Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Fenomén zvaný BIO

V současné době jsme obklopeni nespočtem možností, jak se správně stravovat. Není však vždy snadné si z nabízených potravin vybrat. Proto jsme pro vás připravili tento článek zaměřený na biopotraviny a jejich pozitiva, aby pro vás bylo nakupování snazší a vaření příjemnější. A to ať už patříte mezi ty, kteří bio nakupují jen zřídka, nebo jste fenoménu biopotravin propadli a stravujete se výhradně potravinami bez chemického zásahu.
7. 9. 2020 | Autor: Šárka Měřičková

V obchodech, na farmářských trzích nebo ve specializovaných prodejnách s biopotravinami dnes najdeme opravdu široké spektrum ekologických surovin, které hrají rozmanitými chutěmi a vůněmi. Úskalím však často bývá vysoká cena výrobků, která leckdy od nákupu odradí. Zároveň se může stát, že díky pestré nabídce biovýrobků nevíme, k čemu různé suroviny použít. Na obalu výrobku by mělo být uvedeno nejen složení, ale zároveň i ideální použití v kuchyni. V prodejnách biopotravin byste určitě neměli minout například tapiokové perly - surovinu, ze které vykouzlíte výborný tapiokový puding plný bílkovin a vitamínů. Pokud vás potraviny s označením BIO zatím neoslovily nebo o nich jen chcete zjistit něco navíc, podívejte se v našem článku na podrobnější informace na téma BIO, včetně možností, kde jsou tyto zdravé potraviny běžně dostupné.

Co pro vás znamená jíst zdravěji? Zkuste BIO!

Ze všech stran se na nás valí rady, že bychom měli žít zdravěji. Jak na to? Začněte přemýšlet o tom, co jíte!

Ovoce a zelenina v BIO kvalitě

Co je to vlastně BIO a proč nakupovat ovoce a zeleninu bez chemického ošetření? Základem označení BIO je potravina bez jakéhokoli chemického zásahu. U ovoce a zeleniny se jedná o různé postřiky a chemické ošetřování plodin proti různým škůdcům. Velkým pozitivem můžeme označit možnost v dnešní době nakoupit základní zeleninu a ovoce v bio kvalitě i v běžných obchodech. Pokud máte zahradu, terasu nebo balkon, můžete si v létě snadno vypěstovat vlastní biozeleninu a bioovoce. Podívejte se na zajímavé tipy pro pěstování biopotravin v našem sesterském titulu Naše krásná zahrada.

Vaříme s BIO surovinami

Stejně, jako tomu je u ovoce a zeleniny, tak i např. u mouky, rýže, těstovin, pečiva, sladkostí, mléka atd. pravidlo “bez chemického zásahu”. Biopotraviny nenakupují pouze vegetariáni a vegani, což bývá častým omylem v oblasti zdravého stravování. V bio kvalitě dnes nakoupíte i maso, vejce a mléčné výrobky! Nepřehlédnutelným bonusem je prospěšnost nejen našemu zdraví, ale zároveň šetrnost k životnímu prostředí. Určitě jste již někdy slyšeli mýty o tom, že zdravá strava nemůže být chutná. My pro vás máme hned několik tipů, jak připravit skvělé jídlo i pro zaryté odpůrce zdravé stravy. Vyzkoušejte třeba chutí a vůní nabité vegeburgery, lahodnou pomazánku z tofu nebo zeleninové kari s dotekem orientu. Inspirovat se můžete v dalších 30 receptech z biopotravin. Tak dobrou chuť s BIO!

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Září i letos patří dobrotám z ekologického zemědělství.

Související

Jak skladovat letní zeleninu

Přinesli jste si domů křehký salát, šťavnatou mrkev, voňavá rajčata a přemýšlíte, kam je uložit, aby zůstaly co nejdéle...

Snídaňová kaše – z čeho si ji můžete připravit?

Rána už začínají být chladná, a tak je opravdu příjemné dopřát si hřejivou, vydatnou snídani, abychom tělo hned po ránu...

Nevítaní návštěvníci aneb, jak správně skladovat trvanlivé suroviny

Je víkend a vy chcete upéct něco dobrého. Ze spíže vyndáte mouku a co čert nechtěl, z papírového pytlíku na vás...
REKLAMA

Přidat komentář