Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Černorybízový likér cassis

Černorybízový likér cassis

4.3/5 Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5344 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 998 g
Tuky 0 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle likér je opravdu delikátní, o čemž svědčí i to, že byl oblíbeným nápojem vyhlášeného labužníka, proslulého literárního detektiva Hercula Poirota.

Suroviny

dobré
900–1125 g podle objemu tekutiny
vodka 500 ml
500–626 ml, lze nahradit brandy

Postup

1

Rybíz a víno dejte společně do skleněné nebo keramické nádoby a nechte 24–48 hodin stát.

2

Potom směs rozmixujte a přeceďte přes jemné síto do většího hrnce. Přidejte cukr tak, abyste přidali 1 díl cukru na 1 díl tekutiny.

3

Směs zvolna zahřívejte, dokud se všechen cukr nerozpustí, a potom za občasného míchání vařte na mírném plameni zhruba hodinu, aby se sirup lehce zredukoval. Nechte vychladnout.

4

Smíchejte výsledný sirup s vodkou v poměru 1 díl vodky na 3 díly sirupu. Slijte do lahví, uzavřete a nechte v chladu 2 týdny stát.

5

Potom je cassis připravený k pití, ale v temnu vydrží až rok – pokud ho ale otevřete, raději ho potom skladujte v lednici.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč