Udělejte si domácí nudle do polévky. Tento jednoduchý recept na domácí nudle z hrubé mouky a vajíčka zaručí, že se nudličky vždy podaří. Zbylé těstoviny nechte pořádně proschnout a uchovejte v uzavřené nádobě do zásoby. Takto budete mít domácí nudle vždy po ruce – ať už do vývaru nebo jiné oblíbené polévky.
Suroviny
Postup
SMÍCHEJTE VEJCE S MOUKOU
Mouku nasypte na vál, doprostřed udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Nejprve vidličkou a potom prsty zpracujte na pevné nelepivé těsto. Nyní můžete vyrobit strouhání či nudle.
VYVÁLEJTE PLÁT
Těsto rozdělte na třetiny a rozválejte ho na velmi tenké, až průsvitné pláty. Rozložte je na čisté utěrky a nechte alespoň půl hodiny proschnout. Suché pláty nakrájejte na proužky široké 4–5 cm a naskládejte je na sebe.
Ostrým nožem krájejte co nejtenčí nudličky – neměly by mít víc než dva milimetry. Vhazujte je do vroucí polévky a pět minut vařte. Zbytek nudlí nechte dokonale proschnout a uschovejte je do vzduchotěsného boxu na příště.
Komentáře
Co to je za bylinkovou placku na fotce ?
Kristýno, to je svítek. Velká dobrota do polévky: http://www.apetitonline.cz/recepty/4711-svitek.html