0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pappardelle s kachním ragú

Pappardelle s kachním ragú

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1406 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 121 g
Tuky 71 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní ragú si může bublat na plotně, zatímco vy se chystáte na svátky, ale stejně tak ho můžete uvařit i ze zbytků hodobožové nebo svatoštěpánské kachny.

Suroviny

olivový olej 1 PL
kachní stehna 2 ks
(s kostí)
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužky
(podle velikosti a síly), drcené
1 ČL
skořice mletá cca, (podle chuti)
mouka pšeničná hladká 1 ČL
víno červené 125 ml
400 g
konzerva třešňových rajčátek lze nahradit krájenými rajčaty
vývar kuřecí 125 ml
silného
rozmarýn 1
nasekané lístky
bobkový list 1 ks
krupicový cukr 0.5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mléko 1 PL
lze nahradit smetanou
K PODÁVÁNÍ
300 g
sušené pappardelle nebo 3 porce čerstvých, popřípadě lasagnové pláty či domácí nudlové těsto nakrájené na hodně široké a dlouhé nudle
parmazán
nastrouhaný podle chuti
čerstvá petrželka nasekaná

1 V hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej a zhruba 10 minut na něm opékejte kachní stehna ze všech stran dohněda. Vyjměte je a odložte na talíř.

Do pánve dejte cibuli a opékejte ji doměkka (cca 5 minut). Vsypte česnek a opékejte další minutu, poprašte skořicí a moukou, ještě minutu opékejte. Pak do pánve vraťte kachní stehna, podlijte vínem, nechte krátce odpařit, přidejte rajčata, vývar, rozmarýn, bobkový list, cukr, osolte a opepřete. Přiveďte k mírnému varu, přiklopte a duste 2 hodiny, občas promíchejte.

Dejte vařit vodu na těstoviny. Opatrně vyjměte maso z omáčky (pozor, aby vám do ní neopadalo) a položte ho na talíř. Odstraňte kůži a tuk, maso oberte od kos- tí a natrhejte 2 vidličkami. Maso vraťte do omáčky spolu s mlékem či smetanou a nezakryté vařte 10–15 minut, než uvaříte těstoviny.

4 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu nebo tak, aby byly al dente. Pak je sceďte a uchovejte asi 150 ml vody z vaření. Těstoviny promíchejte s ragú a podle potřeby nařeďte vodou z vaření, je-li vše příliš suché. Podávejte posypané parmazánem a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Máte-li zbylé maso ze sváteční kachny, oberte ho a natrhejte. Vynechte jeho opékání a na oleji osmahněte rovnou cibuli. Dále pokračujte podle receptu. Omáčku nechte bublat celkově cca 30 minut, aby se chutě spojily a maso ještě víc změklo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit