0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1998 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 134 g
Tuky 90 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá obyčejně, ale je to nový hit vaší kuchyně!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
klobása vinná 250 g
nakrájené na cca 2cm kousky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
vývar kuřecí 500 ml
či zeleninový, horký
čočka červená 200 g
propláchnutá
konzervovaná rajčata krájená 400 g
nebo konzerva třešňových rajčat
sůl
pepř
čerstvě mletý
kadeřávek 100 g
bageta
lze nahradit jiným světlým pečivem, k podávání

1 V kastrolu nebo hrnci s těžkým dnem opečte na oleji kousky klobásy dozlatova, často míchejte, trvá to okolo 5 minut, pak klobásu vyberte děrovanou sběračkou a odložte.

Vsypte cibuli a dále opékejte, aby změkla, asi 4 minuty, ke konci přidejte česnek. Vlijte horký vývar a odškrabejte ode dna všechny přípečky. Přidejte čočku, rajčata, sůl (opatrně s ní, stačí zhruba 1/2 lžičky!) a pepř (zhruba 1/4 lžičky) a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň a zvolna vařte, aby čočka úplně změkla, asi 15 minut. Podle potřeby lze polévku naředit vodou.

3 Když je čočka měkká, vraťte do hrnce klobásu, přidejte nadrobno natrhaný kadeřávek a za stálého míchání ještě minutu či déle vařte tak, aby kadeřávek změkl. Podávejte s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Podrobný recept na poctivou domácí vinnou klobásu najdete zde:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit