0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1785 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 63 g
Tuky 135 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahajte štědrovečerní večeři elegantními kanapkami. Kombinace celerové remulády, křepelčího vejce a kaviáru je naprosto odzbroujující.

Suroviny

Na celerovou remuládu
celer ½ ks
střední, oloupaný
citronová šťáva
z 1/2 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
Na košíčky
mouka pšeničná hladká 80 g
+ trocha na podsypání
máslo 80 g
vychlazeného
sůl
tvaroh měkký 80 g
tučný
Na ozdobení
křepelčí vejce 3 ks
uvařená, oloupaná
kaviár 50 g
červený kaviár (z kapelína)
petrželka 6 snítek

Postup

1

Na celerovou remuládu nastrouhejte celer nadrobno, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Promíchejte majonézu s hořčicí a vmíchejte do celeru. Odložte do lednice a nechte hodinu rozležet.

2

Na košíčky v míse spojte mouku s máslem, nakrájeným na kostičky, osolte, přidejte tvaroh a vypracujte hladké těsto. Vychlaďte.

3

Předehřejte troubu na 190°C.

4

Na pomoučněné ploše rozválejte těsto na tloušťku 4 mm a vykrojte 18 koleček o průměru 6 cm.

5

U 12 z nich vykrojte uprostřed otvor o průměru 3 cm.

6

Plná kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce navlhčete jejich okraje vodou a na každé z nich položte 2 vykrojená kolečka. Pečte asi 10 minut, až těsto vyběhne a košíčky budou krásně křupavé.

7

Křepelčí vajíčka přepulte. Obráceným koncem vařečky prohlubte otvor v košíčku a naplňte ho remuládou. Každou kanapku ozdobte polovinou vajíčka, lžičkou kaviáru a petrželkou. Podávejte okamžitě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč