Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kadeřávkový salát s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3734 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 263 g
Tuky 200 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled sice tenhle recept vypadá složitě, ve skutečnosti se ale jedná o rafinovanou skládačku sestávající z jednoduchých komponentů. Salátem můžete pohostit i vegetariány, když dáte maso zvlášť.

Suroviny

marináda 100 ml
balzamiková marináda viz Něco navíc
olivový olej
na potření grilu
Na pečenou zeleninu
hokkaido – zbavená semínek, nakrájená na asi 2cm klínky
olivový olej 4 PL
oregano 1 ČL
sušené
pár strouhnutí
česnek sušený ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dýňová semínka
dýňová semínka 100 g
rozpuštěné
pár strouhnutí
hnědý cukr 2 PL
sůl 2 špetky
nebo podle chuti
Na salátovou zálivku
nakrájené nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
marináda 100 ml
balzamiková (viz Něco navíc)
Na kadeřávkový salát
salát 500 g
směs kadeřávku a italské černé kapusty (cavolo nero), zbavené tuhých řapíků a natrhané
olivový olej 1 PL
sůl ¼ ČL
sušené brusinky 3 hrsti
sýr 150 g
čerstvý sýr lámavého typu (my jsme použili ten s kopretinou z Kromilku), fety nebo nepříliš slaného balkánu

Postup

1

Kuřecí prsní řízky rozklepejte paličkou nebo válečkem mezi dvěma kusy potravinářské fólie na tloušťku 2–2,5 cm. Nepřežeňte to a nepotrhejte maso. Pak je dejte do mělké misky, zalijte balzamikovou marinádou a obraťte je v ní, aby se maso ze všech stran obalilo. Kuře nechte marinovat 30–60 minut. Mezitím připravte dýni a dýňová semínka.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Ve velké míse opatrně, ale důkladně promíchejte suroviny NA PEČENOU ZELENINU, osolte a opepřete podle chuti. Vše rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 20–30 minut, aby dýně a kapustičky zezlátly. Poté vyjměte z trouby a odložte.

3

V misce promíchejte suroviny NA DÝŇOVÁ SEMÍNKA a rozprostřete v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut při 200°C, až začnou hnědnout. Pak je sesypte do misky.

4

Až bude čas opékat kuře, rozehřejte kontaktní gril či grilovací pánev na střední až silný výkon, potřete je olejem a opečte na nich okapané kuře tak, aby z obou stran získalo pěkný ožehnutý vzorek a uvnitř bylo propečené. Hotová kuřecí prsa nechte volně zakrytá alobalem odpočívat 5–10 minut a pak je nakrájejte na plátky.

5

NA SALÁTOVOU ZÁLIVKU rozehřejte v pánvi máslo na středním až silném ohni. Vsypte šalotku a česnek a opékejte 3 minuty, aby šalotka zesklovatěla a česnek se rozvoněl. Odstavte, nechte zchladnout a vmíchejte do balzamikové marinády, podle potřeby můžete zředit trochou vody.

6

Ve velké míse důkladně promněte (asi minutu) čistýma rukama kadeřávek, olivový olej a sůl. Přidejte pečenou zeleninu, dýňová semínka, klikvy a zálivku. Důkladně protřeste. Navrch dejte rozdrobený sýr a nakrájené kuřecí maso.

NĚCO NAVÍC
Na BALZAMIKOVOU MARINÁDU prošlehejte v misce metlou 2 lžíce medu, 1 lžíci dijonské hořčice, 1/2 lžičky jemné mořské soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, 1 drcený velký stroužek česneku, špetku sušeného tymiánu, špetku sušeného oregana, špetku sušeného rozmarýnu a 60 ml balzamikového octa. Postupně vlijte 180 ml panenského olivového oleje a důkladně prošlehejte. Pokračujte ve šlehání, dokud se směs nepromění v emulzi. Uchovávejte v uzavřené sklenici v chladničce (vydrží pár dnů). Před podáváním důkladně protřepejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč