0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 94 g
Tuky 321 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roštěnky silně posypané pepřem s lahodnou štávou a dozlatova opečené bramborové placičky.

Suroviny

brambory 4 ks
oloupané
vejce 2 ks
rozšlehaná
sůl mořská
ghí 250 g
roštěnec 4 ks
(steak 150–200 g), odblaněný
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř
černý, drcený
vývar hovězí 250 ml

1 Pomocí zesteru (škrabka na citrusovou kůru) vytvořte z brambor dlouhé tenké nudličky. Jde to také dlouhými tahy na středně hrubém struhadle či na mandolíně. Osušte je pomocí papírových utěrek, promíchejte s vejci a směs osolte. Máslo rozpalte v nepřilnavé pánvi, pomocí lžíce do něj klaďte vždy čtvrtinu bramborové směsi a rozetřete na placičku. Smažte 2–3 minuty z obou stran dozlatova do spotřebování základní směsi. Dejte okapat na papírové utěrce a udržujte horké.

2 Steaky potřete olejem, mírně osolte a silně posypte pepřem. Rozpalte nepřilnavou pánev. Maso opékejte dvě až tři minuty z každé strany. Vyjměte a zabalte do alobalu. Do pánve přilijte vývar a vařte asi dvě minuty do zhoustnutí. Ochutnejte a případně dosolte. Jednotlivé porce masa přelijte na talíři šťávou a podávejte s bramborovými rösti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč