Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Loupaná plec s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2992 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 259 g
Tuky 226 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchou hotovku dovede k dokonalosti domácí demi-glace.

Suroviny

rostlinný olej
na opékání
kořenová zelenina 300 g
mrkev, celer, petržel
menší, nahrubo nakrájená
1 kg
hovězí loupaná plec
sůl
pepř
čerstvě mletý
500 ml
gemi-glace
na žampiony
na dokončení
petrželka
na posypání
Na kaši
varný typ B nebo C

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Kořenovou zeleninu očistěte, úhledně pokrájejte a čtvrtinu si nechte stranou na oblohu.

2

Na rozehřátém oleji v litinovém kastrolu ze všech stran opečte maso, aby se zatáhlo. Osolte, opepřete a přidejte 3/4 kořenové zeleniny a cibuli, zalijte vínem a demi-glace a přiklopte.

3

Dejte do trouby dusit na 2 hodiny. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Šťávu přeceďte, zprudka ochlaďte a seberte z ní přebytečný tuk. Zbylou omáčku podle chuti osolte, opepřete a zjemněte 50 g másla.

4

Na oblohu na 2 lžících másla orestujte pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a posypte petrželkou.

5

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšťouchejte je s máslem a smetanou a vyšlehejte na sametovou kaši. Podle chuti dosolte. Podávejte s masem, omáčkou a žampiony se zeleninou.

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...