Na mase nešetřete a kupte kvalitní hovězí (nejlépe dobře vyzrálý kus).
Suroviny
Postup
Steaky odblaňte, mírně naklepejte klouby ruky a potřete olejem. Grilujte 3 minuty po každé straně a pak nechte 5 minut odpočinout. Obracejte je kleštěmi, nepíchejte do nich vidličkou!
Posypte solí a doplňte zvoleným ochuceným máslem. Upečené a odleželé steaky můžete nařezat na proužky.
BYLINKOVÁ MÁSLA
1. Parmazánovo-bylinkové
Tyčovým mixérem rozmixujte 125 g změklého soleného másla, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 šalvějové listy, hrst bazalkových lístků a 1 malý stroužek česneku. Zabalte do válečku do pečicího papíru či fólie a vychlaďte.
2. Wasabi
Smíchejte 1 lžíci wasabi prášku a 1 lžíci rýžového či bílého balzamikového octa a nechte 5 minut odpočinout. Promíchejte se 125 g změklého soleného másla, 1 lžící nakládaného křenu, 1/2 lžičkou mletého pepře a ve válečku vychlaďte.
3. Slaninovo-cibulové
Na 1 lžíci másla opékejte dozlatova 4 plátky sušené slaniny, nakrájené na nudličky. Přidejte 1 střední cibuli, nakrájenou nadrobno, a taky opečte dozlatova, trvá to asi 5 minut. Nechte vychladnout. Smíchejte se 125 g změklého soleného másla, 2 lžičkami kremžské hořčice, 1/2 lžičkou čerstvě mletého pepře a ve válečku vychlaďte.
4. Ořechovo-gorgonzolové
Smíchejte v kuchyňském robotu hrst nasekaných vlašských ořechů, 125 g soleného másla, 60 g gorgonzoly nebo jiného sýra s modrou plísní a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře. Zabalte do válečku a vychlaďte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů )
- Jak na ty nejlepší hovězí steaky, kterým nikdo neodolá plus tip na omáčku z výpeku(25 receptů )