Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové burgery s kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1334 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 37 g
Tuky 77 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře, kterou budete mí hotovou během pár minut.

Suroviny

(toustový, bagety, ciabatty, veky) natrhaný na kousky
tuňák 400 g
ve vlastní šťávě, důkladně slité
strouhaný
jarní cibulka 3 ks
najemno nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané
rostlinný olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
housky
celozrnné
salát
listy
salsa
rajčatová

Postup

1

Do mixéru či chopperu vložte chléb a zpracujte na čerstvou strouhanku; přesypte ji do mísy.

2

Do mixéru dejte polovinu kukuřice a najemno nasekejte.

3

Nasekanou i nenasekanou kukuřici přisypte do mísy, přidejte tuňáka, sýr, jarní cibulky a trochu soli a pepře. Důkladně promíchejte.

4

Po troškách přidejte vejce (možná nebude potřeba celé), aby vznikla lepivá hmota, z níž půjdou vytvarovat čtyři stejné karbanátky.

5

Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte na něm burgery, 5 minut z každé strany, dozlatova a aby byly uprostřed prohřáté.

6

Opečené karbanátky vložte do rozkrojených žemlí vyložených listy salátu a na ně dejte kopečky salsy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...