Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kotlety s hráškem a fetou

Jehněčí kotlety s hráškem a fetou

4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 269 g
Tuky 127 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sváteční jarní večeře nebo nedělní oběd – ideální pro chvíle, kdy máte málo času na přípravu.

Suroviny

hrášek 150 g
mražený
čočka 400 g
konzerva, lze nahradit 250g vařené
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
snítka
máty pár, nahrubo
nadrobený
(4 drobné plátky z vykoštěného jehněčího hřbetu) / 200g vepřová panenka, na plátky
olivový olej
trocha
sůl
pepř

Postup

1

Hrášek povařte tři čtyři minuty, aby změkl. Hned slijte a spojte s čočkou, octem, cukrem a mátou. Potom vmíchejte sýr, důkladně osolte a opepřete.

Zahřejte grilovací či těžkou nepřilnavou pánev. Maso potřete olejem, osolte, opepřete. Opečte dohněda tak, aby vnitřek zůstal růžový, ale ne syrový; chce to 4 minuty z každé strany.

Luštěninový salát rozdělte do dvou misek nebo hlubokých talířů a navrch položte dvě opečené kotletky.

NŇCO NAVíC: Salát skvěle chutná i k prohřátým plátkům pečené jehněčí kýty od nedělního oběda.


Apetit magazín