy dokáže potrápit nejednu hospodyni. Neházejte ještě flintu do žita a vyzkoušejte je připravit v ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit