Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bibimbap

Korejský bibimbap (v překladu míchaná rýže) je variace na večeři ‚co dům dal‘. Rýži se zeleninou můžete doplnit i plátky syrového nebo vařeného masa, tofu, místo volského oka přidat omeletu…

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 4 hrnky vařené jasmínové rýže

    NA ŠPENÁT

    • 1 lžička sezamového oleje
    • 6 hrnků čerstvého špenátu
    • špetka soli

    NA MASO

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 250 g mletého hovězího masa
    • 2 lžíce sladkokyselé chilli omáčky nebo ostré chilli omáčky (např. sriracha) podle chuti
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • třtinový cukr podle chuti

    NA DOKONČENÍ

    • 1 mrkev
    • 2 jarní cibulky
    • 4 vejce
    • 1/4 hrnku kimči
    • 2 velké hrsti sójových výhonků
    • 1–2 lžíce sezamových semínek, nasucho opražených
    • omáčka gochujang na pokapání

Příprava jídla

1 Na špenát v pánvi rozpalte olej, vsypte špenát a nechte zavadnout, osolte, promíchejte, přesuňte do misky a dejte stranou.

2 V uvolněné pánvi opět rozpalte olej, vsypte maso a opékejte ho a vařečkou rozdělujte na kousky. Když je maso pěkně hnědé, přidejte chilli omáčku, sójovou omáčku a cukr, promíchejte a ještě minutu opékejte, aby se maso s omáčkou pěkně spojilo. Vyjměte a dejte stranou.

3 Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky nebo nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na tenká šikmá kolečka nebo také na tenké nudličky.

4 Na pánvi usmažte 4 volská oka tak, aby měla tekutý žloutek.

5 Poskládejte misky: Na dno rozprostřete vždy hrnek horké rýže, na ni dejte po 1/4 špenátu, masa, zeleniny, kimči a sójových výhonků. Nakonec do středu posaďte volské oko, vše posypte sezamem a zakápněte omáčkou gochujang. Podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vegetariánská miska s falafelem

Středomořská miska

Miska Zelené bohyně

Miska s lososem a nudlemi soba

Do hodiny na stole

Večeře jako z bistra

REKLAMA

Přidat komentář