Lehká, ale zároveň vydatná večeře pro celou rodinu. Přidat můžete i případné zbytky sýra.
Suroviny
Postup
Připravte si všechno dopředu: uveďte do varu vodu v konvici a zalijte jí brambory. Povařte je doměkka (asi 15 minut, záleží na velikosti). Na zálivku prošlehejte olej s citronovou šťávou, chilli a česnekem – můžete to udělat přímo v míse, ve které budete salát podávat. Přidejte fazole, cibuli a petrželku. Promíchejte.
Brambory sceďte, překrojte podélně na polovinu, vložte je do mísy a smíchejte s ostatními surovinami. Potom přidejte kousky tuňáka a lehce promíchejte, aby se maso příliš nerozdrobilo. Ozdobte salátovými listy a lehce zakápněte olivovým olejem.
Kouzelná přísada:
Luštěniny jsou v české kuchyni trestuhodně opomíjené. Přitom jde o ideální surovinu: možností přípravy je skoro nekonečně, a její doba minimální. Tedy u těch konzervovaných nebo mražených, které nemusíte zdlouhavě namáčet a pak téměř stejně dlouho vařit. V konzervě občas najdete i tak vzácné ‚zboží‘, jako jsou obří bílé fazole – ideální nejen do našeho sytého salátu. Proč? Jsou jemné jako máslo, a přitom krásně křupou – a u takových gigantů opravdu máte do čeho kousnout. 400 g sterilovaných fazolí v nálevu seženete v běžné prodejní síti za zhruba 30–40 Kč.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
- Lehce a zdravě: všestranný tuňák z konzervy na 6 způsobů(24 receptů)
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů)
Komentáře
Anonym
10.07.2006 21:39
hodnocení
Anonym
12.05.2008 18:21
výborné
Anonym
06.04.2007 18:09
Mírné zklamání
Anonym
31.08.2007 09:08
Apetit 5/04 a 1/05
Petra Drdlíková
04.12.2008 09:42
Výborné jídlo!