Korejské jídlo bibimbap (v překladu míchaná rýže) je variace na večeři ‚co dům dal‘. Rýži se zeleninou můžete doplnit i plátky syrového nebo vařeného masa, tofu, místo volského oka přidat omeletu. Zkrátka jídlo, na které nepotřebujete žádný přesný recept. Ovšem kdyby přeci jen, tak tady je ten náš.
Suroviny
Postup
Na špenát v pánvi rozpalte olej, vsypte špenát a nechte zavadnout, osolte, promíchejte, přesuňte do misky a dejte stranou.
V uvolněné pánvi opět rozpalte olej, vsypte maso a opékejte ho a vařečkou rozdělujte na kousky. Když je maso pěkně hnědé, přidejte chilli omáčku, sójovou omáčku a cukr, promíchejte a ještě minutu opékejte, aby se maso s omáčkou pěkně spojilo. Vyjměte a dejte stranou.
Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky nebo nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na tenká šikmá kolečka nebo také na tenké nudličky.
Na pánvi usmažte 4 volská oka tak, aby měla tekutý žloutek.
Poskládejte misky: Na dno rozprostřete vždy hrnek horké rýže, na ni dejte po 1/4 špenátu, masa, zeleniny, kimči a sójových výhonků. Nakonec do středu posaďte volské oko, vše posypte sezamem a zakápněte omáčkou gochujang. Bibimbap ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )