0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červenořepný salát s uzenou rybou

Červenořepný salát s uzenou rybou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červenořepný salát s uzenou rybou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2769 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 196 g
Tuky 177 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle zimní salát je skvělou volbou nejen na odlehčení po masopustu.

Suroviny

rýže hnědá 150 g
mrkev 2 ks
větší, nastrouhaná nahrubo
červená řepa 1 ks
120–150g, nastrouhaná
řapíkatý celer 2 ks
na tenké plátky
paprika červená 1 ks
malá, na kostičky
koriandr čerstvý 1 svazek
lze nahradit hladkolistou petrželkou, nasekaný najemno + pár celých lístků na ozdobení
makrela 400 g
uzená, bez kostí a kůže
vlašské ořechy 50 g
Na zálivku
slunečnicový olej 3 PL
nebo jiný neutrálný (lze použít i olej z vlašských ořechů)
sezamový olej 3 PL
rybí omáčka 1 PL
hnědý cukr 1 PL
zázvor (čerstvý) 2 PL
najemno nastrouhaný
chilli sušené 0.25 ČL

1 Rýži uvařte podle návodu na obalu, aby byla měkká, ale spíše al dente, nikoli rozvařená.

2 Mezitím připravte a v míse promíchejte ostatní suroviny do salátu až po koriandr či petrželku včetně.

3 Rybu rozdělte na co nejúhlednější kousky, pokud možno bez kostí, a prohřejte ji zabalenou v alobalu v troubě rozehřáté na 180°C (trvá to cca 10 minut) anebo v páře či ve vhodné nádobě v mikrovlnce.

4 Ořechy opražte dozlatova – nasucho na pánvi nebo na plechu v troubě, až budete prohřívat rybu.

5 Přísady na zálivku prošlehejte v misce nebo protřepejte ve šroubovací skleničce.

6 Uvařenou rýži sceďte, nechte trochu zchladnout a vmíchejte ji do směsi v míse společně se zálivkou.

7 Podávejte v míse nebo na servírovacím talíři, posypané rybou, opraženými ořechy a celými lístky koriandru či petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit