Jehněčí kotletky získají díky bylinkovému máslu a sušené šunce mnohem šťavnatější chuť. A už ani nepotřebují přílohu, stačí je doplnit jen lehkým salátem z rukoly.
Suroviny
Postup
Veškeré bylinky jemně nasekejte na prkénku, pak je přesypte do mísy a promíchejte s česnekem, parmazánem a změklým máslem. Přidejte trochu soli a pepře a utřete do hladké pasty. Všechny plátky sušené šunky si jeden vedle druhého vyrovnejte na potravinářskou fólii, rovnoměrně potřete pastou z másla a bylinek a smotejte do ,klobásky. Konce vtlačte dovnitř, aby náplň nevytekla, a dejte minimálně na půl hodiny do ledničky.
Každou kotletku podélně nařízněte (neprořízněte úplně) a rozevřete ji do tvaru motýlích křídel. Lehce naklepejte paličkou na maso nebo jen hřbetem dlaně a ze všech stran maso dobře osolte a opepřete. Balíčky ze sušené šunky vyndejte z lednice, odstraňte potravinářskou fólii a váleček nakrájejte na 2,5 cm silná kolečka; každé zmáčkněte, aby se co nejvíce zploštilo. Kolečka vložte do nařízlých kotlet.
Maso přendejte na plech vyložený papírem na pečení. Dejte pod rozpálený gril a grilujte; dvě minuty z každé strany dokrvava, čtyři minuty z každé strany zaručí maso středně propečené a grilování kolem pěti minut pak maso dobře propečené. Servírujte s rukolou.