0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1602 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 7 g
Tuky 101 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle luxusní roládu vytvoříte díky nahřátému sýru raz dva. A pěna z lososa má úžasný šmrnc!

Suroviny

eidam 400 g
nebo jiný tvrdý sýr
lučina
řeřicha 1 hrst
čerstvá

1 Lososa pokrájejte na kousky, smíchejte s lučinou a na závěr lehce vmíchejte řeřichu.

2 Tvrdý sýr vložte do mikrotenového sáčku, zavažte a vložte na deset minut do vroucí vody. Potom sýr rychle rozválejte na placku, potřete lososovým krémem a zarolujte. Zabalte do alobalu a nechte vychladit, nejlépe přes noc. Pak krájejte na tenké plátky.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

V životě to nerozválíte. Kupte si krájený eidam, rozložte ho na fólii aby se plátky trošičku překrývaly a nražte na to náplň. Díky fólii to srolujete levým malíčkem a po několika hodinách v lednici nikdo nepozná, kde jsou na sýru "svary". Jestli to chcete podávat za hoďku, naopak roládu nechte v teple a v pooslední desetiminutce schlaďte v mrazáku.

Anonym

No právě, že to jde, nahřátím v mikrovlnce se sice z toho stane neforemná koule, ale krásně se rozválí válečkem. S různými náplněmi děláme už přes dvacet let :-)

Anonym

Vidim, za pani Eva ma stejnou zkusenost:-)

Anonym

Já taky dělám roládu už léta....to mě fascinuje, poznámky typu v životě to nerozváláíte :o) Naštěstí pro nás rozválíme :o)

Anonym

Taky dělám podobnou roládu už léta. Nejlíp se sýr rozvaluje skleněnou lahví, na tu se tak nelepí... Ale ten fígl s rozehřátým plátkovým sýrem se mi líbí, je to určitě snazší, příště to asi zkusím :o)

Anonym

Nemate pravdu. Syr se da krasne rozvalet. Jen si na to musite koupit 40procentni eidam. V nasi rodine se tato rolada dela snad uz 20 let s ruznymi naplnemi a slavi velke uspechy.

Anonym

Na plech položte alobal, ktorý ľahko potriete olejom. Poukladajte na alobal syr nakrájaný na plátky a nechajte v teplej rúre trošku rotaviť a spojiť sa. Vyberte z rúry potrite plnkou a zarolujte. Je krásne rovnomerný. Dajte do chladničky ztuhnúť. Plnka môže byť aj z bryndzovej pomazánky.

Anonym

Velmi to usnadní práci a vznikne krásný obdélník. Nevidím důvod proč to složitě válet, když to jde vyřešit takhle jednoduše.

Anonym

musim nesouhlasit, rozvařený sýr doslova ze sáčku vyliju na kuchyňskou linku a ihned dobře a velmi rychle rozválím. Opravdu to jde velmi snadno, jen je nutné mít sýr dobře rozvařený.

Anonym

Také chci přispět svoji radou - roládu připravuji už docela dlouho a senzačně se rozválí, pokud teplý sýr rozválíte v mikroténovém sáčku, pak dostanete i pravidelný tvar

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč