Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1785 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 63 g
Tuky 135 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahajte štědrovečerní večeři elegantními kanapkami. Kombinace celerové remulády, křepelčího vejce a kaviáru je naprosto odzbroujující.

Suroviny

Na celerovou remuládu
celer 0.5 ks
střední, oloupaný
citronová štáva
z 1/2 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
Na košíčky
mouka pšeničná hladká 80 g
+ trocha na podsypání
máslo 80 g
vychlazeného
sůl
tvaroh měkký 80 g
tučný
Na ozdobení
křepelčí vejce 3 ks
uvařená, oloupaná
kaviár 50 g
červený kaviár (z kapelína)
petrželka 6 snítek

Postup

1

Na celerovou remuládu nastrouhejte celer nadrobno, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Promíchejte majonézu s hořčicí a vmíchejte do celeru. Odložte do lednice a nechte hodinu rozležet.

2

Na košíčky v míse spojte mouku s máslem, nakrájeným na kostičky, osolte, přidejte tvaroh a vypracujte hladké těsto. Vychlaďte.

3

Předehřejte troubu na 190°C.

4

Na pomoučněné ploše rozválejte těsto na tloušťku 4 mm a vykrojte 18 koleček o průměru 6 cm.

5

U 12 z nich vykrojte uprostřed otvor o průměru 3 cm.

6

Plná kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce navlhčete jejich okraje vodou a na každé z nich položte 2 vykrojená kolečka. Pečte asi 10 minut, až těsto vyběhne a košíčky budou krásně křupavé.

7

Křepelčí vajíčka přepulte. Obráceným koncem vařečky prohlubte otvor v košíčku a naplňte ho remuládou. Každou kanapku ozdobte polovinou vajíčka, lžičkou kaviáru a petrželkou. Podávejte okamžitě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit