Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

4.8/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1602 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 7 g
Tuky 101 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle luxusní roládu vytvoříte díky nahřátému sýru raz dva. A pěna z lososa má úžasný šmrnc!

Suroviny

eidam 400 g
nebo jiný tvrdý sýr
lučina
řeřicha 1 hrst
čerstvá

Postup

1

Lososa pokrájejte na kousky, smíchejte s lučinou a na závěr lehce vmíchejte řeřichu.

2
Tvrdý sýr vložte do mikrotenového sáčku, zavažte a vložte na deset minut do vroucí vody. Potom sýr rychle rozválejte na placku, potřete lososovým krémem a zarolujte. Zabalte do alobalu a nechte vychladit, nejlépe přes noc. Pak krájejte na tenké plátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 19:11
Recept se nachází v č.3/06, str.53
03.04.2007 20:55
Také chci přispět svoji radou - roládu připravuji už docela dlouho a senzačně se rozválí, pokud teplý sýr rozválíte v mikroténovém sáčku, pak dostanete i pravidelný tvar
22.08.2006 16:26
V životě to nerozválíte. Kupte si krájený eidam, rozložte ho na fólii aby se plátky trošičku překrývaly a nražte na to náplň. Díky fólii to srolujete levým malíčkem a po několika hodinách v lednici nikdo nepozná, kde jsou na sýru "svary". Jestli to chcete podávat za hoďku, naopak roládu nechte v teple a v pooslední desetiminutce schlaďte v mrazáku.
23.08.2006 13:11
No právě, že to jde, nahřátím v mikrovlnce se sice z toho stane neforemná koule, ale krásně se rozválí válečkem. S různými náplněmi děláme už přes dvacet let :-)
06.11.2006 10:53
Vidim, za pani Eva ma stejnou zkusenost:-)
08.12.2006 13:56
Já taky dělám roládu už léta....to mě fascinuje, poznámky typu v životě to nerozváláíte :o) Naštěstí pro nás rozválíme :o)
03.01.2007 23:33
Taky dělám podobnou roládu už léta. Nejlíp se sýr rozvaluje skleněnou lahví, na tu se tak nelepí... Ale ten fígl s rozehřátým plátkovým sýrem se mi líbí, je to určitě snazší, příště to asi zkusím :o)
06.11.2006 10:50
Nemate pravdu. Syr se da krasne rozvalet. Jen si na to musite koupit 40procentni eidam. V nasi rodine se tato rolada dela snad uz 20 let s ruznymi naplnemi a slavi velke uspechy.
22.12.2006 13:20
Na plech položte alobal, ktorý ľahko potriete olejom. Poukladajte na alobal syr nakrájaný na plátky a nechajte v teplej rúre trošku rotaviť a spojiť sa. Vyberte z rúry potrite plnkou a zarolujte. Je krásne rovnomerný. Dajte do chladničky ztuhnúť. Plnka môže byť aj z bryndzovej pomazánky.
30.12.2006 16:30
Velmi to usnadní práci a vznikne krásný obdélník. Nevidím důvod proč to složitě válet, když to jde vyřešit takhle jednoduše.