Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4694 kcal
Bílkoviny 195 g
Cukr 232 g
Tuky 325 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept, který doporučujeme, pokud s jehněčím masem teprve začínáte.

Suroviny

chilli pasta gochujang 3 PL
harissa
100 g
bílý jogurt
sůl mořská
jehněčí kotlety 8 ks
á 100 g
Na kuskus
kuskus 300 g
sůl 1
1 ČL
chilli pasta harissa
olivový olej 1 PL
jarní cibulka 1 svazek
bílou a zelenou část zvlášť, nakrájené na plátky
cuketa 2 ks
malé, na plátky
feta 150 g
jemný, rozdrobený
olivový olej 50 ml
citronová štáva 2 ČL
máta 1 snítka
na ozdobení

1 V míse promíchejte jogurt s harissou a osolte. Odeberte 2 lžíce a dejte stranou. Do zbylé marinády naložte kotletky a nechte odpočinout při pokojové teplotě, než připravíte kuskus, nebo přes noc v chladničce.

2 Kuskus osolte, přidejte lžičku harissy a zalijte 300 ml vroucí vody. Přiklopte a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím v pánvi na oleji opékejte bílou část jarní cibulky a cukety asi 8 minut, až začnou zlátnout, ale jsou ještě pevné. Přidejte je ke kuskusu. Pak kuskus načechrejte vidličkou, přidejte zbylé přísady a promíchejte.

3 Na rozehřátém grilu opékejte kotletky z každé strany 4–5 minut. Nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s kuskusem, pokapané odloženým jogurtem a ozdobené mátou.

NĚCO NAVÍC

Kotletky lze připravit i na plechu pod grilem v troubě. Pak jim  stačí 2–3 minuty z každé strany.

JAK NA TO: jehněčí maso

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit