Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s tahini

Tahini je pasta vyrobená z mletých sezamových semen. Je to základní složka mnoha tradičních pokrmů v blízkovýchodní a středomořské kuchyni. Tahini má krémovou texturu a bohatou, ořechovou chuť. Vyrábí se mletím pražených sezamových semínek až do hladké pasty. Tahini se často používá v přípravě pokrmů jako jsou hummus, baba ghanoush (omáčka z lilků), různé omáčky, marinády a krémy a mnoho dalších. Je bohatým zdrojem živin, včetně vitamínů B, hořčíku, železa a zdravých tuků. Má také vysoký obsah proteinů. 

Související články

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi
  • Zajímavosti

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi

Vosí hnízda (chcete-li úly) jsou rychlá, nepečená a přitom na stole vypadají tak krásně, že jim nikdo neodolá. Základem je kakaové těsto, voňavý krém a podstavec z piškotu. Při výrobě se ale můžete i pořádně odvázat – možnosti, jak vosí...
KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...