Hovězí steak s karamelizovanou cibulkou

Hovězí steak s karamelizovanou cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 328 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 76 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamelizovaná cibule tvoří s hovězím masem dokonalý pár. Vychutnejte si je!

Suroviny

cibule 2 ks
třtinový cukr 4 PL
vinný ocet červený 2 PL
hovězí steak ze svíčkové roštěné
špenát
baby

Dvě cibule pokrájejte na tenká kolečka a posypte je 4–6 lžícemi třtinového cukru; promíchejte, přidejte dvě lžíce červeného vinného octa a sůl. Grilujte, dokud cukr na cibulce nezkaramelizuje. Pak opečte i hovězí steak (ze svíčkové, roštěné či kýty) tak, jak ho máte rádi (krvavý, středně propečený, propečený). Zasypte cibulkou a podávejte se salátem z baby špenátu.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit