Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pappardelle s kachním ragú
Pappardelle s kachním ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pappardelle s kachním ragú

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2598 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 346 g
Tuky 77 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní ragú si může bublat na plotně, zatímco vy se chystáte na svátky, ale stejně tak ho můžete uvařit i ze zbytků hodobožové nebo svatoštěpánské kachny.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
(s kostí)
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužky
(podle velikosti a síly), drcené
mletá cca, (podle chuti)
rajčata cherry 400 g
konzerva, lze nahradit krájenými rajčaty
vývar kuřecí 125 ml
silného
rozmarýn 1
velá snítka, nasekané lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit smetanou
K PODÁVÁNÍ
pappardelle 300 g
sušené ,nebo 3 porce čerstvých, popřípadě lasagnové pláty či domácí nudlové těsto nakrájené na hodně široké a dlouhé nudle
nastrouhaný, podle chuti
petrželka
čerstvá, nasekaná

Postup

1

V hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej a zhruba 10 minut na něm opékejte kachní stehna ze všech stran dohněda. Vyjměte je a odložte na talíř.

2

Do pánve dejte cibuli a opékejte ji doměkka (cca 5 minut). Vsypte česnek a opékejte další minutu, poprašte skořicí a moukou, ještě minutu opékejte. Pak do pánve vraťte kachní stehna, podlijte vínem, nechte krátce odpařit, přidejte rajčata, vývar, rozmarýn, bobkový list, cukr, osolte a opepřete. Přiveďte k mírnému varu, přiklopte a duste 2 hodiny, občas promíchejte.

3

Dejte vařit vodu na těstoviny. Opatrně vyjměte maso z omáčky (pozor, aby vám do ní neopadalo) a položte ho na talíř. Odstraňte kůži a tuk, maso oberte od kos- tí a natrhejte 2 vidličkami. Maso vraťte do omáčky spolu s mlékem či smetanou a nezakryté vařte 10–15 minut, než uvaříte těstoviny.

4

Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu nebo tak, aby byly al dente. Pak je sceďte a uchovejte asi 150 ml vody z vaření. Těstoviny promíchejte s ragú a podle potřeby nařeďte vodou z vaření, je-li vše příliš suché. Podávejte posypané parmazánem a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Máte-li zbylé maso ze sváteční kachny, oberte ho a natrhejte. Vynechte jeho opékání a na oleji osmahněte rovnou cibuli. Dále pokračujte podle receptu. Omáčku nechte bublat celkově cca 30 minut, aby se chutě spojily a maso ještě víc změklo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...