0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4623 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 719 g
Tuky 99 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korejský bibimbap (v překladu míchaná rýže) je variace na večeři ‚co dům dal‘. Rýži se zeleninou můžete doplnit i plátky syrového nebo vařeného masa, tofu, místo volského oka přidat omeletu…

Suroviny

rýže jasmínová 4 hrnky
vařené
Na špenát
sezamový olej 1 ČL
sůl špetka
špenát 6 hrnků
čerstvý
Na maso
rostlinný olej 1 PL
chilli omáčka sladká 2 PL
nebo sriracha podle chuti
sójová omáčka 2 PL
třtinový cukr
dle chuti
Na dokončení
mrkev 1 ks
jarní cibulka 2 ks
vejce 4 ks
kimči ¼ hrnku
sójové výhonky 2 hrsti
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražených
chilli pasta gochujang

Postup

1

Na špenát v pánvi rozpalte olej, vsypte špenát a nechte zavadnout, osolte, promíchejte, přesuňte do misky a dejte stranou.

2

V uvolněné pánvi opět rozpalte olej, vsypte maso a opékejte ho a vařečkou rozdělujte na kousky. Když je maso pěkně hnědé, přidejte chilli omáčku, sójovou omáčku a cukr, promíchejte a ještě minutu opékejte, aby se maso s omáčkou pěkně spojilo. Vyjměte a dejte stranou.

3

Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky nebo nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na tenká šikmá kolečka nebo také na tenké nudličky.

4

Na pánvi usmažte 4 volská oka tak, aby měla tekutý žloutek.

5

Poskládejte misky: Na dno rozprostřete vždy hrnek horké rýže, na ni dejte po 1/4 špenátu, masa, zeleniny, kimči a sójových výhonků. Nakonec do středu posaďte volské oko, vše posypte sezamem a zakápněte omáčkou gochujang. Podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč