0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille

Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1316 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 63 g
Tuky 107 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kotlety s voňavou zeleninou — dokonalé spojení. Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille jsou opravdu luxusní pochoutkou, která se nestratí ani na žádné oslavě. 

Suroviny

Na ratatouille
olivový olej 4 PL
česnek 3 stroužky
paprika červená 1 ks
na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na kostičky
malá, na kostičky
lilek ½ ks
na kostičky
rajče 1 ks
olupané, na kostičky
sůl mořská
pepř
bílý
tymián 2 ČL
čerstvý, sekaný
rozmarýn 1 ČL
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná
800 g
jehněčí kotleta
sůl mořská
pepř
marocké koření
máslo 60 g
pokrájené, a 2 lžíce másla na česnek
česnek 20 stroužků
oloupaných, povařených ve 100 ml mléka
krupicový cukr 1 PL

Postup

1

Maso osolte, opepřete, obalte v koření a nechte aspoň 2 hodiny marinovat. Pak ho na rozpáleném oleji zprudka opečte – stačí 2 minuty z každé strany. Výpek zalijte vývarem, přiveďte k varu a dosolte. Vypněte a zašlehejte máslo.

marinování masa

2

Povařený scezený česnek opečte v pánvi na másle dozlatova. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.

3

Na ratatouille v pánvi na oleji nejprve dvě minuty opékejte papriky, pak přidejte cuketu, po třech minutách lilek spolu s bylinkami a česnekem, po dalších dvou minutách rajčata a vše tři minuty vařte. Osolte a opepřete.

příprava ratatouille

4

Na talířích dejte ratatouille do středu, navrch dejte kotletky, karamelizovaný česnek a zalijte šťávou.

NĚCO NAVÍC
Kotlety lze na pánvi opéct i v celku, pak dopéct v troubě při 180 °C (doba záleží na tom, jak je máte rádi propečené) a po vyjmutí nakrájet na plátky – budou ještě šťavnatější.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč