Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červenořepný salát s uzenou rybou

Tenhle zimní salát je skvělou volbou nejen na odlehčení po masopustu.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Pečení 0:10
Salát

Ingredience

    • 150 g hnědé rýže
    • 2 velké mrkve, nastrouhané nahrubo
    • 1 větší střední červená řepa (120–150 g), nastrouhaná
    • 2 řapíky celeru, na tenké plátky
    • 1 malá červená paprika, na kostičky
    • velký svazek koriandru či hladkolisté petržele, lístky nasekané + celé na ozdobení
    • cca 400 g uzené makrely, zbavené kůže i kostí
    • 50 g vlašských ořechů

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce slunečnicového či jiného chuťově neutrálního oleje (lze však použít i olej z vlašských ořechů)
    • 3 lžíce sezamového oleje
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžíce hnědého cukru
    • 2 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 1/4 lžičky sušených chilli vloček

Příprava jídla

1 Rýži uvařte podle návodu na obalu, aby byla měkká, ale spíše al dente, nikoli rozvařená.

2 Mezitím připravte a v míse promíchejte ostatní suroviny do salátu až po koriandr či petrželku včetně.

3 Rybu rozdělte na co nejúhlednější kousky, pokud možno bez kostí, a prohřejte ji zabalenou v alobalu v troubě rozehřáté na 180°C (trvá to cca 10 minut) anebo v páře či ve vhodné nádobě v mikrovlnce.

4 Ořechy opražte dozlatova – nasucho na pánvi nebo na plechu v troubě, až budete prohřívat rybu.

5 Přísady na zálivku prošlehejte v misce nebo protřepejte ve šroubovací skleničce.

6 Uvařenou rýži sceďte, nechte trochu zchladnout a vmíchejte ji do směsi v míse společně se zálivkou.

7 Podávejte v míse nebo na servírovacím talíři, posypané rybou, opraženými ořechy a celými lístky koriandru či petrželky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kadeřávkový salát s kuřetem

Salát z grilované čekanky se zálivkou s misem

Přidat komentář