0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1998 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 134 g
Tuky 90 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá obyčejně, ale je to nový hit vaší kuchyně!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájené na cca 2cm kousky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
vývar kuřecí 500 ml
či zeleninový, horký
propláchnutá
konzervovaná rajčata krájená 400 g
nebo konzerva třešňových rajčat
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
lze nahradit jiným světlým pečivem, k podávání

1 V kastrolu nebo hrnci s těžkým dnem opečte na oleji kousky klobásy dozlatova, často míchejte, trvá to okolo 5 minut, pak klobásu vyberte děrovanou sběračkou a odložte.

Vsypte cibuli a dále opékejte, aby změkla, asi 4 minuty, ke konci přidejte česnek. Vlijte horký vývar a odškrabejte ode dna všechny přípečky. Přidejte čočku, rajčata, sůl (opatrně s ní, stačí zhruba 1/2 lžičky!) a pepř (zhruba 1/4 lžičky) a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň a zvolna vařte, aby čočka úplně změkla, asi 15 minut. Podle potřeby lze polévku naředit vodou.

3 Když je čočka měkká, vraťte do hrnce klobásu, přidejte nadrobno natrhaný kadeřávek a za stálého míchání ještě minutu či déle vařte tak, aby kadeřávek změkl. Podávejte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Podrobný recept na poctivou domácí vinnou klobásu najdete zde:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč