Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Asijský salát s hovězím masem

Asijský salát s hovězím masem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 88 g
Tuky 79 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát s exotickým šmrncem, který si můžete vychutnat i v sychravém počasí. Díky hovězímu masu zasytí a chilli se postará o pikantní říz!

Suroviny

arašídy ¼ hrnku
kýta
sezamový olej 2 PL
rybí omáčka 3 PL
pepř mletý ½ ČL
česnek 3 stroužky
oloupané, rozmáčknuté plochou stranou nože, nadrobno nasekané
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný, nastrouhaný najemno
sůl
cukr 1 špetka
limetová šťáva
podle chuti + klínky limety k podávání
salát 1 bal
mix salátových lístků
jarní cibulka 3 ks
nakrájená najemno
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný + pár lístků na ozdobu
chilli sušené
vločky

Postup

1

Arašídy nasucho opečte v pánvi dozlatova, asi 2 minuty, a podrťte v hmoždíři nahrubo.

2

Maso nakrájejte přes vlákno na co nejtenčí plátky a v míse smíchejte s 1 lžící sezamového oleje, 1 lžící rybí omáčky, mletým černým pepřem, česnekem a zázvorem. Osolte podle chuti a pořádně promíchejte. Namarinované maso zprudka orestujte na rozpálené pánvi (woku), asi 5–8 minut.

3

Na dresink v misce smíchejte zbylou lžíci sezamového oleje se 2 lžícemi rybí omáčky, poctivou špetkou cukru a šťávou z limety podle chuti.

4

Směs salátů promíchejte s jarní cibulkou a koriandrem, rozdělte na talíře, přidejte maso, posypte arašídy a chilli vločkami a přelijte připravenou zálivkou. Podávejte ozdobené lístky koriandru a s klínky limety na případné dochucení salátu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín