Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Černorybízový likér cassis
Černorybízový likér cassis
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Černorybízový likér cassis

4.1/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5344 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 998 g
Tuky 0 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle likér je opravdu delikátní, o čemž svědčí i to, že byl oblíbeným nápojem vyhlášeného labužníka, proslulého literárního detektiva Hercula Poirota. Recept na tento likér Cassis je jeden z důmyslných tipů, jak zpracovat černý rybíz.

Související recepty

Suroviny

dobré
900–1125 g podle objemu tekutiny
vodka 500 ml
500–626 ml, lze nahradit brandy

Postup

1

Rybíz a víno dejte společně do skleněné nebo keramické nádoby a nechte 24–48 hodin stát.

2

Potom směs rozmixujte a přeceďte přes jemné síto do většího hrnce. Přidejte cukr tak, abyste přidali 1 díl cukru na 1 díl tekutiny.

3

Směs zvolna zahřívejte, dokud se všechen cukr nerozpustí, a potom za občasného míchání vařte na mírném plameni zhruba hodinu, aby se sirup lehce zredukoval. Nechte vychladnout.

4

Smíchejte výsledný sirup s vodkou v poměru 1 díl vodky na 3 díly sirupu. Slijte do lahví, uzavřete a nechte v chladu 2 týdny stát.

5

Potom je cassis připravený k pití, ale v temnu vydrží až rok – pokud ho ale otevřete, raději ho potom skladujte v lednici.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín