Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červenořepný salát s uzenou rybou
Červenořepný salát s uzenou rybou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červenořepný salát s uzenou rybou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2769 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 196 g
Tuky 177 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle zimní salát je skvělou volbou nejen na odlehčení po masopustu.

Suroviny

rýže hnědá 150 g
mrkev 2 ks
větší, nastrouhaná nahrubo
120–150g, nastrouhaná
řapíkatý celer 2 ks
na tenké plátky
malá, na kostičky
koriandr čerstvý 1 svazek
lze nahradit hladkolistou petrželkou, nasekaný najemno + pár celých lístků na ozdobení
makrela 400 g
uzená, bez kostí a kůže
Na zálivku
slunečnicový olej 3 PL
nebo jiný neutrálný (lze použít i olej z vlašských ořechů)
sezamový olej 3 PL
rybí omáčka 1 PL
hnědý cukr 1 PL
zázvor (čerstvý) 2 PL
najemno nastrouhaný
chilli sušené ¼ ČL

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu na obalu, aby byla měkká, ale spíše al dente, nikoli rozvařená.

2

Mezitím připravte a v míse promíchejte ostatní suroviny do salátu až po koriandr či petrželku včetně.

3

Rybu rozdělte na co nejúhlednější kousky, pokud možno bez kostí, a prohřejte ji zabalenou v alobalu v troubě rozehřáté na 180°C (trvá to cca 10 minut) anebo v páře či ve vhodné nádobě v mikrovlnce.

4

Ořechy opražte dozlatova – nasucho na pánvi nebo na plechu v troubě, až budete prohřívat rybu.

5

Přísady na zálivku prošlehejte v misce nebo protřepejte ve šroubovací skleničce.

6

Uvařenou rýži sceďte, nechte trochu zchladnout a vmíchejte ji do směsi v míse společně se zálivkou.

7

Podávejte v míse nebo na servírovacím talíři, posypané rybou, opraženými ořechy a celými lístky koriandru či petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč