Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,7 (13x)
31. 5. 2016
Klasický řecký salát
Apetit
Klasický řecký salát
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
4,7 (13x)

V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká ‚venkovský‘. Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby bylo do čeho kousnout. Jestli si ho chcete dát jako lehký oběd, doplňte ho čerstvým pečivem – tím pak také vytřete skvělou šťávu ze zeleniny a oleje.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 395.5 kcal
  • Bílkoviny 9.75 g
  • Sacharidy 20.5 g
  • Tuky 27 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/6

Apetit 6/04

Související články

pečivo

Nové trendy v jídle: syrová strava, vaření on-line a domácí pečivo

Syrová strava

Z nových trendů v gastronomii nás zaujala rawfood kuchyně. V ní najdete jen syrové pokrmy, bez chemické úpravy a tepelně upravené maximálně do 42 °C. Vyšší teploty ničí vitaminy a enzymy obsažené v ovoci a zelenině. I přesto, že suroviny jsou vlastně syrové, dostanete na talíř jídla, na která jste zvyklí – cuketové špagety, lasagne z červené řepy nebo krémovou kari polévku. V rawfood restauraci však bude váš talíř zdravější a zaručeně čerstvější. V Praze najdete dvě rawfood restaurace – Secret of Raw a BioGurmania Jelica. V té první dokonce pořádají kurzy přípravy syrové stravy.

Vaření on-line

Oblíbeným trendem se také stávají kurzy vaření on-line přes Google+ Hangout. V Čechách se jako první zapojila cukrářka Iveta Fabešová, v zahraničí Jamie Oliver. K tomu, abyste s nimi mohli vařit, stačí mít nakoupené suroviny, založený účet na Google+ a být on-line na svém počítači s webovou kamerou. V případě vaření s Jamiem je dobré umět trochu anglicky a pak už si světoznámého kuchaře můžete pustit rovnou do kuchyně.

Pečivo z domácího kvásku

Dalším trendem, který se nedávno objevil, je příprava a péče o domácí chlebový kvásek. Pečení vlastního chleba umožňuje kontrolu vstupních surovin, což se u kupovaného pečiva říct nedá. Světlou výjimkou jsou jen prověření prodejci. Zájem o přípravu domácího kvásku je tak velký, že na internetu vznikla doména www.pecempecen.cz. Skupina sdružuje kváskové nadšence, kteří jsou ochotni podělit se o svůj kvásek a poradit s jeho přípravou.

Připravila Irena Vaňková