Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Loupaná plec s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Loupaná plec s bramborovou kaší

4/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2992 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 259 g
Tuky 226 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchou hotovku dovede k dokonalosti domácí demi-glace.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej
na opékání
kořenová zelenina 300 g
mrkev, celer, petržel
menší, nahrubo nakrájená
1 kg
hovězí loupaná plec
sůl
pepř
čerstvě mletý
500 ml
gemi-glace
na žampiony
na dokončení
petrželka
na posypání
Na kaši
varný typ B nebo C

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Kořenovou zeleninu očistěte, úhledně pokrájejte a čtvrtinu si nechte stranou na oblohu.

2

Na rozehřátém oleji v litinovém kastrolu ze všech stran opečte maso, aby se zatáhlo. Osolte, opepřete a přidejte 3/4 kořenové zeleniny a cibuli, zalijte vínem a demi-glace a přiklopte.

3

Dejte do trouby dusit na 2 hodiny. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Šťávu přeceďte, zprudka ochlaďte a seberte z ní přebytečný tuk. Zbylou omáčku podle chuti osolte, opepřete a zjemněte 50 g másla.

4

Na oblohu na 2 lžících másla orestujte pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a posypte petrželkou.

5

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšťouchejte je s máslem a smetanou a vyšlehejte na sametovou kaši. Podle chuti dosolte. Podávejte s masem, omáčkou a žampiony se zeleninou.

Související články

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...