Chlebíčky s krevetovým máslem

Chlebíčky s krevetovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Více než hodinu 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4816 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 504 g
Tuky 222 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Drobné krevety se v přímořských oblastech Británie nakládají do rozpuštěného másla a prodávají jako místní specialita. Zkuste naši chutnou variaci na tohle téma!

Suroviny

krevety 200 g
drobné zmrazené, lze nahradit konzervovanými
máslo 250 g
sůl
pepř
chleba 12
citronová štáva
z půlky citronu
chilli sušené
drcené
zelené lístky na ozdobu, (např.řeřicha)
citron plátky
na ozdobu
1. Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejte trochu másla a tři až pět minut na něm smažte krevety. Osolte, opepřete a přesuňte do misky.

2. Rozehřejte zbylé máslo a nechte ho na mírném ohni zpěnit, aby získalo sytější zlatou barvu; trvá to asi osm minut. Potom ho stáhněte z ohně, osolte a opeřete a zalijte jím krevety. Nechte ho při  pokojové teplotě vychladnout a pak máslo ještě uložte na chvíli do chladničky, aby ztuhlo.

3. Chléb potřete krevetami v másle, zakápněte citronovou šťávou a poprašte trochou chilli. Okamžite podávejte, ozdobené skrojkem citronu a zelenými lístky.

Komentáře

Obchod Apetit