Šťavnaté kotlety s voňavou zeleninou — dokonalé spojení. Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille jsou opravdu luxusní pochoutkou, která se nestratí ani na žádné oslavě.
Suroviny
Postup
Maso osolte, opepřete, obalte v koření a nechte aspoň 2 hodiny marinovat. Pak ho na rozpáleném oleji zprudka opečte – stačí 2 minuty z každé strany. Výpek zalijte vývarem, přiveďte k varu a dosolte. Vypněte a zašlehejte máslo.
Povařený scezený česnek opečte v pánvi na másle dozlatova. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
Na ratatouille v pánvi na oleji nejprve dvě minuty opékejte papriky, pak přidejte cuketu, po třech minutách lilek spolu s bylinkami a česnekem, po dalších dvou minutách rajčata a vše tři minuty vařte. Osolte a opepřete.
Na talířích dejte ratatouille do středu, navrch dejte kotletky, karamelizovaný česnek a zalijte šťávou.
NĚCO NAVÍC
Kotlety lze na pánvi opéct i v celku, pak dopéct v troubě při 180 °C (doba záleží na tom, jak je máte rádi propečené) a po vyjmutí nakrájet na plátky – budou ještě šťavnatější.