Kuba z čerstvých hub se škvarky

Kuba z čerstvých hub se škvarky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 618 kcal
Bílkoviny 14 g
Cukr 36 g
Tuky 43 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Máte-li možnost, opatřete si domácí sádlo – uvidíte, jak moc ovlivní chuť kuby!

Suroviny

300 g
krupky
vepřové sádlo 40 g
+ na vymaštění
škvarky hrst
cibule 2 ks
sůl
pepř
bílý, mletý
bujon 1 kostka
houbový
houby 250 g
čerstvé / mražené
kmín 1 ČL
mletý
česnek 5 stroužků
utřených
majoránka (drhnutá) 1 ČL
cibule červená
na kolečka
petrželka
na ozdobení

1 Krupky operte ve studené vodě. V kastrolu na zhruba polovině rozehřátého sádla a škvarcích osmahněte nakrájenou cibuli. Pak přidávejte krupky; opražte je, osolte, zalijte vodou (můžete do ní rozdrobit houbovy bujon), přiklopte a uvařte doměkka.

2 Houby nakrájejte na plátky, přisypte kmín a na zbylém sádle poduste asi čtvrt hodiny. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

3 Dejte kubu do vymazaného pekáče, pokropte rozpuštěným sádlem a při 180 ºC zapékejte asi 25 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit