0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí nudle
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 430 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 60 g
Tuky 12 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si vlastní nudle do polévky. Jednoduchý návod na domácí nudle, se kterými se vždy podaří.

Suroviny

vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 80 g

Postup

1

SMÍCHEJTE VEJCE S MOUKOU
Mouku nasypte na vál, doprostřed udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Nejprve vidličkou a potom prsty zpracujte na pevné nelepivé těsto. Nyní můžete vyrobit strouhání či nudle.

příprava těstíčka

2

VYVÁLEJTE PLÁT
Těsto rozdělte na třetiny a rozválejte ho na velmi tenké, až průsvitné pláty. Rozložte je na čisté utěrky a nechte alespoň půl hodiny proschnout. Suché pláty nakrájejte na proužky široké 4–5 cm a naskládejte je na sebe.

válení těstíčna na nudle

3

KRÁJEJTE NUDLE
Ostrým nožem krájejte co nejtenčí nudličky – neměly by mít víc než dva milimetry. Vhazujte je do vroucí polévky a pět minut vařte. Zbytek nudlí nechte dokonale proschnout a uschovejte je do vzduchotěsného boxu na příště.

krájení nudlí

Související články

Aby domácí těstoviny nelepily
  • Tipy a triky

Aby domácí těstoviny nelepily

Aby se při krájení nebo stáčení těstoviny nelepily, posypte je moukou. Před vařením ji opatrně setřeste.    ...
Vylepšete polévku domácími nudlemi
  • Tipy a triky

Vylepšete polévku domácími nudlemi

​Polévkové zavářky dodají čirému vývaru punc domácího vaření. Máme pro vás osvědčené recepty na domácí nudle, játrové knedlíčky, vaječný svítek a špaldové nočky....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit