Asijský salát s hovězím masem

Asijský salát s hovězím masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 88 g
Tuky 79 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát s exotickým šmrncem, který si můžete vychutnat i v sychravém počasí. Díky hovězímu masu zasytí a chilli se postará o pikantní říz!

Suroviny

arašídy 0.25 hrnku
hovězí maso 300 g
kýta
sezamový olej 2 PL
rybí omáčka 3 PL
pepř mletý 0.5 ČL
česnek 3 stroužky
oloupané, rozmáčknuté plochou stranou nože, nadrobno nasekané
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný, nastrouhaný najemno
sůl
cukr 1 špetka
limetová šťáva
podle chuti + klínky limety k podávání
salát 1 bal
mix salátových lístků
jarní cibulka 3 ks
nakrájená najemno
koriandr 1 svazek
nasekaný + pár lístků na ozdobu
chilli sušené
vločky

1 Arašídy nasucho opečte v pánvi dozlatova, asi 2 minuty, a podrťte v hmoždíři nahrubo.

2 Maso nakrájejte přes vlákno na co nejtenčí plátky a v míse smíchejte s 1 lžící sezamového oleje, 1 lžící rybí omáčky, mletým černým pepřem, česnekem a zázvorem. Osolte podle chuti a pořádně promíchejte. Namarinované maso zprudka orestujte na rozpálené pánvi (woku), asi 5–8 minut.

3 Na dresink v misce smíchejte zbylou lžíci sezamového oleje se 2 lžícemi rybí omáčky, poctivou špetkou cukru a šťávou z limety podle chuti.

Směs salátů promíchejte s jarní cibulkou a koriandrem, rozdělte na talíře, přidejte maso, posypte arašídy a chilli vločkami a přelijte připravenou zálivkou. Podávejte ozdobené lístky koriandru a s klínky limety na případné dochucení salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit