Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 106 g
Tuky 95 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v balíčku je elegantní, ale nenáročná na přípravu. Snadno jí připravíte i mnohem víc porcí naráz, a tak se může docela dobře stát vaší novou štědrovečerní večeří, nebo naopak můžete spotřebovat porce ryby, na které už na Štědrý den nedošlo. Pstruha lososovitého můžete nahradit třeba filetem z lososa, candáta nebo kapra. A namísto brambor se hodí také natenko nakrájené batáty či topinambury.

Související recepty

Suroviny

olivový olej extra panenský 4 PL
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno nebo nastrouhané
citron 2 ks
kopr 1 ČL
nasekaného čerstvého
2 ČL
uzená paprika mletá
vločková sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 4 ks
nakrájené na velmi tenká kolečka, nejlépe na mandolíně
pstruh lososovitý 4 ks
(každý okolo 200–220 g)
kopr
k podávání
rukola
k podávání
NA DRESINK
jogurt řeckého typu 250 ml
citron 1 ks
šťáva
kopr hrst
nadrobno nasekaného čerstvého
pepř růžový špetka
drceného

1 Troubu předehřejte na 200°C. Vezměte 4 velké kusy pečicího papíru (cca 38 x 40 cm) a přeložte je napůl. Pak je rozevřete jako časopis.

2 V misce promíchejte olivový olej, česnek, šťávu z 1 citronu, kopr, uzenou papriku a po špetce soli a pepře.

Na jedné straně pečicího papíru rozprostřete vždy doprostřed, ale blíže k záhybu brambory, osolte je a opepřete, na ně položte rybí filet, pokapejte ochuceným olejem a ozdobte kolečky z druhého citronu.

4 Pak balíčky uzavřete. Volnou polovinu papíru přeložte přes rybu, volné okraje zarolujte a přitiskněte nebo poskládejte směrem k prostředku – utvořte obdélníkový nebo půlkruhový balíček. Balíčky opatrně přeneste na plech s okraji. Vložte do trouby a pečte, aby brambory změkly, asi 18–20 minut.

Před podáváním balíčky opatrně otevřete, aby z nich vyšla pára a mohli jste jejich obsah ozdobit koprem a rukolou. Podávejte s dresinkem smíchaným z uvedených surovin.

VIDEORECEPT:

Losos v papilotě s koprovým dresinkem

Losos v papilotě s koprovým dresinkem

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit