Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pappardelle s kachním ragú

Kachní ragú si může bublat na plotně, zatímco vy se chystáte na svátky, ale stejně tak ho můžete uvařit i ze zbytků hodobožové nebo svatoštěpánské kachny.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H30M
Vaření 2:30
Těstoviny

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 kachní stehna (s kostí)
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1–2 stroužky česneku (podle velikosti a síly), drcené
    • cca 1 lžička mleté skořice (podle chuti)
    • 1 lžička hladké mouky
    • 125 ml červeného vína
    • 400 g konzerva třešňových rajčátek nebo krájených rajčat
    • 125 ml silného drůbežího vývaru
    • lístky z 1 velké snítky rozmarýnu, nasekané
    • 1 bobkový list
    • 1/2 lžičky krupicového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce mléka nebo smetany

    K PODÁVÁNÍ

    • 300 g sušených pappardelle nebo 3 porce čerstvých, popřípadě lasagnové pláty či domácí nudlové těsto nakrájené na hodně široké a dlouhé nudle
    • nastrouhaný parmazán podle chuti
    • nasekaná čerstvá petrželka
     

Příprava jídla

1 V hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej a zhruba 10 minut na něm opékejte kachní stehna ze všech stran dohněda. Vyjměte je a odložte na talíř.

Do pánve dejte cibuli a opékejte ji doměkka (cca 5 minut). Vsypte česnek a opékejte další minutu, poprašte skořicí a moukou, ještě minutu opékejte. Pak do pánve vraťte kachní stehna, podlijte vínem, nechte krátce odpařit, přidejte rajčata, vývar, rozmarýn, bobkový list, cukr, osolte a opepřete. Přiveďte k mírnému varu, přiklopte a duste 2 hodiny, občas promíchejte.

Dejte vařit vodu na těstoviny. Opatrně vyjměte maso z omáčky (pozor, aby vám do ní neopadalo) a položte ho na talíř. Odstraňte kůži a tuk, maso oberte od kos- tí a natrhejte 2 vidličkami. Maso vraťte do omáčky spolu s mlékem či smetanou a nezakryté vařte 10–15 minut, než uvaříte těstoviny.

4 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu nebo tak, aby byly al dente. Pak je sceďte a uchovejte asi 150 ml vody z vaření. Těstoviny promíchejte s ragú a podle potřeby nařeďte vodou z vaření, je-li vše příliš suché. Podávejte posypané parmazánem a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Máte-li zbylé maso ze sváteční kachny, oberte ho a natrhejte. Vynechte jeho opékání a na oleji osmahněte rovnou cibuli. Dále pokračujte podle receptu. Omáčku nechte bublat celkově cca 30 minut, aby se chutě spojily a maso ještě víc změklo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

Kuřecí pilaf se sušeným ovocem a ořechy

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

Slavnostní žemlovka z vánočky

Přidat komentář