0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívané jehněčí kotletky

Nadívané jehněčí kotletky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10183 kcal
Bílkoviny 571 g
Sacharidy 650 g
Tuky 699 g
Vláknina 401 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí kotletky získají díky bylinkovému máslu a sušené šunce mnohem šťavnatější chuť. A už ani nepotřebují přílohu, stačí je doplnit jen lehkým salátem z rukoly.

Suroviny

jehněčí kotlety 12 ks
rukola
Na nádivku
šalvěj 10 ks
rozmarýn 1 hrst
petrželka 1 hrst
bazalka 1 hrst
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
parmazán 6 PL
strouhaný
máslo 100 g
změklé
sůl
pepř
čerstvě mletý
sušená šunka 6 plátek

1 Veškeré bylinky jemně nasekejte na prkénku, pak je přesypte do mísy a promíchejte s česnekem, parmazánem a změklým máslem. Přidejte trochu soli a pepře a utřete do hladké pasty. Všechny plátky sušené šunky si jeden vedle druhého vyrovnejte na potravinářskou fólii, rovnoměrně potřete pastou z másla a bylinek a smotejte do ,klobásky‘. Konce vtlačte dovnitř, aby náplň nevytekla, a dejte minimálně na půl hodiny do ledničky.

2 Každou kotletku podélně nařízněte (neprořízněte úplně) a rozevřete ji do tvaru motýlích křídel. Lehce naklepejte paličkou na maso nebo jen hřbetem dlaně a ze všech stran maso dobře osolte a opepřete. Balíčky ze sušené šunky vyndejte z lednice, odstraňte potravinářskou fólii a  váleček nakrájejte na 2,5 cm silná kolečka; každé zmáčkněte, aby se co nejvíce zploštilo. Kolečka vložte do nařízlých kotlet.

3 Maso přendejte na plech vyložený papírem na pečení. Dejte pod rozpálený gril a grilujte; dvě minuty z každé strany dokrvava, čtyři minuty z každé strany zaručí maso středně propečené a grilování kolem pěti minut pak maso dobře propečené. Servírujte s rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit