0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pappardelle s kachním ragú

Pappardelle s kachním ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pappardelle s kachním ragú

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2598 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 346 g
Tuky 77 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní ragú si může bublat na plotně, zatímco vy se chystáte na svátky, ale stejně tak ho můžete uvařit i ze zbytků hodobožové nebo svatoštěpánské kachny.

Suroviny

olivový olej 1 PL
(s kostí)
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužky
(podle velikosti a síly), drcené
skořice 1 ČL
mletá cca, (podle chuti)
mouka pšeničná hladká 1 ČL
rajčata cherry 400 g
konzerva, lze nahradit krájenými rajčaty
vývar kuřecí 125 ml
silného
rozmarýn 1
velá snítka, nasekané lístky
bobkový list 1 ks
krupicový cukr ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mléko 1 PL
lze nahradit smetanou
K PODÁVÁNÍ
pappardelle 300 g
sušené ,nebo 3 porce čerstvých, popřípadě lasagnové pláty či domácí nudlové těsto nakrájené na hodně široké a dlouhé nudle
nastrouhaný, podle chuti
petrželka
čerstvá, nasekaná

1 V hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej a zhruba 10 minut na něm opékejte kachní stehna ze všech stran dohněda. Vyjměte je a odložte na talíř.

Do pánve dejte cibuli a opékejte ji doměkka (cca 5 minut). Vsypte česnek a opékejte další minutu, poprašte skořicí a moukou, ještě minutu opékejte. Pak do pánve vraťte kachní stehna, podlijte vínem, nechte krátce odpařit, přidejte rajčata, vývar, rozmarýn, bobkový list, cukr, osolte a opepřete. Přiveďte k mírnému varu, přiklopte a duste 2 hodiny, občas promíchejte.

Dejte vařit vodu na těstoviny. Opatrně vyjměte maso z omáčky (pozor, aby vám do ní neopadalo) a položte ho na talíř. Odstraňte kůži a tuk, maso oberte od kos- tí a natrhejte 2 vidličkami. Maso vraťte do omáčky spolu s mlékem či smetanou a nezakryté vařte 10–15 minut, než uvaříte těstoviny.

4 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu nebo tak, aby byly al dente. Pak je sceďte a uchovejte asi 150 ml vody z vaření. Těstoviny promíchejte s ragú a podle potřeby nařeďte vodou z vaření, je-li vše příliš suché. Podávejte posypané parmazánem a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Máte-li zbylé maso ze sváteční kachny, oberte ho a natrhejte. Vynechte jeho opékání a na oleji osmahněte rovnou cibuli. Dále pokračujte podle receptu. Omáčku nechte bublat celkově cca 30 minut, aby se chutě spojily a maso ještě víc změklo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč