Cizrnu kombinujte i s dalšími druhy konzervovaných luštěnin, třeba s fazolemi nebo čočkou. Cizrnový salát chutná i za studena a proto si ho klidně vezměte s sebou do práce na oběd nebo na svačinu.
Suroviny
cibule červená
1
ks
na klínky
cuketa
2
ks
na silná kolečka
paprika červená
1
ks
bez semínek, na velké kousky
rajče
370
g
zralá, rozpůlená
cizrna
2
konzervy
celkem 800 g, scezená
balkánský sýr
100
g
na kostičky
Na zálivku
olivový olej
5
PL
z 1/2 citronu
bylinky
3
PL
posekané, např. petržel, máta, pažitka
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200 ˚C.
2
Cibuli, cukety, papriku a rajčata naskládejte do nízkého pekáče, opepřete, pokapejte dvěma lžícemi olivového oleje a dobře promíchejte. Dejte zeleninu péct; po čtvrt hodině ji promíchejte. Po další čtvrthodině by měla být hotová a zlatavá.
3
Citronovou šťávu smíchejte se zbylým olivovým olejem, osolte, opepřete a přimíchejte bylinky.
4
Hotovou zeleninu nechte pět minut zchladnout a pak ji v míse promíchejte s cizrnou, balkánským sýrem a dresinkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- Velký výběr luštěninových jídel, které si zamilujete. Vyzkoušejte třeba fazolové placičky nebo dhal z červené čočky(23 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
Komentáře