Jednoduchou hotovku dovede k dokonalosti domácí demi-glace.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 150 °C. Kořenovou zeleninu očistěte, úhledně pokrájejte a čtvrtinu si nechte stranou na oblohu.
Na rozehřátém oleji v litinovém kastrolu ze všech stran opečte maso, aby se zatáhlo. Osolte, opepřete a přidejte 3/4 kořenové zeleniny a cibuli, zalijte vínem a demi-glace a přiklopte.
Dejte do trouby dusit na 2 hodiny. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Šťávu přeceďte, zprudka ochlaďte a seberte z ní přebytečný tuk. Zbylou omáčku podle chuti osolte, opepřete a zjemněte 50 g másla.
Na oblohu na 2 lžících másla orestujte pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a posypte petrželkou.
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšťouchejte je s máslem a smetanou a vyšlehejte na sametovou kaši. Podle chuti dosolte. Podávejte s masem, omáčkou a žampiony se zeleninou.