Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí steak s bylinkovým máslem

Hovězí steak s bylinkovým máslem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3042 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 16 g
Tuky 294 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na mase nešetřete a kupte kvalitní hovězí (nejlépe dobře vyzrálý kus).

Suroviny

roštěnec, steaky 3 cm silné
olivový olej 1 PL
(viz níže)
sůl
vločková

Postup

1

Steaky odblaňte, mírně naklepejte klouby ruky a potřete olejem. Grilujte 3 minuty po každé straně a pak nechte 5 minut odpočinout. Obracejte je kleštěmi, nepíchejte do nich vidličkou!

2

Posypte solí a doplňte zvoleným ochuceným máslem. Upečené a odleželé steaky můžete nařezat na proužky.

BYLINKOVÁ MÁSLA

1. Parmazánovo-bylinkové
Tyčovým mixérem rozmixujte 125 g změklého soleného másla, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 šalvějové listy, hrst bazalkových lístků a 1 malý stroužek česneku. Zabalte do válečku do pečicího papíru či fólie a vychlaďte.

2. Wasabi
Smíchejte 1 lžíci wasabi prášku a 1 lžíci rýžového či bílého balzamikového octa a nechte 5 minut odpočinout. Promíchejte se 125 g změklého soleného másla, 1 lžící nakládaného křenu, 1/2 lžičkou mletého pepře a ve válečku vychlaďte.

3. Slaninovo-cibulové
Na 1 lžíci másla opékejte dozlatova 4 plátky sušené slaniny, nakrájené na nudličky. Přidejte 1 střední cibuli, nakrájenou nadrobno, a taky opečte dozlatova, trvá to asi 5 minut. Nechte vychladnout. Smíchejte se 125 g změklého soleného másla, 2 lžičkami kremžské hořčice, 1/2 lžičkou čerstvě mletého pepře a ve válečku vychlaďte.

4. Ořechovo-gorgonzolové
Smíchejte v kuchyňském robotu hrst nasekaných vlašských ořechů, 125 g soleného másla, 60 g gorgonzoly nebo jiného sýra s modrou plísní a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře. Zabalte do válečku a vychlaďte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...