Salát s exotickým šmrncem, který si můžete vychutnat i v sychravém počasí. Díky hovězímu masu zasytí a chilli se postará o pikantní říz!
Suroviny
Postup
Arašídy nasucho opečte v pánvi dozlatova, asi 2 minuty, a podrťte v hmoždíři nahrubo.
Maso nakrájejte přes vlákno na co nejtenčí plátky a v míse smíchejte s 1 lžící sezamového oleje, 1 lžící rybí omáčky, mletým černým pepřem, česnekem a zázvorem. Osolte podle chuti a pořádně promíchejte. Namarinované maso zprudka orestujte na rozpálené pánvi (woku), asi 5–8 minut.
Na dresink v misce smíchejte zbylou lžíci sezamového oleje se 2 lžícemi rybí omáčky, poctivou špetkou cukru a šťávou z limety podle chuti.
Směs salátů promíchejte s jarní cibulkou a koriandrem, rozdělte na talíře, přidejte maso, posypte arašídy a chilli vločkami a přelijte připravenou zálivkou. Podávejte ozdobené lístky koriandru a s klínky limety na případné dochucení salátu.