Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3848 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 440 g
Tuky 127 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrnu kombinujte i s dalšími druhy konzervovaných luštěnin, třeba s fazolemi nebo čočkou. Cizrnový salát chutná i za studena a proto si ho klidně vezměte s sebou do práce na oběd nebo na svačinu.

Související recepty

Suroviny

na klínky
na silná kolečka
bez semínek, na velké kousky
rajče 370 g
zralá, rozpůlená
cizrna 2 konzervy
celkem 800 g, scezená
na kostičky
Na zálivku
olivový olej 5 PL
z 1/2 citronu
bylinky 3 PL
posekané, např. petržel, máta, pažitka
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200 ˚C.

2

Cibuli, cukety, papriku a rajčata naskládejte do nízkého pekáče, opepřete, pokapejte dvěma lžícemi olivového oleje a dobře promíchejte. Dejte zeleninu péct; po čtvrt hodině ji promíchejte. Po další čtvrthodině by měla být hotová a zlatavá.

3

Citronovou šťávu smíchejte se zbylým olivovým olejem, osolte, opepřete a přimíchejte bylinky.

4

Hotovou zeleninu nechte pět minut zchladnout a pak ji v míse promíchejte s cizrnou, balkánským sýrem a dresinkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 14:37
Recept se nachází v č. 7/04

Apetit magazín