Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4694 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 232 g
Tuky 325 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept, který doporučujeme, pokud s jehněčím masem teprve začínáte.

Suroviny

100 g
bílý jogurt
sůl mořská
á 100 g
Na kuskus
kuskus 300 g
sůl 1
1 ČL
chilli pasta harissa
olivový olej 1 PL
jarní cibulka 1 svazek
bílou a zelenou část zvlášť, nakrájené na plátky
malé, na plátky
jemný, rozdrobený
olivový olej 50 ml
máta 1 snítka
na ozdobení

Postup

1

V míse promíchejte jogurt s harissou a osolte. Odeberte 2 lžíce a dejte stranou. Do zbylé marinády naložte kotletky a nechte odpočinout při pokojové teplotě, než připravíte kuskus, nebo přes noc v chladničce.

2

Kuskus osolte, přidejte lžičku harissy a zalijte 300 ml vroucí vody. Přiklopte a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím v pánvi na oleji opékejte bílou část jarní cibulky a cukety asi 8 minut, až začnou zlátnout, ale jsou ještě pevné. Přidejte je ke kuskusu. Pak kuskus načechrejte vidličkou, přidejte zbylé přísady a promíchejte.

3

Na rozehřátém grilu opékejte kotletky z každé strany 4–5 minut. Nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s kuskusem, pokapané odloženým jogurtem a ozdobené mátou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín