Exotická specialita s opravdu bleskovou přípravou
Suroviny
losos
4
ks
každý o váze cca 140 g
slunečnicový olej
2
ČL
zázvor (čerstvý)
malý kousek, čerstvý, oloupaný, nastrouhaný
1
ks
chili paprička červená, zbavená semínek, najemno
jarní cibulka
1
svazek
najemno
sójová omáčka
1,5
PL
sladká
cukr
¼
ČL
koriandr čerstvý
20
g
jen nasekané lístky
Postup
1
Gril v troubě předehřejte na nejvyšší teplotu. Kousky ryby vložte do mělké zapékací nádoby a grilujte čtyři až pět minut, až bude ryba propečená, ale ve středu ještě trochu růžová. Přetáhněte fólií a nechte stranou.
2
Rozehřejte wok nebo silnostěnnou pánev, vlijte olej a za stálého míchání osmažte zázvor, chilli papričku a cibulky, dvě až tři minuty.
3
Vmíchejte sójovku, cukr, zastříkněte pár kapkami vody a stáhněte z ohně.
4
Vmíchejte koriandr a ihned podávejte s lososem. Výborná příloha je rýže nebo nudle.