0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové burgery s kukuřicí

Tuňákové burgery s kukuřicí

3.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1552 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 99 g
Tuky 78 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře, kterou budete mí hotovou během pár minut.

Suroviny

chleba 85 g
bílý, natrhaný na kousky
kukuřice 200 g
sterilovaná slitá
tuňák 400 g
ve vlastní šťávě
čedar 25 g
strouhaný
jarní cibulka 3 ks
najemno nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané
rostlinný olej 2 PL
sůl
pepř
K podávání
housky
celozrnná
salát
listy
rajčatová salsa

Postup

1

Do mixéru či chopperu vložte chléb a zpracujte na čerstvou strouhanku; přesypte ji do mísy.

2

Do mixéru dejte polovinu kukuřice a najemno nasekejte.

3

Nasekanou i nenasekanou kukuřici přisypte do mísy, přidejte tuňáka, sýr, jarní cibulky a trochu soli a pepře. Důkladně promíchejte.

4

Po troškách přidejte vejce (možná nebude potřeba celé), aby vznikla lepivá hmota, z níž půjdou vytvarovat čtyři stejné karbanátky.

5

Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte na něm burgery, 5 minut z každé strany, dozlatova a aby byly uprostřed prohřáté.

6

Opečené karbanátky vložte do rozkrojených žemlí vyložených listy salátu a na ně dejte kopečky salsy.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit