Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Udělejte si výlet za čokoládou!

Udělejte si výlet za čokoládou!

Někdo cestuje po nejkrásnějších hradech a zámcích, někdo zase ochutnává ty nejlepší svíčkové a guláše. Máme pro vás ještě jeden tip na výlety: čokoládová muzea. Server Virtualtourist totiž sestavil žebříček deseti nejlepších světových muzeí čokolády. Navštívit alespoň část z nich nebude vůbec těžké – sedmé nejlepší čokoládové muzeum totiž leží v samotném srdci Prahy. Muzeum čokolády Choco Story, které najdete v Celetné ulici, se pyšní sbírkou úžasných starých obalů na čokoládu a ukázkami výrobního procesu čokolády. V obchodě pak nebudete vědět, za co utrácet dřív.
5. 11. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Nejkrásnější muzeum je podle serveru v Kolíně nad Rýnem. Najdete jej ve futuristické budově na břehu Rýna, a pokud se sem vydáte, těšte se na tři patra plná čokoládových dějin i laskomin. Muzeum si první místo vysloužilo slavnou čokoládovou fontánou a čerstvými křupavými vaflemi plněnými horkou čokoládou.

Druhé nejlepší je podle serveru Muzeum tajemství čokolády v Geispolsheimu ve východní Francii. Jeho součástí je i divadlo a můžete tu nakoupit netradiční čokoládové produkty – čokoládové pivo a čokoládový ocet. Na památku si ale můžete odvézt i staré formičky na čokoládu. „Toto muzeum je stejně elegantní jako země, kterou reprezentuje,“ soudí Virtualtourist.



Za v pořadí třetím nejlepším muzeem už se budete muset vydat přes půl světa. Pomyslná bronzová medaile patří muzeu Panny’s Amazing World of Chocolate v australském státě Victoria. Za v pořadí čtvrtým nej už se ale vrátíte zpět do Evropy – muzeum Choco Story leží v belgických Bruggách.

Zbylých šest sladkých muzeí je roztroušených po celém světě. Najdete je v Barceloně, St. Stephenu v Kanadě, v Lititzu v USA, na ostrově Čedžudo v Jižní Koreji a v mexickém hlavním městě Mexiku.

Čokoláda může být pastvou pro jazyk, ale toto muzeum je opravdu pastvou pro oči, píše se na serveru o pražském muzeu. Autoři žebříčku zmiňují jmenovitě jeho „sbírky úžasných starých obalů na čokoládu“ a ukázky výrobního procesu čokolády a píšou, že „je těžké se rozhodnout, na co se dívat dřív“.

REKLAMA

Přidat komentář