Černorybízový likér cassis

Černorybízový likér cassis

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5344 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 998 g
Tuky 0 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle likér je opravdu delikátní, o čemž svědčí i to, že byl oblíbeným nápojem vyhlášeného labužníka, proslulého literárního detektiva Hercula Poirota.

Suroviny

černý rybíz 500 g
víno červené 625 ml
dobré
krupicový cukr 900 g
900–1125 g podle objemu tekutiny
vodka 500 ml
500–626 ml, lze nahradit brandy

1 Rybíz a víno dejte společně do skleněné nebo keramické nádoby a nechte 24–48 hodin stát. Potom směs rozmixujte a přeceďte přes jemné síto do většího hrnce. Přidejte cukr tak, abyste přidali 1 díl cukru na 1 díl tekutiny.

2 Směs zvolna zahřívejte, dokud se všechen cukr nerozpustí, a potom za občasného míchání vařte na mírném plameni zhruba hodinu, aby se sirup lehce zredukoval. Nechte vychladnout.

3 Smíchejte výsledný sirup s vodkou v poměru 1 díl vodky na 3 díly sirupu. Slijte do lahví, uzavřete a nechte v chladu 2 týdny stát.

4 Potom je cassis připravený k pití, ale v temnu vydrží až rok – pokud ho ale otevřete, raději ho potom skladujte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit