Korejský bibimbap (v překladu míchaná rýže) je variace na večeři ‚co dům dal‘. Rýži se zeleninou můžete doplnit i plátky syrového nebo vařeného masa, tofu, místo volského oka přidat omeletu…
Suroviny
Postup
Na špenát v pánvi rozpalte olej, vsypte špenát a nechte zavadnout, osolte, promíchejte, přesuňte do misky a dejte stranou.
V uvolněné pánvi opět rozpalte olej, vsypte maso a opékejte ho a vařečkou rozdělujte na kousky. Když je maso pěkně hnědé, přidejte chilli omáčku, sójovou omáčku a cukr, promíchejte a ještě minutu opékejte, aby se maso s omáčkou pěkně spojilo. Vyjměte a dejte stranou.
Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky nebo nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na tenká šikmá kolečka nebo také na tenké nudličky.
Na pánvi usmažte 4 volská oka tak, aby měla tekutý žloutek.
Poskládejte misky: Na dno rozprostřete vždy hrnek horké rýže, na ni dejte po 1/4 špenátu, masa, zeleniny, kimči a sójových výhonků. Nakonec do středu posaďte volské oko, vše posypte sezamem a zakápněte omáčkou gochujang. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů)
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů)
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)