Asijský nudlový salát můžete podávat jako předkrm, hlavní chod i přílohu – třeba k pečenému či grilovanému masu. Navíc se neztratí při žádné příležitosti, ať už připravujete rodině lehkou exotickou večeři nebo občerstvení na víkendovou grilovačku pro přátele.
Suroviny
nudle rýžové vlasové
125
g
vermicelli, bún
zelí červené
¼
ks
nakrájené na nudličky
okurka
1
ks
salátová, nakrájená na tenká půlkolečka
paprika kapie
1
ks
nakrájená na proužky
jarní cibulka
2
ks
nakrájená na kolečka
koriandr čerstvý
1
svazek
lístky otrhané + na ozdobení
arašídy
¼
hrnku
pražené, nesolené
Na zálivku
sójová omáčka
4
PL
tamari
javorový sirup
2
PL
limetová šťáva
2
PL
+ klínky k podávání
sezamový olej
1
PL
z praženého sezamu
česnek
1
stroužek
drcený
chilli paprička
2
ks
nakrájená na tenká kolečka či nadrobno
Postup
1
Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavil var.
2
Všechny ingredience na zálivku prošlehejte v misce a přilijte k nudlím. Přidejte zbylé ingredience (až na arašídy), přilijte zálivku, promíchejte a rozdělte do misek. Arašídy lehce podrťte (nejlépe v hmoždíři) a posypte jimi salát. Podávejte s klínky limetky.