Kombinujte s dalšími druhy konzervovaných luštěnin, třeba s fazolovými lusky. Ideální ve větším množství – chutná i za studena.
Suroviny
cibule červená
1
ks
na klínky
cuketa
2
ks
na silná kolečka
paprika červená
1
ks
bez semínek, na velké kousky
rajče
370
g
zralá, rozpůlená
cizrna
800
g
konezvovaná (2x 400 g), scezená
balkánský sýr
100
g
na kostičky
Na zálivku
olivový olej
5
PL
citronová šťáva
z půlky citronu
bylinky
3
PL
posekané, např. petržel, máta, pažitka
sůl
pepř
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200 ˚C.
2
Cibuli, cukety, papriku a rajčata naskládejte do nízkého pekáče, opepřete, pokapejte dvěma lžícemi olivového oleje a dobře promíchejte. Dejte zeleninu péct; po čtvrt hodině ji promíchejte. Po další čtvrthodině by měla být hotová a zlatavá.
3
Citronovou šťávu smíchejte se zbylým olivovým olejem, osolte, opepřete a přimíchejte bylinky.
4
Hotovou zeleninu nechte pět minut zchladnout a pak ji v míse promíchejte s cizrnou, balkánským sýrem a dresinkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů)
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů)
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů)
Komentáře
29.08.2007 14:37
Apetit 7/04