Drobné krevety se v přímořských oblastech Británie nakládají do rozpuštěného másla a prodávají jako místní specialita. Zkuste naši chutnou variaci na tohle téma!
Suroviny
krevety
200
g
drobné, zmrazené
máslo
250
g
sůl
pepř
chleba
12
krajiců
citronová šťáva
z půlky citronu
chilli sušené
drcené
lichořeřišnice
na ozdobu
citron
plátky
na ozdobu
1 Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejte trochu másla a tři až pět minut na něm smažte krevety. Osolte, opepřete a přesuňte do misky.
2 Rozehřejte zbylé máslo a nechte ho na mírném ohni zpěnit, aby získalo sytější zlatou barvu; trvá to asi osm minut. Potom ho stáhněte z ohně, osolte a opeřete a zalijte jím krevety. Nechte ho při pokojové teplotě vychladnout a pak máslo ještě uložte na chvíli do chladničky, aby ztuhlo.
3 Chléb potřete krevetami v másle, zakápněte citronovou šťávou a poprašte trochou chilli. Okamžite podávejte, ozdobené skrojkem citronu a zelenými lístky.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:52
Apetit 11/05