Loupaná plec s bramborovou kaší

Loupaná plec s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2992 kcal
Bílkoviny 32 g
Cukr 259 g
Tuky 226 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jednoduchou hotovku dovede k dokonalosti domácí demi-glace.

Suroviny

rostlinný olej
na opékání
kořenová zelenina 300 g
mrkev, celer, petržel
cibule 2 ks
menší, nahrubo nakrájená
1 kg
hovězí loupaná plec
sůl
pepř
čerstvě mletý
víno červené 300 ml
500 ml
gemi-glace
máslo 50 g
máslo 2 PL
na žampiony
žampiony 200 g
na dokončení
petrželka
na posypání
Na kaši
brambory 1 kg
varný typ B nebo C
smetana ke šlehání 200 ml
máslo 50 g
1 Troubu předehřejte na 150 °C. Kořenovou zeleninu očistěte, úhledně pokrájejte a čtvrtinu si nechte stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji v litinovém kastrolu ze všech stran opečte maso, aby se zatáhlo. Osolte, opepřete a přidejte 3/4 kořenové zeleniny a cibuli, zalijte vínem a demi-glace a přiklopte. Dejte do trouby dusit na 2 hodiny. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Šťávu přeceďte, zprudka ochlaďte a seberte z ní přebytečný tuk. Zbylou omáčku podle chuti osolte, opepřete a zjemněte 50 g másla.

2 Na oblohu na 2 lžících másla orestujte pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a posypte petrželkou. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšťouchejte je s máslem a smetanou a vyšlehejte na sametovou kaši. Podle chuti dosolte. Podávejte s masem, omáčkou a žampiony se zeleninou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...

Obchod Apetit