Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3848 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 440 g
Tuky 127 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinujte s dalšími druhy konzervovaných luštěnin, třeba s fazolovými lusky. Ideální ve větším množství – chutná i za studena.

Suroviny

cibule červená 1 ks
na klínky
cuketa 2 ks
na silná kolečka
paprika červená 1 ks
bez semínek, na velké kousky
rajčata 370 g
zralá, rozpůlená
cizrna 800 g
konezvovaná (2x 400 g), scezená
balkánský sýr 100 g
na kostičky
Na zálivku
olivový olej 5 PL
citronová štáva
z půlky citronu
bylinky 3 PL
posekané, např. petržel, máta, pažitka
sůl
pepř

1Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200 ˚C. Cibuli, cukety, papriku a rajčata naskládejte do nízkého pekáče, opepřete, pokapejte dvěma lžícemi olivového oleje a dobře promíchejte. Dejte zeleninu péct; po čtvrt hodině ji promíchejte. Po další čtvrthodině by měla být hotová a zlatavá.

2Citronovou šťávu smíchejte se zbylým olivovým olejem, osolte, opepřete a přimíchejte bylinky.

3Hotovou zeleninu nechte pět minut zchladnout a pak ji v míse promíchejte s cizrnou, balkánským sýrem a dresinkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit