0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 94 g
Tuky 321 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roštěnky silně posypané pepřem s lahodnou štávou a dozlatova opečené bramborové placičky.

Suroviny

oloupané
vejce 2 ks
rozšlehaná
sůl mořská
ghí 250 g
roštěnec 4 ks
(steak 150–200 g), odblaněný
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř
černý, drcený
vývar hovězí 250 ml

1 Pomocí zesteru (škrabka na citrusovou kůru) vytvořte z brambor dlouhé tenké nudličky. Jde to také dlouhými tahy na středně hrubém struhadle či na mandolíně. Osušte je pomocí papírových utěrek, promíchejte s vejci a směs osolte. Máslo rozpalte v nepřilnavé pánvi, pomocí lžíce do něj klaďte vždy čtvrtinu bramborové směsi a rozetřete na placičku. Smažte 2–3 minuty z obou stran dozlatova do spotřebování základní směsi. Dejte okapat na papírové utěrce a udržujte horké.

2 Steaky potřete olejem, mírně osolte a silně posypte pepřem. Rozpalte nepřilnavou pánev. Maso opékejte dvě až tři minuty z každé strany. Vyjměte a zabalte do alobalu. Do pánve přilijte vývar a vařte asi dvě minuty do zhoustnutí. Ochutnejte a případně dosolte. Jednotlivé porce masa přelijte na talíři šťávou a podávejte s bramborovými rösti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...