0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 93
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2843 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 352 g
Tuky 120 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený chlebíček, to je ten nejlepší piknikový dezert.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
hnědý cukr 50 g
vejce 1 ks
máslo 100 g
změklé
podmáslí 150 ml
banány 2 ks
hodně zralé, rozmačkané
rozinky 1 hrst
lze nahradit nasekaným sušeným ovocem
čokoláda 50 g
strouhaná, lze vynechat

Postup

1

Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy. V jiné míse utřete cukr s vejcem a máslem; pak přidejte rozmačkané banány i rozinky či sušené ovoce, případně i nastrouhanou čokoládu. Vlijte podmáslí a promíchejte.

2

Přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujte.

3

Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Hranatou chlebíčkovou formu velikosti 21 x 11 x 6 cm či formu na srnčí hřbet vymastěte a vyložte papírem na pečení. Vložte do ní těsto.

4

Pečte půl hodiny nebo až chlebíček vyběhne a bude na povrchu hladký.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Velice postradam u receptu jejich kalorickou hodnotu, vite nekdo napriklad hodnotu u tohoto chlebicku?? Moc by mi to pomohlo...

Anonym

recept som vyskusala - je vyborny.Len mi robia starosti niektore ceske vyrazy ako napr. podmasli - co to znamena po slovensky?pomozte mi plz

Anonym

Marwen, na netovým slovníku píšou "cmar", tak nevím, zda Ti to pomůže

Anonym

Ano podmáslí je cmar v slovencine, ja som tiez nad tym dlho dumala, ale zachranil ma obchod -- mliekaren MILSY mala na vyrobku napisany aj cesky aj slovensky nazov :)) Tak to idem vyskusat, hadam sa to podari a bude taky skvely ako vsetci pisete ;-)

Anonym

podmasli je CMAR, zila jsem 3 roky v Bratislave a tyto problemy jsem resila v opacnem gardu.

Anonym

Výborný, musela jsem ho upéct dva víkendy po sobě :-)

Anonym

Už jsem ho pekl asi 5x po sobě. Měním jen ingredience jako čokoláda, různé sušené ovoce, kokos.

Anonym

sladké. Zbytek rodiny si nestežoval, ale moje chuťové buňky by radši něco výraznějšího. Možná zákusek pollít sladkou omáčkou, javorovým sirupem?...

Anonym

Pekla jsem ho prvně a určitě né naposledy. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek užasný...

Anonym

Už som ho robila niekoľkokrát, a je jednoducho skvelý :)) Mňam-mňam..

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit