0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Udělejte si výlet za čokoládou!

Udělejte si výlet za čokoládou!
sdílet:
Někdo cestuje po nejkrásnějších hradech a zámcích, někdo zase ochutnává ty nejlepší svíčkové a guláše. Máme pro vás ještě jeden tip na výlety: čokoládová muzea. Server Virtualtourist totiž sestavil žebříček deseti nejlepších světových muzeí čokolády. Navštívit alespoň část z nich nebude vůbec těžké – sedmé nejlepší čokoládové muzeum totiž leží v samotném srdci Prahy. Muzeum čokolády Choco Story, které najdete v Celetné ulici, se pyšní sbírkou úžasných starých obalů na čokoládu a ukázkami výrobního procesu čokolády. V obchodě pak nebudete vědět, za co utrácet dřív.

Nejkrásnější muzeum je podle serveru v Kolíně nad Rýnem. Najdete jej ve futuristické budově na břehu Rýna, a pokud se sem vydáte, těšte se na tři patra plná čokoládových dějin i laskomin. Muzeum si první místo vysloužilo slavnou čokoládovou fontánou a čerstvými křupavými vaflemi plněnými horkou čokoládou.

Druhé nejlepší je podle serveru Muzeum tajemství čokolády v Geispolsheimu ve východní Francii. Jeho součástí je i divadlo a můžete tu nakoupit netradiční čokoládové produkty – čokoládové pivo a čokoládový ocet. Na památku si ale můžete odvézt i staré formičky na čokoládu. „Toto muzeum je stejně elegantní jako země, kterou reprezentuje,“ soudí Virtualtourist.



Za v pořadí třetím nejlepším muzeem už se budete muset vydat přes půl světa. Pomyslná bronzová medaile patří muzeu Panny’s Amazing World of Chocolate v australském státě Victoria. Za v pořadí čtvrtým nej už se ale vrátíte zpět do Evropy – muzeum Choco Story leží v belgických Bruggách.

Zbylých šest sladkých muzeí je roztroušených po celém světě. Najdete je v Barceloně, St. Stephenu v Kanadě, v Lititzu v USA, na ostrově Čedžudo v Jižní Koreji a v mexickém hlavním městě Mexiku.

Čokoláda může být pastvou pro jazyk, ale toto muzeum je opravdu pastvou pro oči, píše se na serveru o pražském muzeu. Autoři žebříčku zmiňují jmenovitě jeho „sbírky úžasných starých obalů na čokoládu“ a ukázky výrobního procesu čokolády a píšou, že „je těžké se rozhodnout, na co se dívat dřív“.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit