Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřest, losos a špenát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3739 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 367 g
Tuky 141 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lososa můžete nahradit filetami z jiné ryby. Namísto chřestu poslouží i tenké špalíčky z drobné cukety.

Suroviny

Hlavní
losos 4 ks
konzerva scezené a propláchnuté
sůl
pepř
Na zálivku
olivový olej 6 PL
z jednoho citronu
hořčice hrubozrnná 2 PL

Postup

1

Do hrnce dejte napařovací vložku, nalijte pod ni vařící vodu a postavte na sporák tak, aby se voda stále mírně vařila. Na podložku dejte filátka lososa (můžete je podle chuti osolit a opepřit), přikryjte poklicí a nechte vařit asi tři minuty, dokud maso nezesvětlá.

2

Stonky chřestu oloupejte škrabkou na brambory a přidejte je k rybě. Společně povařte v páře ještě čtyři až pět minut, aby chřest zkřehl a losos byl uvařený.

3

Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Do mísy vsypte fazole a špenát, přidejte povařený chřest a přimíchejte zálivku. Směs rozdělte na talíře a nahoru položte kousky lososa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 12:56
Recept se nachází v č.8/05, str.12