Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille

Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1316 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 63 g
Tuky 107 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kotlety s voňavou zeleninou — dokonalé spojení.

Suroviny

Na ratatouille
olivový olej 4 PL
česnek 3 stroužky
paprika červená 1 ks
na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na kostičky
cuketa 1 ks
malá, na kostičky
lilek 0.5 ks
na kostičky
rajčata 1 ks
olupané, na kostičky
sůl mořská
pepř
bílý
tymián 2 ČL
čerstvý, sekaný
rozmarýn 1 ČL
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná
800 g
jehněčí kotleta
sůl mořská
pepř
marocké koření
máslo 60 g
pokrájené, a 2 lžíce másla na česnek
česnek 20 stroužků
oloupaných, povařených ve 100 ml mléka
krupicový cukr 1 PL



1
Maso osolte, opepřete, obalte v koření a nechte aspoň 2 hodiny marinovat. Pak ho na rozpáleném oleji zprudka opečte – stačí 2 minuty z každé strany. Výpek zalijte vývarem, přiveďte k varu a dosolte. Vypněte a zašlehejte máslo.



2 Povařený scezený česnek opečte v pánvi na másle dozlatova. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.



3 Na ratatouille v pánvi na oleji nejprve dvě minuty opékejte papriky, pak přidejte cuketu, po třech minutách lilek spolu s bylinkami a česnekem, po dalších dvou minutách rajčata a vše tři minuty vařte. Osolte a opepřete.



4 Na talířích dejte ratatouille do středu, navrch dejte kotletky, karamelizovaný česnek a zalijte šťávou.

NĚCO NAVÍC
Kotlety lze na pánvi opéct i v celku, pak dopéct v troubě při 180 °C (doba záleží na tom, jak je máte rádi propečené) a po vyjmutí nakrájet na plátky – budou ještě šťavnatější.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit