V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká ‚venkovský‘. Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby bylo do čeho kousnout. Jestli si ho chcete dát jako lehký oběd, doplňte ho čerstvým pečivem – tím pak také vytřete skvělou šťávu ze zeleniny a oleje.
Postup
Okurky nakrájejte na větší špalíčky, rajčata na čtvrtky nebo osminky, cibule rozkrojte na čtvrtky a poté ještě rozdělte na jednotlivé plátky. Papriky očistěte, odstraňte jádřince i bílé žebroví a nakrájejte je na větší kousky.
Všechno dejte rovnou do té nádoby, v níž salát ponesete na piknik. Směs můžete mírně osolit – záleží na tom, jak slaný je sýr, který jste si vybrali.
Zeleninu posypte rozemnutou dobromyslí. Sýr nakrájejte na plátky a naklaďte ho na zeleninu. Ještě ho také posypte dobromyslí, a pak už jen všechno vydatně zakapejte olivovým olejem.
Komentáře
Anonym
01.08.2006 10:40
řecký salát
Anonym
08.07.2007 10:49
Olivy?
Anonym
22.10.2008 17:40
Olivy tam chybí!
Anonym
06.09.2007 10:47
cibule
Anonym
05.03.2008 21:53
cibule
Anonym
24.10.2008 12:47
olej?