Jednoduchý recept, který doporučujeme, pokud s jehněčím masem teprve začínáte.
Suroviny
1 V míse promíchejte jogurt s harissou a osolte. Odeberte 2 lžíce a dejte stranou. Do zbylé marinády naložte kotletky a nechte odpočinout při pokojové teplotě, než připravíte kuskus, nebo přes noc v chladničce.
2 Kuskus osolte, přidejte lžičku harissy a zalijte 300 ml vroucí vody. Přiklopte a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím v pánvi na oleji opékejte bílou část jarní cibulky a cukety asi 8 minut, až začnou zlátnout, ale jsou ještě pevné. Přidejte je ke kuskusu. Pak kuskus načechrejte vidličkou, přidejte zbylé přísady a promíchejte.
3 Na rozehřátém grilu opékejte kotletky z každé strany 4–5 minut. Nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s kuskusem, pokapané odloženým jogurtem a ozdobené mátou.
NĚCO NAVÍC
Kotletky lze připravit i na plechu pod grilem v troubě. Pak jim stačí 2–3 minuty z každé strany.