Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí nudle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 52
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 430 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 60 g
Tuky 12 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si domácí nudle do polévky. Tento jednoduchý recept na domácí nudle z hrubé mouky a vajíčka zaručí, že se nudličky vždy podaří. Zbylé těstoviny nechte pořádně proschnout a uchovejte v uzavřené nádobě do zásoby. Takto budete mít domácí nudle vždy po ruce – ať už do vývaru nebo jiné oblíbené polévky.

Související recepty

Suroviny

vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 80 g

Postup

1

SMÍCHEJTE VEJCE S MOUKOU
Mouku nasypte na vál, doprostřed udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Nejprve vidličkou a potom prsty zpracujte na pevné nelepivé těsto. Nyní můžete vyrobit strouhání či nudle.

příprava těstíčka

2

VYVÁLEJTE PLÁT
Těsto rozdělte na třetiny a rozválejte ho na velmi tenké, až průsvitné pláty. Rozložte je na čisté utěrky a nechte alespoň půl hodiny proschnout. Suché pláty nakrájejte na proužky široké 4–5 cm a naskládejte je na sebe.

válení těstíčna na nudle

3

KRÁJEJTE NUDLE
Ostrým nožem krájejte co nejtenčí nudličky – neměly by mít víc než dva milimetry. Vhazujte je do vroucí polévky a pět minut vařte. Zbytek nudlí nechte dokonale proschnout a uschovejte je do vzduchotěsného boxu na příště.

krájení nudlí

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

01.01.2015 10:51

Co to je za bylinkovou placku na fotce ?

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...