0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2111 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 107 g
Tuky 115 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v balíčku je elegantní, ale nenáročná na přípravu. Snadno jí připravíte i mnohem víc porcí naráz, a tak se může docela dobře stát vaší novou štědrovečerní večeří, nebo naopak můžete spotřebovat porce ryby, na které už na Štědrý den nedošlo. Pstruha lososovitého můžete nahradit třeba filetem z lososa, candáta nebo kapra. A namísto brambor se hodí také natenko nakrájené batáty či topinambury.

Suroviny

olivový olej panenský 4 PL
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno nebo nastrouhané
citron 2 ks
kopr 1 ČL
čerstvý, nasekaný
paprika uzená 2 ČL
mletá
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
brambory 4 ks
nakrájené na velmi tenká kolečka, nejlépe na mandolíně
pstruh lososovitý 4 filety
každý okolo 200–220 g
kopr
čerstvý, k podávání
rukola
k podávání
NA DRESINK
jogurt řeckého typu 250 ml
citron 1 ks
šťáva vymačkaná
kopr 1 hrst
čerstvý nadrobno nasekaný
pepř růžový 1 špetka
drcený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Vezměte 4 velké kusy pečicího papíru (cca 38 x 40 cm) a přeložte je napůl. Pak je rozevřete jako časopis.

2

V misce promíchejte olivový olej, česnek, šťávu z 1 citronu, kopr, uzenou papriku a po špetce soli a pepře.

3

Na jedné straně pečicího papíru rozprostřete vždy doprostřed, ale blíže k záhybu brambory, osolte je a opepřete, na ně položte rybí filet, pokapejte ochuceným olejem a ozdobte kolečky z druhého citronu.

4

Pak balíčky uzavřete. Volnou polovinu papíru přeložte přes rybu, volné okraje zarolujte a přitiskněte nebo poskládejte směrem k prostředku – utvořte obdélníkový nebo půlkruhový balíček. Balíčky opatrně přeneste na plech s okraji. Vložte do trouby a pečte, aby brambory změkly, asi 18–20 minut.

5

Před podáváním balíčky opatrně otevřete, aby z nich vyšla pára a mohli jste jejich obsah ozdobit koprem a rukolou. Podávejte s dresinkem smíchaným z uvedených surovin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit