0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Hovězí steak s bylinkovým máslem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3042 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 16 g
Tuky 294 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na mase nešetřete a kupte kvalitní hovězí (nejlépe dobře vyzrálý kus).

Suroviny

hovězí maso 4 ks
roštěnec, steaky 3 cm silné
olivový olej 1 PL
bylinkové máslo 4 ks
(viz níže)
sůl
vločková

1Steaky odblaňte, mírně naklepejte klouby ruky a potřete olejem. Grilujte 3 minuty po každé straně a pak nechte 5 minut odpočinout. Obracejte je kleštěmi, nepíchejte do nich vidličkou!

2Posypte solí a doplňte zvoleným ochuceným máslem. Upečené a odleželé steaky můžete nařezat na proužky.

BYLINKOVÁ MÁSLA

1. Parmazánovo-bylinkové
Tyčovým mixérem rozmixujte 125 g změklého soleného másla, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 šalvějové listy, hrst bazalkových lístků a 1 malý stroužek česneku. Zabalte do válečku do pečicího papíru či fólie a vychlaďte.

2. Wasabi
Smíchejte 1 lžíci wasabi prášku a 1 lžíci rýžového či bílého balzamikového octa a nechte 5 minut odpočinout. Promíchejte se 125 g změklého soleného másla, 1 lžící nakládaného křenu, 1/2 lžičkou mletého pepře a ve válečku vychlaďte.

3. Slaninovo-cibulové
Na 1 lžíci másla opékejte dozlatova 4 plátky sušené slaniny, nakrájené na nudličky. Přidejte 1 střední cibuli, nakrájenou nadrobno, a taky opečte dozlatova, trvá to asi 5 minut. Nechte vychladnout. Smíchejte se 125 g změklého soleného másla, 2 lžičkami kremžské hořčice, 1/2 lžičkou čerstvě mletého pepře a ve válečku vychlaďte.

4. Ořechovo-gorgonzolové
Smíchejte v kuchyňském robotu hrst nasekaných vlašských ořechů, 125 g soleného másla, 60 g gorgonzoly nebo jiného sýra s modrou plísní a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře. Zabalte do válečku a vychlaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit