
Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem
Zahajte štědrovečerní večeři elegantními kanapkami. Kombinace celerové remulády, křepelčího vejce a kaviáru je naprosto odzbroujující.
Ingredience
- 1/2 středního celeru, oloupaného
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 80 g hladké mouky + na podsypání
- 80 g másla, vychlazeného
- sůl
- 80 g měkkého tučného tvarohu
- 3 křepelčí vejce, uvařená, oloupaná
- 50 g červeného kaviáru (z kapelína)
- 6 snítek kadeřavé petržele
NA CELEROVOU REMULÁDU
NA KOŠÍČKY
NA OZDOBENÍ
Příprava jídla
1 Na celerovou remuládu nastrouhejte celer nadrobno, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Promíchejte majonézu s hořčicí a vmíchejte do celeru. Odložte do lednice a nechte hodinu rozležet.
2 Na košíčky v míse spojte mouku s máslem, nakrájeným na kostičky, osolte, přidejte tvaroh a vypracujte hladké těsto. Vychlaďte. Předehřejte troubu na 190°C. Na pomoučněné ploše rozválejte těsto na tloušťku 4 mm a vykrojte 18 koleček o průměru 6 cm. U 12 z nich vykrojte uprostřed otvor o průměru 3 cm. Plná kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce navlhčete jejich okraje vodou a na každé z nich položte 2 vykrojená kolečka. Pečte asi 10 minut, až těsto vyběhne a košíčky budou krásně křupavé.
3 Křepelčí vajíčka přepulte. Obráceným koncem vařečky prohlubte otvor v košíčku a naplňte ho remuládou. Každou kanapku ozdobte polovinou vajíčka, lžičkou kaviáru a petrželkou. Podávejte okamžitě.
Přidat komentář