Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,1 (30x)
1. 7. 2019
Nakládané okurky babičky Jiřinky
Apetit
Nakládané okurky babičky Jiřinky
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,1 (30x)

Recept na tyhle nejlepší nakládané okurky na světě získala od své tchyně naše editorka Jana. Můžete si je udělat ve dvou variantách, buď křupavé s cukerínem určené k dlouhodobému uskladnění, nebo úplně bez chemie! Slakokyselý nálev je plný koření a tato chuť se přenese i do sterilované zeleniny. Připravte si domácí sterilované okurky, které se výborně hodí jako pikantní chuťovka k pečenému masu, šunkoflekům nebo knedlíku s vajíčkem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 8 větších sklenic

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 8 větších sklenic

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3424 kcal
  • Bílkoviny 47 g
  • Sacharidy 614 g
  • Tuky 65 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(30 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Kimči

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/7

S prázdninami máme spojené jen ty nejlahodnější vzpomínky. Pusa modrá od borůvek, třešně rovnou ze stromu, buřty opékané nad ohněm nebo brambory pečené v popelu, sladké koláče, které uměla babička nejlíp na světě… A k tomu vůně léta ve vzduchu a pohoda všude kolem. Užijme si společně další takový nezapomenutelný červenec! S novým číslem Apetitu hravě zvládnete uspořádat pro přátele opravdovou jižanskou hostinu, vařit na otevřeném ohni nebo uložit do sklenic kousek slunného léta, abyste si ho mohli během studenějších měsíců připomenut. Vítané osvěžení uprostřed toho nejparnějšího počasí vám přinesou chladivé ledové tříště. A pokud vám vrtá hlavou, jak letos naložit se sladkou úrodou, máme pro vás spoustu nápadů na šťavnaté dezerty. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Čalamáda z cuket

Domácí zavařování: Co budete potřebovat a jak správně postupovat, aby vám úroda vydržela až do zimy

Na začátku jara jsme šťastní, když na stromech vidíme pupeny a květy. Na začátku léta se pak radujeme z drobných zelených plodů a těšíme se na velkou úrodu. V půlce léta sklízíme o sto šest a začínáme přemítat, co s další bednou meruněk nebo třešní budeme dělat. Pokud je vám podobný scénář povědomý, nevěšte hlavu. Existuje totiž ideální způsob, jak zužitkovat veškerou úrodu. Ano, řeč je o zavařování.