Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille

Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1316 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 63 g
Tuky 107 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kotlety s voňavou zeleninou — dokonalé spojení. Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille jsou opravdu luxusní pochoutkou, která se nestratí ani na žádné oslavě. 

Suroviny

Na ratatouille
olivový olej 4 PL
česnek 3 stroužky
paprika červená 1 ks
na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na kostičky
cuketa 1 ks
malá, na kostičky
lilek 0.5 ks
na kostičky
rajčata 1 ks
olupané, na kostičky
sůl mořská
pepř
bílý
tymián 2 ČL
čerstvý, sekaný
rozmarýn 1 ČL
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná
800 g
jehněčí kotleta
sůl mořská
pepř
marocké koření
máslo 60 g
pokrájené, a 2 lžíce másla na česnek
česnek 20 stroužků
oloupaných, povařených ve 100 ml mléka
krupicový cukr 1 PL

Postup

1

Maso osolte, opepřete, obalte v koření a nechte aspoň 2 hodiny marinovat. Pak ho na rozpáleném oleji zprudka opečte – stačí 2 minuty z každé strany. Výpek zalijte vývarem, přiveďte k varu a dosolte. Vypněte a zašlehejte máslo.

marinování masa

2

Povařený scezený česnek opečte v pánvi na másle dozlatova. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.

3

Na ratatouille v pánvi na oleji nejprve dvě minuty opékejte papriky, pak přidejte cuketu, po třech minutách lilek spolu s bylinkami a česnekem, po dalších dvou minutách rajčata a vše tři minuty vařte. Osolte a opepřete.

příprava ratatouille

4

Na talířích dejte ratatouille do středu, navrch dejte kotletky, karamelizovaný česnek a zalijte šťávou.

NĚCO NAVÍC
Kotlety lze na pánvi opéct i v celku, pak dopéct v troubě při 180 °C (doba záleží na tom, jak je máte rádi propečené) a po vyjmutí nakrájet na plátky – budou ještě šťavnatější.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit