Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

2.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 94 g
Tuky 321 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roštěnky silně posypané pepřem s lahodnou štávou a dozlatova opečené bramborové placičky.

Suroviny

oloupané
vejce 2 ks
rozšlehaná
sůl mořská
ghí 250 g
(steak 150–200 g), odblaněný
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř
černý, drcený
vývar hovězí 250 ml

Postup

1

Pomocí zesteru (škrabka na citrusovou kůru) vytvořte z brambor dlouhé tenké nudličky. Jde to také dlouhými tahy na středně hrubém struhadle či na mandolíně. Osušte je pomocí papírových utěrek, promíchejte s vejci a směs osolte. Máslo rozpalte v nepřilnavé pánvi, pomocí lžíce do něj klaďte vždy čtvrtinu bramborové směsi a rozetřete na placičku. Smažte 2–3 minuty z obou stran dozlatova do spotřebování základní směsi. Dejte okapat na papírové utěrce a udržujte horké.

2

Steaky potřete olejem, mírně osolte a silně posypte pepřem. Rozpalte nepřilnavou pánev. Maso opékejte dvě až tři minuty z každé strany. Vyjměte a zabalte do alobalu. Do pánve přilijte vývar a vařte asi dvě minuty do zhoustnutí. Ochutnejte a případně dosolte. Jednotlivé porce masa přelijte na talíři šťávou a podávejte s bramborovými rösti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...