Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink
Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

4/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2111 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 107 g
Tuky 115 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v balíčku je elegantní, ale nenáročná na přípravu. Snadno jí připravíte i mnohem víc porcí naráz, a tak se může docela dobře stát vaší novou štědrovečerní večeří, nebo naopak můžete spotřebovat porce ryby, na které už na Štědrý den nedošlo. Pstruha lososovitého můžete nahradit třeba filetem z lososa, candáta nebo kapra. A namísto brambor se hodí také natenko nakrájené batáty či topinambury.

Náš tip: Připravte si lososa v papilotě s koprovým dresinkem podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

olivový olej panenský 4 PL
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno nebo nastrouhané
kopr 1 ČL
čerstvý, nasekaný
paprika mletá uzená 2 ČL
mletá
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
nakrájené na velmi tenká kolečka, nejlépe na mandolíně
pstruh lososovitý 4 filety
každý okolo 200–220 g
čerstvý, k podávání
k podávání
NA DRESINK
šťáva vymačkaná
kopr 1 hrst
čerstvý nadrobno nasekaný
pepř růžový 1 špetka
drcený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Vezměte 4 velké kusy pečicího papíru (cca 38 x 40 cm) a přeložte je napůl. Pak je rozevřete jako časopis.

2

V misce promíchejte olivový olej, česnek, šťávu z 1 citronu, kopr, uzenou papriku a po špetce soli a pepře.

3

Na jedné straně pečicího papíru rozprostřete vždy doprostřed, ale blíže k záhybu brambory, osolte je a opepřete, na ně položte rybí filet, pokapejte ochuceným olejem a ozdobte kolečky z druhého citronu.

4

Pak balíčky uzavřete. Volnou polovinu papíru přeložte přes rybu, volné okraje zarolujte a přitiskněte nebo poskládejte směrem k prostředku – utvořte obdélníkový nebo půlkruhový balíček. Balíčky opatrně přeneste na plech s okraji. Vložte do trouby a pečte, aby brambory změkly, asi 18–20 minut.

5

Před podáváním balíčky opatrně otevřete, aby z nich vyšla pára a mohli jste jejich obsah ozdobit koprem a rukolou. Podávejte s dresinkem smíchaným z uvedených surovin.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...