0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuba z čerstvých hub se škvarky

Kuba z čerstvých hub se škvarky

3.9/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1206 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 124 g
Tuky 60 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li možnost, opatřete si domácí sádlo – uvidíte, jak moc ovlivní chuť kuby!

Suroviny

kroupy 300 g
větší krupky
vepřové sádlo 40 g
nebo husí + trocha navíc na vymaštění pekáče
vepřové škvarky 1 hrst
jemné
cibule 3 ks
sůl
pepř bílý
mletý
bujon 1 kostka
houbový
houby 250 g
čerstvé nebo mražené (hřiby, hlíva...)
kmín 1 ČL
drcený
česnek 5 stroužků
utřených
majoránka (drhnutá) 2 ČL
cibule červená
na kolečka
petrželka
na ozdobení

1 Krupky operte ve studené vodě. V kastrolu na zhruba polovině rozehřátého sádla a škvarcích osmahněte nakrájenou cibuli. Pak přidávejte krupky; opražte je, osolte, zalijte vodou (můžete do ní rozdrobit houbovy bujon), přiklopte a uvařte doměkka.

2 Houby nakrájejte na plátky, přisypte kmín a na zbylém sádle poduste asi čtvrt hodiny. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

3 Dejte kubu do vymazaného pekáče, pokropte rozpuštěným sádlem a při 180 ºC zapékejte asi 25 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Gabriela Krylová

Použila jsem pohankové kroupy, které jsem měla k dispozici. Výborné!

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč