Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1589 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 114 g
Tuky 63 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá obyčejně, ale je to nový hit vaší kuchyně!

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
klobása vinná 200 g
nakrájené na cca 2cm kousky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
vývar 500 ml
drůbežího či zeleninového, horkého
čočka červená 200 g
propláchnuté
400 g
konzerva rajčat krájených či třešňových
sůl
pepř
čerstvě mletý
kadeřávek 100 g
cca, nejlépe baby (prodává např. Marks &Spencer)
bageta
lze nahradit jiným světlým pečivem, k podávání

1 V kastrolu nebo hrnci s těžkým dnem opečte na oleji kousky klobásy dozlatova, často míchejte, trvá to okolo 5 minut, pak klobásu vyberte děrovanou sběračkou a odložte.

Vsypte cibuli a dále opékejte, aby změkla, asi 4 minuty, ke konci přidejte česnek. Vlijte horký vývar a odškrabejte ode dna všechny přípečky. Přidejte čočku, rajčata, sůl (opatrně s ní, stačí zhruba 1/2 lžičky!) a pepř (zhruba 1/4 lžičky) a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň a zvolna vařte, aby čočka úplně změkla, asi 15 minut. Podle potřeby lze polévku naředit vodou.

3 Když je čočka měkká, vraťte do hrnce klobásu, přidejte nadrobno natrhaný kadeřávek a za stálého míchání ještě minutu či déle vařte tak, aby kadeřávek změkl. Podávejte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Podrobný recept na poctivou domácí vinnou klobásu najdete zde:

Domácí vinná klobása

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Vyměňte jednohubky za mezze a tapas

Pořádáte narozeninovou oslavu a přemýšlíte, čím hosty ohromit? Zapomeňte na jednohubky s klobásou. Vyzkoušejte chutnou a skvělou exotiku. Mezze či španělské tapas můžete připravit kdykoliv během roku.   ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Rostlinná alternativa másla? Odpovědná volba!

Stále více lidí přechází z různých důvodů na veganskou, vegetariánskou nebo flexitariánskou stravu. Například proto, že trpí potravinovou alergií nebo chtějí využívat nutriční výhody rostlinné stravy. Někteří při vývoji svého jídelníčku...
  • Jak na to

Dokonalá dětská party – jak zapojit děti do příprav

Ať už jde o narozeninovou oslavu nebo chcete jen děti odměnit za skvělé výsledky ve škole, vyzkoušejte naše tipy, díky kterým snadno připravíte dětskou party snů. Zapojte své ratolesti do výroby domácích dobrot pro hosty, pak už se stačí...

Obchod Apetit