Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem
Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

3.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1998 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 134 g
Tuky 90 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá obyčejně, ale je to nový hit vaší kuchyně!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájené na cca 2cm kousky
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
vývar kuřecí 500 ml
či zeleninový, horký
propláchnutá
nebo konzerva třešňových rajčat
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
lze nahradit jiným světlým pečivem, k podávání

Postup

1

V kastrolu nebo hrnci s těžkým dnem opečte na oleji kousky klobásy dozlatova, často míchejte, trvá to okolo 5 minut, pak klobásu vyberte děrovanou sběračkou a odložte.

2

Vsypte cibuli a dále opékejte, aby změkla, asi 4 minuty, ke konci přidejte česnek. Vlijte horký vývar a odškrabejte ode dna všechny přípečky. Přidejte čočku, rajčata, sůl (opatrně s ní, stačí zhruba 1/2 lžičky!) a pepř (zhruba 1/4 lžičky) a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň a zvolna vařte, aby čočka úplně změkla, asi 15 minut. Podle potřeby lze polévku naředit vodou.

3

Když je čočka měkká, vraťte do hrnce klobásu, přidejte nadrobno natrhaný kadeřávek a za stálého míchání ještě minutu či déle vařte tak, aby kadeřávek změkl. Podávejte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Podrobný recept na poctivou domácí vinnou klobásu najdete zde:
[[nid:11399]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín