Zahajte štědrovečerní večeři elegantními kanapkami. Kombinace celerové remulády, křepelčího vejce a kaviáru je naprosto odzbroujující.
Suroviny
Postup
Na celerovou remuládu nastrouhejte celer nadrobno, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Promíchejte majonézu s hořčicí a vmíchejte do celeru. Odložte do lednice a nechte hodinu rozležet.
Na košíčky v míse spojte mouku s máslem, nakrájeným na kostičky, osolte, přidejte tvaroh a vypracujte hladké těsto. Vychlaďte.
Předehřejte troubu na 190°C.
Na pomoučněné ploše rozválejte těsto na tloušťku 4 mm a vykrojte 18 koleček o průměru 6 cm.
U 12 z nich vykrojte uprostřed otvor o průměru 3 cm.
Plná kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce navlhčete jejich okraje vodou a na každé z nich položte 2 vykrojená kolečka. Pečte asi 10 minut, až těsto vyběhne a košíčky budou krásně křupavé.
Křepelčí vajíčka přepulte. Obráceným koncem vařečky prohlubte otvor v košíčku a naplňte ho remuládou. Každou kanapku ozdobte polovinou vajíčka, lžičkou kaviáru a petrželkou. Podávejte okamžitě.