Zdravý a křupavý způsob, jak zatočit s úrodou cuket.
Suroviny
dýňová semínka
hrst
zelená
cuketa
3
ks
středně velké
Na zálivku
olivový olej
cukr
sůl
pepř
balzamikový ocet
Postup
1
Velkou hrst zelených dýňových semínek namočte asi na hodinu do vody, aby semínka zvláčněla.
2
Tři středně velké pevné cukety nastrouhejte najemno nebo nahrubo a v míse promíchejte se zálivkou z olivového oleje, špetky cukru, soli, balzamika a pepře a s okapanými semínky. Jestli chcete, můžete je po osušení ještě nasucho opražit – budou pěkně křupat!
Extra tip
Hotové zelí můžete zabalit do tenkého plátku listového těsta a na koncích zatočit jako bonbon. Balíček potřete žloutkem a upečte v troubě dozlatova, asi 10 minut. Efektní!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )