Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Černorybízový likér cassis

Tenhle likér je opravdu delikátní, o čemž svědčí i to, že byl oblíbeným nápojem vyhlášeného labužníka, proslulého literárního detektiva Hercula Poirota.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 2 litry
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odstátí
PT1H
Vaření 1:00
Nápoj

Ingredience

    • 500 g černého rybízu
    • 625 ml dobrého červeného vína
    • 900–1125 g krupicového cukru podle objemu tekutiny
    • 500–626 ml vodky nebo brandy

Příprava jídla

1 Rybíz a víno dejte společně do skleněné nebo keramické nádoby a nechte 24–48 hodin stát. Potom směs rozmixujte a přeceďte přes jemné síto do většího hrnce. Přidejte cukr tak, abyste přidali 1 díl cukru na 1 díl tekutiny.

2 Směs zvolna zahřívejte, dokud se všechen cukr nerozpustí, a potom za občasného míchání vařte na mírném plameni zhruba hodinu, aby se sirup lehce zredukoval. Nechte vychladnout.

3 Smíchejte výsledný sirup s vodkou v poměru 1 díl vodky na 3 díly sirupu. Slijte do lahví, uzavřete a nechte v chladu 2 týdny stát.

4 Potom je cassis připravený k pití, ale v temnu vydrží až rok – pokud ho ale otevřete, raději ho potom skladujte v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Meruňkový džem s levandulí

Nakládané lilky

Nakládané okurky babičky Jiřinky

Do skla!

Přidat komentář