Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

4/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2111 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 107 g
Tuky 115 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v balíčku je elegantní, ale nenáročná na přípravu. Snadno jí připravíte i mnohem víc porcí naráz, a tak se může docela dobře stát vaší novou štědrovečerní večeří, nebo naopak můžete spotřebovat porce ryby, na které už na Štědrý den nedošlo. Pstruha lososovitého můžete nahradit třeba filetem z lososa, candáta nebo kapra. A namísto brambor se hodí také natenko nakrájené batáty či topinambury.

Náš tip: Připravte si lososa v papilotě s koprovým dresinkem podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

olivový olej panenský 4 PL
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno nebo nastrouhané
kopr 1 ČL
čerstvý, nasekaný
paprika mletá uzená 2 ČL
mletá
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
nakrájené na velmi tenká kolečka, nejlépe na mandolíně
pstruh lososovitý 4 filety
každý okolo 200–220 g
čerstvý, k podávání
k podávání
NA DRESINK
šťáva vymačkaná
kopr 1 hrst
čerstvý nadrobno nasekaný
pepř růžový 1 špetka
drcený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Vezměte 4 velké kusy pečicího papíru (cca 38 x 40 cm) a přeložte je napůl. Pak je rozevřete jako časopis.

2

V misce promíchejte olivový olej, česnek, šťávu z 1 citronu, kopr, uzenou papriku a po špetce soli a pepře.

3

Na jedné straně pečicího papíru rozprostřete vždy doprostřed, ale blíže k záhybu brambory, osolte je a opepřete, na ně položte rybí filet, pokapejte ochuceným olejem a ozdobte kolečky z druhého citronu.

4

Pak balíčky uzavřete. Volnou polovinu papíru přeložte přes rybu, volné okraje zarolujte a přitiskněte nebo poskládejte směrem k prostředku – utvořte obdélníkový nebo půlkruhový balíček. Balíčky opatrně přeneste na plech s okraji. Vložte do trouby a pečte, aby brambory změkly, asi 18–20 minut.

5

Před podáváním balíčky opatrně otevřete, aby z nich vyšla pára a mohli jste jejich obsah ozdobit koprem a rukolou. Podávejte s dresinkem smíchaným z uvedených surovin.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč