Nejíte maso, nebo si jen dáváte bezmasý den? O inspiraci pro vegetariány každodenní i sváteční se s námi tentokrát podělila blogerka Věra Strnadová.
Suroviny
Postup
Květák nakrájejte podélně na plátky o šířce zhruba 1–1,5 cm. Osolte, potřete olivovým olejem a nechte 15 minut odpočinout. Pak grilujte (ideální je kámen nebo elektrický gril či grilovací pánev) z každé strany zhruba 2–3 minuty.
Smíchejte česnek, tahini, citronovou šťávu a osolte podle chuti. Zálivku můžete naředit trochou vody.
Směs listů podávejte s květákem zakápnutým zálivkou a posypte ji nasekanou petrželkou. Doprostřed talíře naaranžujte zastřené vejce. Ozdobte výhonky, klíčky a/ nebo bylinkami podle chuti.
NĚCO NAVÍC
Hlubokou nerezovou či smaltovanou pánev, případně širší rendlík, naplňte vodou do výše několika centimetrů (stačí i pět) a přiveďte ji těsně pod bod varu. Poznáte to podle toho, že se drobounké bublinky hojně uvolňují ode dna k hladině. Do misky či naběračky rozklepněte 1 vejce. Do vody přidejte trošku octa, vařečkou utvořte uprostřed vody vír a opatrně do něj vlijte vejce. Vařte 3–4 minuty. Vejce opatrně vylovte a nechte je dobře okapat. Zopakujte s dalšími vejci podle potřeby.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů )