0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívané jehněčí kotletky

Nadívané jehněčí kotletky

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10183 kcal
Bílkoviny 571 g
Sacharidy 650 g
Tuky 699 g
Vláknina 401 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí kotletky získají díky bylinkovému máslu a sušené šunce mnohem šťavnatější chuť. A už ani nepotřebují přílohu, stačí je doplnit jen lehkým salátem z rukoly.

Suroviny

jehněčí kotlety 12 ks
Na nádivku
šalvěj 10 ks
rozmarýn 1 hrst
petrželka 1 hrst
bazalka 1 hrst
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
strouhaný
máslo 100 g
změklé
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Veškeré bylinky jemně nasekejte na prkénku, pak je přesypte do mísy a promíchejte s česnekem, parmazánem a změklým máslem. Přidejte trochu soli a pepře a utřete do hladké pasty. Všechny plátky sušené šunky si jeden vedle druhého vyrovnejte na potravinářskou fólii, rovnoměrně potřete pastou z másla a bylinek a smotejte do ,klobásky‘. Konce vtlačte dovnitř, aby náplň nevytekla, a dejte minimálně na půl hodiny do ledničky.

2 Každou kotletku podélně nařízněte (neprořízněte úplně) a rozevřete ji do tvaru motýlích křídel. Lehce naklepejte paličkou na maso nebo jen hřbetem dlaně a ze všech stran maso dobře osolte a opepřete. Balíčky ze sušené šunky vyndejte z lednice, odstraňte potravinářskou fólii a  váleček nakrájejte na 2,5 cm silná kolečka; každé zmáčkněte, aby se co nejvíce zploštilo. Kolečka vložte do nařízlých kotlet.

3 Maso přendejte na plech vyložený papírem na pečení. Dejte pod rozpálený gril a grilujte; dvě minuty z každé strany dokrvava, čtyři minuty z každé strany zaručí maso středně propečené a grilování kolem pěti minut pak maso dobře propečené. Servírujte s rukolou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč