0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijský salát s hovězím masem

Asijský salát s hovězím masem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 88 g
Tuky 79 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát s exotickým šmrncem, který si můžete vychutnat i v sychravém počasí. Díky hovězímu masu zasytí a chilli se postará o pikantní říz!

Suroviny

arašídy 0.25 hrnku
hovězí maso 300 g
kýta
sezamový olej 2 PL
rybí omáčka 3 PL
pepř mletý 0.5 ČL
česnek 3 stroužky
oloupané, rozmáčknuté plochou stranou nože, nadrobno nasekané
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný, nastrouhaný najemno
sůl
cukr 1 špetka
limetová šťáva
podle chuti + klínky limety k podávání
salát 1 bal
mix salátových lístků
jarní cibulka 3 ks
nakrájená najemno
koriandr 1 svazek
nasekaný + pár lístků na ozdobu
chilli sušené
vločky

1 Arašídy nasucho opečte v pánvi dozlatova, asi 2 minuty, a podrťte v hmoždíři nahrubo.

2 Maso nakrájejte přes vlákno na co nejtenčí plátky a v míse smíchejte s 1 lžící sezamového oleje, 1 lžící rybí omáčky, mletým černým pepřem, česnekem a zázvorem. Osolte podle chuti a pořádně promíchejte. Namarinované maso zprudka orestujte na rozpálené pánvi (woku), asi 5–8 minut.

3 Na dresink v misce smíchejte zbylou lžíci sezamového oleje se 2 lžícemi rybí omáčky, poctivou špetkou cukru a šťávou z limety podle chuti.

Směs salátů promíchejte s jarní cibulkou a koriandrem, rozdělte na talíře, přidejte maso, posypte arašídy a chilli vločkami a přelijte připravenou zálivkou. Podávejte ozdobené lístky koriandru a s klínky limety na případné dochucení salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit