0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí steak s fenyklem a galangalem

Hovězí steak s fenyklem a galangalem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Hovězí steak s fenyklem a galangalem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 151 g
Tuky 70 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněný steak, voňavé bylinky a sladkokyselá omáčka… Svěží jídlo, které vás rázem přenese do Asie.

Suroviny

galangal 5 cm
nebo zázvor, oškrábaný a nastrouhaný najemno
fenyklová semínka 2 ČL
česnek 6 stroužků
nakrájený na tenké plátky
sůl
roštěnec 500 g
steak z nízkého roštěnce nebo z pupku
rostlinný olej
na potření a opékání
šalotka 4 ks
nakrájená na kolečka
citronová tráva 1 ks
očištěná a nakrájená nadrobno
listy kafirové limety 4 ks
nakrájené nadrobno (nemusí být)
1 nakrájená na klínky, ostatní vymačkané
rybí omáčka 2 PL
třtinový cukr 2 ČL
kajenský pepř ½ ČL
K podávání
rýže vařená
chilli paprička 2 ks
sladká, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
thajská bazalka 1 svazek
koriandr čerstvý 1 svazek

Postup

1

V hmoždíři utlučte galangal s fenyklovými semínky, třetinou česneku a špetkou soli na pastu. Potřete jí steak a takto upravené maso vložte do uzavíratelného plastového sáčku a nechte marinovat, nejlépe přes noc. 

2

Steak potřete olejem a opečte na rozpálené pánvi, stačí 2–4 minuty z každé strany (dle druhu masa), aby byl rare, maximálně medium rare. Vyjměte jej z pánve, dejte na talíř a zakryjte alobalem. 

3

V jiné pánvi opečte na lžíci oleje zbylý česnek dozlatova a vyjměte jej na papírovou utěrku. Ostatní ingredience promíchejte na salsu a případně dochuťte rybí omáčkou či solí.

4

Steak nakrájejte na cca 1–2 cm silné proužky. Do misek rozdělte rýži, na ni dejte steak, přelijte salsou, posypte chilli papričkou, bylinkami a podávejte s klínky limety. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč