Léto milujeme, protože je nejen plné slunce, ale hlavně všeho, co pod ním dozrává. I když se snažíme sebevíc, všechno se sníst nedá, a tak děláme zásoby na zimu, louhujeme, zavařujeme, nakládáme... Třeba jako tyto nakládané lilky!
Suroviny
Na cca 3 sklenice
Suroviny
Na cca 3 sklenice
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 7720 kcal
- Bílkoviny 16 g
- Sacharidy 66 g
- Tuky 736 g
Postup přípravy
- Jak se lilek potí a proč? Nakrájenému baklažánu dopřejte lázeň v soli, bude se s ním líp pracovat Jak zavařit okurky, čalamádu, džem? Vše, co potřebujete vědět o zavařování a nakládání
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,9/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/7
S prázdninami máme spojené jen ty nejlahodnější vzpomínky. Pusa modrá od borůvek, třešně rovnou ze stromu, buřty opékané nad ohněm nebo brambory pečené v popelu, sladké koláče, které uměla babička nejlíp na světě… A k tomu vůně léta ve vzduchu a pohoda všude kolem. Užijme si společně další takový nezapomenutelný červenec! S novým číslem Apetitu hravě zvládnete uspořádat pro přátele opravdovou jižanskou hostinu, vařit na otevřeném ohni nebo uložit do sklenic kousek slunného léta, abyste si ho mohli během studenějších měsíců připomenut. Vítané osvěžení uprostřed toho nejparnějšího počasí vám přinesou chladivé ledové tříště. A pokud vám vrtá hlavou, jak letos naložit se sladkou úrodou, máme pro vás spoustu nápadů na šťavnaté dezerty. Apetit, napsáno s chutí.