Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Nové trendy v gastronomii: syrová strava, vaření on-line a domácí pečivo

Nové trendy v gastronomii: syrová strava, vaření on-line a domácí pečivo

Co v těchto dnech zajímá gurmány?
19. 2. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Syrová strava


Z nových trendů v gastronomii nás zaujala rawfood kuchyně. V ní najdete jen syrové pokrmy, bez chemické úpravy a tepelně upravené maximálně do 42 °C. Vyšší teploty ničí vitaminy a enzymy obsažené v ovoci a zelenině. I přesto, že suroviny jsou vlastně syrové, dostanete na talíř jídla, na která jste zvyklí – cuketové špagety, lasagne z červené řepy nebo krémovou kari polévku. V rawfood restauraci však bude váš talíř zdravější a zaručeně čerstvější. V Praze najdete dvě rawfood restaurace – Secret of Raw a BioGurmania Jelica. V té první dokonce pořádají kurzy přípravy syrové stravy.

Vaření on-line


Oblíbeným trendem se také stávají kurzy vaření on-line přes Google+ Hangout. V Čechách se jako první zapojila cukrářka Iveta Fabešová, v zahraničí Jamie Oliver. K tomu, abyste s nimi mohli vařit, stačí mít nakoupené suroviny, založený účet na Google+ a být on-line na svém počítači s webovou kamerou. V případě vaření s Jamiem je dobré umět trochu anglicky a pak už si světoznámého kuchaře můžete pustit rovnou do kuchyně.

Pečivo z domácího kvásku


Dalším trendem, který se nedávno objevil, je příprava a péče o domácí chlebový kvásek. Pečení vlastního chleba umožňuje kontrolu vstupních surovin, což se u kupovaného pečiva říct nedá. Světlou výjimkou jsou jen prověření prodejci. Zájem o přípravu domácího kvásku je tak velký, že na internetu vznikla doména www.pecempecen.cz. Skupina sdružuje kváskové nadšence, kteří jsou ochotni podělit se o svůj kvásek a poradit s jeho přípravou.

Připravila Irena Vaňková

REKLAMA

Přidat komentář