Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

Ryba v balíčku je elegantní, ale nenáročná na přípravu. Snadno jí připravíte i mnohem víc porcí naráz, a tak se může docela dobře stát vaší novou štědrovečerní večeří, nebo naopak můžete spotřebovat porce ryby, na které už na Štědrý den nedošlo. Pstruha lososovitého můžete nahradit třeba filetem z lososa, candáta nebo kapra. A namísto brambor se hodí také natenko nakrájené batáty či topinambury.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno nebo nastrouhané
    • 2 citrony
    • 1 lžička nasekaného čerstvého kopru
    • 2 lžičky mleté sladké uzené papriky
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 brambory, nakrájené na velmi tenká kolečka, nejlépe na mandolíně
    • 4 filety z pstruha lososovitého (každý okolo 200–220 g)
    • čerstvý kopr a rukola k podávání

    NA DRESINK

    • 250 ml řeckého jogurtu
    • šťáva z 1 citronu
    • hrstka nadrobno nasekaného čerstvého kopru
    • špetka drceného růžového pepře

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Vezměte 4 velké kusy pečicího papíru (cca 38 x 40 cm) a přeložte je napůl. Pak je rozevřete jako časopis.

2 V misce promíchejte olivový olej, česnek, šťávu z 1 citronu, kopr, uzenou papriku a po špetce soli a pepře.

Na jedné straně pečicího papíru rozprostřete vždy doprostřed, ale blíže k záhybu brambory, osolte je a opepřete, na ně položte rybí filet, pokapejte ochuceným olejem a ozdobte kolečky z druhého citronu.

4 Pak balíčky uzavřete. Volnou polovinu papíru přeložte přes rybu, volné okraje zarolujte a přitiskněte nebo poskládejte směrem k prostředku – utvořte obdélníkový nebo půlkruhový balíček. Balíčky opatrně přeneste na plech s okraji. Vložte do trouby a pečte, aby brambory změkly, asi 18–20 minut.

Před podáváním balíčky opatrně otevřete, aby z nich vyšla pára a mohli jste jejich obsah ozdobit koprem a rukolou. Podávejte s dresinkem smíchaným z uvedených surovin.

VIDEORECEPT:

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

Kuřecí pilaf se sušeným ovocem a ořechy

Pappardelle s kachním ragú

Slavnostní žemlovka z vánočky

Přidat komentář