Jehněčí kotlety s hráškem a fetou

Jehněčí kotlety s hráškem a fetou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 269 g
Tuky 127 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sváteční jarní večeře nebo nedělní oběd – ideální pro chvíle, kdy máte málo času na přípravu.

Suroviny

hrášek 150 g
mražený
čočka 400 g
konzerva, lze nahradit 250g vařené
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
krupicový cukr 1 PL
snítka
máty pár, nahrubo
feta 50 g
nadrobený
jehněčí kotlety 4 ks
(4 drobné plátky z vykoštěného jehněčího hřbetu) / 200g vepřová panenka, na plátky
olivový olej
trocha
sůl
pepř

Hrášek povařte tři čtyři minuty, aby změkl. Hned slijte a spojte s čočkou, octem, cukrem a mátou. Potom vmíchejte sýr, důkladně osolte a opepřete.

Zahřejte grilovací či těžkou nepřilnavou pánev. Maso potřete olejem, osolte, opepřete. Opečte dohněda tak, aby vnitřek zůstal růžový, ale ne syrový; chce to 4 minuty z každé strany.

Luštěninový salát rozdělte do dvou misek nebo hlubokých talířů a navrch položte dvě opečené kotletky.

NĚCO NAVÍC: Salát skvěle chutná i k prohřátým plátkům pečené jehněčí kýty od nedělního oběda.


Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit