Chřest, losos a špenát

Chřest, losos a špenát

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3680 kcal
Bílkoviny 229 g
Cukr 366 g
Tuky 139 g
Vláknina 93 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lososa můžete nahradit filetami z jiné ryby. Namísto chřestu poslouží i tenké špalíčky z drobné cukety.

Suroviny

Hlavní
losos 4 ks
200 g
chřest
fazole bílé 600 g
konzerva scezené a propláchnuté
špenát 4 hrsti
čerstvý
sůl
pepř
Na zálivku
olivový olej 6 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
hořčice 2 PL
hrubozrnná (krémžská)
1. Do hrnce dejte napařovací vložku, nalijte pod ni vařící vodu a postavte na sporák tak, aby se voda stále mírně vařila. Na podložku dejte filátka lososa (můžete je podle chuti osolit a opepřit), přikryjte poklicí a nechte vařit asi tři minuty, dokud maso nezesvětlá.

2. Stonky chřestu oloupejte škrabkou na brambory a přidejte je k rybě. Společně povařte v páře ještě čtyři až pět minut, aby chřest zkřehl a losos byl uvařený.

3. Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Do mísy vsypte fazole a špenát, přidejte povařený chřest a přimíchejte zálivku. Směs rozdělte na talíře a nahoru položte kousky lososa.

Tip apetitu
Balené chlazené porce lososa, které stačí jenom kuchyňsky upravit, pořídíte například v Delvitě. 220 g vás přijde na 120 Kč.

 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Více

Komentáře

Obchod Apetit