Sváteční jarní večeře nebo nedělní oběd – ideální pro chvíle, kdy máte málo času na přípravu.
Suroviny
hrášek
150
g
mražený
čočka
400
g
konzerva, lze nahradit 250g vařené
vinný ocet bílý
2
PL
bílý
krupicový cukr
1
PL
snítka
máty pár, nahrubo
sýr feta
50
g
nadrobený
jehněčí kotlety
4
ks
(4 drobné plátky z vykoštěného jehněčího hřbetu) / 200g vepřová panenka, na plátky
olivový olej
trocha
sůl
pepř
Postup
1
Hrášek povařte tři čtyři minuty, aby změkl. Hned slijte a spojte s čočkou, octem, cukrem a mátou. Potom vmíchejte sýr, důkladně osolte a opepřete.
Zahřejte grilovací či těžkou nepřilnavou pánev. Maso potřete olejem, osolte, opepřete. Opečte dohněda tak, aby vnitřek zůstal růžový, ale ne syrový; chce to 4 minuty z každé strany.
Luštěninový salát rozdělte do dvou misek nebo hlubokých talířů a navrch položte dvě opečené kotletky.
NŇCO NAVíC: Salát skvěle chutná i k prohřátým plátkům pečené jehněčí kýty od nedělního oběda.