0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 60 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 9 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý a křupavý způsob, jak zatočit s úrodou cuket.

Suroviny

dýňová semínka hrst
zelená
cuketa 3 ks
středně velké
Na zálivku
olivový olej
cukr
sůl
pepř
balzamikový ocet

Postup

1

Velkou hrst zelených dýňových semínek namočte asi na hodinu do vody, aby semínka zvláčněla.

2

Tři středně velké pevné cukety nastrouhejte najemno nebo nahrubo a v míse promíchejte se zálivkou z olivového oleje, špetky cukru, soli, balzamika a pepře a s okapanými semínky. Jestli chcete, můžete je po osušení ještě nasucho opražit – budou pěkně křupat!

Extra tip
Hotové zelí můžete zabalit do tenkého plátku listového těsta a na koncích zatočit jako bonbon. Balíček potřete žloutkem a upečte v troubě dozlatova, asi 10 minut. Efektní!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit