Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové burgery s kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1334 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 37 g
Tuky 77 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře, kterou budete mí hotovou během pár minut.

Suroviny

(toustový, bagety, ciabatty, veky) natrhaný na kousky
tuňák 400 g
ve vlastní šťávě, důkladně slité
strouhaný
jarní cibulka 3 ks
najemno nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané
rostlinný olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
housky
celozrnné
salát
listy
salsa
rajčatová

Postup

1

Do mixéru či chopperu vložte chléb a zpracujte na čerstvou strouhanku; přesypte ji do mísy.

2

Do mixéru dejte polovinu kukuřice a najemno nasekejte.

3

Nasekanou i nenasekanou kukuřici přisypte do mísy, přidejte tuňáka, sýr, jarní cibulky a trochu soli a pepře. Důkladně promíchejte.

4

Po troškách přidejte vejce (možná nebude potřeba celé), aby vznikla lepivá hmota, z níž půjdou vytvarovat čtyři stejné karbanátky.

5

Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte na něm burgery, 5 minut z každé strany, dozlatova a aby byly uprostřed prohřáté.

6

Opečené karbanátky vložte do rozkrojených žemlí vyložených listy salátu a na ně dejte kopečky salsy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč