Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Jednoduchý recept, který doporučujeme, pokud s jehněčím masem teprve začínáte.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Maso Středomořská

Ingredience

    • 3 lžičky chilli pasty harissa
    • 100 g bílého jogurtu
    • mořská sůl
    • 8 větších jehněčích kotlet (à 100 g)

    NA KUSKUS

    • 300 g kuskusu
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička chilli pasty harissa
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 svazek jarní cibulky, bílou a zelenou část zvlášť, nakrájené na plátky
    • 2 malé cukety, nakrájené na plátky
    • 150 g jemného sýra feta, rozdrobeného
    • 50 ml panenského olivového oleje
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 1 snítka máty na ozdobení

Příprava jídla

1 V míse promíchejte jogurt s harissou a osolte. Odeberte 2 lžíce a dejte stranou. Do zbylé marinády naložte kotletky a nechte odpočinout při pokojové teplotě, než připravíte kuskus, nebo přes noc v chladničce.

2 Kuskus osolte, přidejte lžičku harissy a zalijte 300 ml vroucí vody. Přiklopte a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím v pánvi na oleji opékejte bílou část jarní cibulky a cukety asi 8 minut, až začnou zlátnout, ale jsou ještě pevné. Přidejte je ke kuskusu. Pak kuskus načechrejte vidličkou, přidejte zbylé přísady a promíchejte.

3 Na rozehřátém grilu opékejte kotletky z každé strany 4–5 minut. Nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s kuskusem, pokapané odloženým jogurtem a ozdobené mátou.

NĚCO NAVÍC

Kotletky lze připravit i na plechu pod grilem v troubě. Pak jim  stačí 2–3 minuty z každé strany.

JAK NA TO: jehněčí maso

Jak jehněčí maso nejlépe upravit, aby byl výsledek na talíři na jedničku, nám poradil Oldřich Straka z firmy OCG, která...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí hřebínek v bylinkovém kabátku

Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší

Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

Roláda z jehněčího krku a bramborovým salátem

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář