Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček s rozinkami a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 102
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2843 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 352 g
Tuky 120 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený banánový chlebíček, to je ten nejlepší piknikový dezert! Jednoduchý banánový chlebíček v sobě navíc ukrývá kousky čokolády a rozinky. Pokud máte rádi ořechy, určitě přidejte i je a rázem obyčejný moučník z přezrálých banánů povýšíte na luxusní banana bread!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 bal
hnědý cukr 50 g
vejce 1 ks
velké
máslo 100 g
změklé
hodně zralé, rozmačkané
rozinky 1 hrst
lze nahradit nasekaným sušeným ovocem
strouhaná, lze vynechat

Postup

1

Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy. V jiné míse utřete cukr s vejcem a máslem; pak přidejte rozmačkané banány i rozinky či sušené ovoce, případně i nastrouhanou čokoládu. Vlijte podmáslí a promíchejte.

2

Přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujte.

3

Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Hranatou chlebíčkovou formu velikosti 21 x 11 x 6 cm či formu na srnčí hřbet vymastěte a vyložte papírem na pečení. Vložte do ní těsto.

4

Pečte půl hodiny nebo až chlebíček vyběhne a bude na povrchu hladký.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

07.11.2015 16:34

Tento chlebicek jsem behem 1 tydne pekla trikrat. Misto podmasli jsem dala 1 jogurt a jen 250 g mouky. Banany to chce velmi zrale, aby byl chlebicek sladky. Ja mela vzdy 2 opravdu velke zrale a chut byla bez chyby!! Pecu vzdy radeji trochu dele, aby nebyl tolik mokry. Vyborny recept!

30.07.2008 12:24
Proč se má forma vymazat a pak ještě vyložit papírem?? nějaký divný, ne?
07.08.2008 11:22
Mne to tiež prišlo divné pri inom recepte z Apettitu, ale dobre je to v tom, že sa ti papier pekne prilepí na okraj formy. A uz len jednoducho nalejes cesto a neurobia sa ti také nepekné rohy na koláči:-)
02.06.2008 11:29
Vcera jsem pekla bananovy chlebicek podle tohoto receptu, trochu jsem si ho upravila. Momentalne ziju v Australii a tento chleb je tu velmi oblibeny. Ale nikdy jsem ho nevidela s rozinkami ani s cokoladou, takze jsem tam dala jen banany a nasekane vlaske orechy. Misto podmasli jsem dala slehacku a je fakt super.
24.05.2008 14:53
...je super,také jsem tam vrazila 3 banány a místo rozinek sušené brusinky.Přidala jsem trošku slunečnicových semínek.Je příjemně vláčný.Suchý buchty nemáme rádi!
01.08.2007 10:06
tak tenhle recept mě teda nenadchnul, málo sladké, po banánech divnou vůni, moc prášku do pečiva a matlavá konzistence. Nebudu opakovat.
01.08.2007 19:07
Ja ho delam docela casto, trochu jsem zmenil proporce, davam do toho vic bananu, min toho a vic toho a navic jeste tamto – a nema to chybu. Zkratka nebojte se experimentovat a nemusite to vzdy delat presne podle receptu (souhlasim ze pokud tento chlebicek delat presne podle toho jak to tu je napsano, tak vysledek je nic moc).
15.03.2007 17:03
Musim se priznat, ze v USA uz ziji 12 let, ale zatim jsem nikdy nemela bananovy chlebicek s rozinkami. Musim vyzkouset! ;-) Naopak se zde casto davaji do testa na hrubo nasekane vlasske orechy. Take pridavam nastrouhanou citronovou kuru. Pro vlacnejsi a sladsi chlebicek pridavam jeste vice bananu. Pro Cecha ma takovy chlebicek zvlastni konzistenci - tolik nevykyne, je trochu "mokrejsi" po upeceni. Moje tchyne me take naucila pridavat do rozmackanych bananu trochu citronove stavy - i pres velky obsah bananu pak ma chlebicek daleko svetlejsi barvu.
14.03.2007 17:47
Už som ho robila niekoľkokrát, a je jednoducho skvelý :)) Mňam-mňam..
08.09.2006 16:15
Pekla jsem ho prvně a určitě né naposledy. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek užasný...

Apetit magazín