Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4816 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 504 g
Tuky 222 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobné krevety se v přímořských oblastech Británie nakládají do rozpuštěného másla a prodávají jako místní specialita. Zkuste naši chutnou variaci na tohle téma!

Suroviny

krevety 200 g
drobné, zmrazené
máslo 250 g
sůl
pepř
krajiců
z půlky citronu
chilli sušené
drcené
lichořeřišnice
na ozdobu
citron plátky
na ozdobu

Postup

1

Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejte trochu másla a tři až pět minut na něm smažte krevety. Osolte, opepřete a přesuňte do misky.

2

Rozehřejte zbylé máslo a nechte ho na mírném ohni zpěnit, aby získalo sytější zlatou barvu; trvá to asi osm minut. Potom ho stáhněte z ohně, osolte a opeřete a zalijte jím krevety. Nechte ho při pokojové teplotě vychladnout a pak máslo ještě uložte na chvíli do chladničky, aby ztuhlo.

3

Chléb potřete krevetami v másle, zakápněte citronovou šťávou a poprašte trochou chilli. Okamžite podávejte, ozdobené skrojkem citronu a zelenými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:52
Recept se nachází v č.11/05, str.46