Kuba z čerstvých hub se škvarky

Kuba z čerstvých hub se škvarky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1206 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 124 g
Tuky 60 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li možnost, opatřete si domácí sádlo – uvidíte, jak moc ovlivní chuť kuby!

Suroviny

kroupy 300 g
větší krupky
vepřové sádlo 40 g
nebo husí + trocha navíc na vymaštění pekáče
škvarky 1 hrst
jemné
cibule 3 ks
sůl
pepř bílý
mletý
bujon 1 kostka
houbový
houby 250 g
čerstvé nebo mražené (hřiby, hlíva...)
kmín 1 ČL
drcený
česnek 5 stroužků
utřených
majoránka (drhnutá) 2 ČL
cibule červená
na kolečka
petrželka
na ozdobení

1 Krupky operte ve studené vodě. V kastrolu na zhruba polovině rozehřátého sádla a škvarcích osmahněte nakrájenou cibuli. Pak přidávejte krupky; opražte je, osolte, zalijte vodou (můžete do ní rozdrobit houbovy bujon), přiklopte a uvařte doměkka.

2 Houby nakrájejte na plátky, přisypte kmín a na zbylém sádle poduste asi čtvrt hodiny. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

3 Dejte kubu do vymazaného pekáče, pokropte rozpuštěným sádlem a při 180 ºC zapékejte asi 25 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Gabriela Krylová

Použila jsem pohankové kroupy, které jsem měla k dispozici. Výborné!

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit