Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadívané jehněčí kotletky

Nadívané jehněčí kotletky

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10183 kcal
Bílkoviny 571 g
Sacharidy 650 g
Tuky 699 g
Vláknina 401 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí kotletky získají díky bylinkovému máslu a sušené šunce mnohem šťavnatější chuť. A už ani nepotřebují přílohu, stačí je doplnit jen lehkým salátem z rukoly.

Související recepty

Suroviny

Na nádivku
šalvěj 10 ks
rozmarýn 1 hrst
petrželka 1 hrst
bazalka 1 hrst
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
strouhaný
máslo 100 g
změklé
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Veškeré bylinky jemně nasekejte na prkénku, pak je přesypte do mísy a promíchejte s česnekem, parmazánem a změklým máslem. Přidejte trochu soli a pepře a utřete do hladké pasty. Všechny plátky sušené šunky si jeden vedle druhého vyrovnejte na potravinářskou fólii, rovnoměrně potřete pastou z másla a bylinek a smotejte do ,klobásky. Konce vtlačte dovnitř, aby náplň nevytekla, a dejte minimálně na půl hodiny do ledničky.

2

Každou kotletku podélně nařízněte (neprořízněte úplně) a rozevřete ji do tvaru motýlích křídel. Lehce naklepejte paličkou na maso nebo jen hřbetem dlaně a ze všech stran maso dobře osolte a opepřete. Balíčky ze sušené šunky vyndejte z lednice, odstraňte potravinářskou fólii a váleček nakrájejte na 2,5 cm silná kolečka; každé zmáčkněte, aby se co nejvíce zploštilo. Kolečka vložte do nařízlých kotlet.

3

Maso přendejte na plech vyložený papírem na pečení. Dejte pod rozpálený gril a grilujte; dvě minuty z každé strany dokrvava, čtyři minuty z každé strany zaručí maso středně propečené a grilování kolem pěti minut pak maso dobře propečené. Servírujte s rukolou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín