Tenhle zimní salát je skvělou volbou nejen na odlehčení po masopustu.
Suroviny
1 Rýži uvařte podle návodu na obalu, aby byla měkká, ale spíše al dente, nikoli rozvařená.
2 Mezitím připravte a v míse promíchejte ostatní suroviny do salátu až po koriandr či petrželku včetně.
3 Rybu rozdělte na co nejúhlednější kousky, pokud možno bez kostí, a prohřejte ji zabalenou v alobalu v troubě rozehřáté na 180°C (trvá to cca 10 minut) anebo v páře či ve vhodné nádobě v mikrovlnce.
4 Ořechy opražte dozlatova – nasucho na pánvi nebo na plechu v troubě, až budete prohřívat rybu.
5 Přísady na zálivku prošlehejte v misce nebo protřepejte ve šroubovací skleničce.
6 Uvařenou rýži sceďte, nechte trochu zchladnout a vmíchejte ji do směsi v míse společně se zálivkou.
7 Podávejte v míse nebo na servírovacím talíři, posypané rybou, opraženými ořechy a celými lístky koriandru či petrželky.