Černorybízový likér cassis

Černorybízový likér cassis

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5344 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 998 g
Tuky 0 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle likér je opravdu delikátní, o čemž svědčí i to, že byl oblíbeným nápojem vyhlášeného labužníka, proslulého literárního detektiva Hercula Poirota.

Suroviny

černý rybíz 500 g
víno červené 625 ml
dobré
krupicový cukr 900 g
900–1125 g podle objemu tekutiny
vodka 500 ml
500–626 ml, lze nahradit brandy

1 Rybíz a víno dejte společně do skleněné nebo keramické nádoby a nechte 24–48 hodin stát. Potom směs rozmixujte a přeceďte přes jemné síto do většího hrnce. Přidejte cukr tak, abyste přidali 1 díl cukru na 1 díl tekutiny.

2 Směs zvolna zahřívejte, dokud se všechen cukr nerozpustí, a potom za občasného míchání vařte na mírném plameni zhruba hodinu, aby se sirup lehce zredukoval. Nechte vychladnout.

3 Smíchejte výsledný sirup s vodkou v poměru 1 díl vodky na 3 díly sirupu. Slijte do lahví, uzavřete a nechte v chladu 2 týdny stát.

4 Potom je cassis připravený k pití, ale v temnu vydrží až rok – pokud ho ale otevřete, raději ho potom skladujte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit