Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (3)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 900 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 92 g
Tuky 41 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Studené polévky patří k létu i teplému podzimu stejně jako ty horké k zimě. Jejich úkolem je lehce zasytit a výrazně osvěžit – a tahle to umí na výbornou!

Suroviny

hrášek 450 g
mražený
máta 1 hrst
čerstvá
smetana ke šlehání 4 PL
voda 1 l
vařící
bujon zeleninový 1 ks
kostka
pažitka
nasekaná, na ozdobení

1V hrnci smíchejte vařící vodu s bujonem a hráškem.

2Nechte mírně vychladnout. Potom směs přelijte do mixéru, přidejte lístky máty a rozmixujte na kaši.

3Dejte chladit. Mezitím ušlehejte smetanu.

4Podávejte se šlehačkovou čepicí posypanou kousky pažitky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit