Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

Vypadá obyčejně, ale je to nový hit vaší kuchyně!

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1–2 lžíce rostlinného oleje
    • 200–250 g vinné klobásy, nakrájené na cca 2cm kousky
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 500 ml drůbežího či zeleninového vývaru, horkého
    • 200 g červené čočky, propláchnuté
    • 400 g konzerva krájených či třešňových rajčat
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 100 g kadeřávku, nejlépe baby (prodává např. Marks &Spencer)
    • bageta nebo jiné světlé pečivo k podávání

Příprava jídla

1 V kastrolu nebo hrnci s těžkým dnem opečte na oleji kousky klobásy dozlatova, často míchejte, trvá to okolo 5 minut, pak klobásu vyberte děrovanou sběračkou a odložte.

Vsypte cibuli a dále opékejte, aby změkla, asi 4 minuty, ke konci přidejte česnek. Vlijte horký vývar a odškrabejte ode dna všechny přípečky. Přidejte čočku, rajčata, sůl (opatrně s ní, stačí zhruba 1/2 lžičky!) a pepř (zhruba 1/4 lžičky) a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň a zvolna vařte, aby čočka úplně změkla, asi 15 minut. Podle potřeby lze polévku naředit vodou.

3 Když je čočka měkká, vraťte do hrnce klobásu, přidejte nadrobno natrhaný kadeřávek a za stálého míchání ještě minutu či déle vařte tak, aby kadeřávek změkl. Podávejte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Podrobný recept na poctivou domácí vinnou klobásu najdete zde:

Domácí vinná klobása

Vinnou klobásu můžete hned upéct, nebo zamrazit do zásoby (v tom případě ji ale před pečením vytáhněte včas, aby...

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí pilaf se sušeným ovocem a ořechy

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

Pappardelle s kachním ragú

Slavnostní žemlovka z vánočky

Přidat komentář