Lososa můžete nahradit filetami z jiné ryby. Namísto chřestu poslouží i tenké špalíčky z drobné cukety.
Suroviny
Hlavní
losos
4
ks
chřest zelený
200
g
fazole bílé
600
g
konzerva scezené a propláchnuté
baby špenát
4
hrsti
sůl
pepř
Na zálivku
olivový olej
6
PL
z jednoho citronu
hořčice hrubozrnná
2
PL
Postup
1
Do hrnce dejte napařovací vložku, nalijte pod ni vařící vodu a postavte na sporák tak, aby se voda stále mírně vařila. Na podložku dejte filátka lososa (můžete je podle chuti osolit a opepřit), přikryjte poklicí a nechte vařit asi tři minuty, dokud maso nezesvětlá.
2
Stonky chřestu oloupejte škrabkou na brambory a přidejte je k rybě. Společně povařte v páře ještě čtyři až pět minut, aby chřest zkřehl a losos byl uvařený.
3
Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Do mísy vsypte fazole a špenát, přidejte povařený chřest a přimíchejte zálivku. Směs rozdělte na talíře a nahoru položte kousky lososa.
Komentáře