0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

2.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4694 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 232 g
Tuky 325 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept, který doporučujeme, pokud s jehněčím masem teprve začínáte.

Suroviny

chilli pasta gochujang 3 PL
harissa
100 g
bílý jogurt
sůl mořská
jehněčí kotlety 8 ks
á 100 g
Na kuskus
kuskus 300 g
sůl 1
1 ČL
chilli pasta harissa
olivový olej 1 PL
jarní cibulka 1 svazek
bílou a zelenou část zvlášť, nakrájené na plátky
malé, na plátky
jemný, rozdrobený
olivový olej 50 ml
citronová šťáva 2 ČL
máta 1 snítka
na ozdobení

1 V míse promíchejte jogurt s harissou a osolte. Odeberte 2 lžíce a dejte stranou. Do zbylé marinády naložte kotletky a nechte odpočinout při pokojové teplotě, než připravíte kuskus, nebo přes noc v chladničce.

2 Kuskus osolte, přidejte lžičku harissy a zalijte 300 ml vroucí vody. Přiklopte a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím v pánvi na oleji opékejte bílou část jarní cibulky a cukety asi 8 minut, až začnou zlátnout, ale jsou ještě pevné. Přidejte je ke kuskusu. Pak kuskus načechrejte vidličkou, přidejte zbylé přísady a promíchejte.

3 Na rozehřátém grilu opékejte kotletky z každé strany 4–5 minut. Nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s kuskusem, pokapané odloženým jogurtem a ozdobené mátou.

NĚCO NAVÍC

Kotletky lze připravit i na plechu pod grilem v troubě. Pak jim  stačí 2–3 minuty z každé strany.

[[nid:26326]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč