Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrášková polévka
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 900 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 92 g
Tuky 41 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Studené polévky patří k létu i teplému podzimu stejně jako ty horké k zimě. Jejich úkolem je lehce zasytit a výrazně osvěžit – a tahle to umí na výbornou!

Suroviny

hrášek 450 g
mražený
máta 1 hrst
čerstvá
voda 1 l
vařící
pažitka
nasekaná, na ozdobení

Postup

1

V hrnci smíchejte vařící vodu s bujonem a hráškem.

2

Nechte mírně vychladnout. Potom směs přelijte do mixéru, přidejte lístky máty a rozmixujte na kaši.

3

Dejte chladit. Mezitím ušlehejte smetanu.

4

Podávejte se šlehačkovou čepicí posypanou kousky pažitky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:03
Recept se nachází v č.8/04, str.40