0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

2.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4694 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 232 g
Tuky 325 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept, který doporučujeme, pokud s jehněčím masem teprve začínáte.

Suroviny

chilli pasta gochujang 3 PL
harissa
100 g
bílý jogurt
sůl mořská
jehněčí kotlety 8 ks
á 100 g
Na kuskus
kuskus 300 g
sůl 1
1 ČL
chilli pasta harissa
olivový olej 1 PL
jarní cibulka 1 svazek
bílou a zelenou část zvlášť, nakrájené na plátky
cuketa 2 ks
malé, na plátky
sýr feta 150 g
jemný, rozdrobený
olivový olej 50 ml
citronová štáva 2 ČL
máta 1 snítka
na ozdobení

1 V míse promíchejte jogurt s harissou a osolte. Odeberte 2 lžíce a dejte stranou. Do zbylé marinády naložte kotletky a nechte odpočinout při pokojové teplotě, než připravíte kuskus, nebo přes noc v chladničce.

2 Kuskus osolte, přidejte lžičku harissy a zalijte 300 ml vroucí vody. Přiklopte a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím v pánvi na oleji opékejte bílou část jarní cibulky a cukety asi 8 minut, až začnou zlátnout, ale jsou ještě pevné. Přidejte je ke kuskusu. Pak kuskus načechrejte vidličkou, přidejte zbylé přísady a promíchejte.

3 Na rozehřátém grilu opékejte kotletky z každé strany 4–5 minut. Nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s kuskusem, pokapané odloženým jogurtem a ozdobené mátou.

NĚCO NAVÍC

Kotletky lze připravit i na plechu pod grilem v troubě. Pak jim  stačí 2–3 minuty z každé strany.

[[nid:26326]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit