Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1778 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 63 g
Tuky 138 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahajte štědrovečerní večeři elegantními kanapkami. Kombinace celerové remulády, křepelčího vejce a kaviáru je naprosto odzbroujující.

Suroviny

Na celerovou remuládu
celer 0.5 ks
střední, oloupaný
citronová štáva
z půlky citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
Na košíčky
mouka pšeničná hladká 80 g
a trocha na podsypání
máslo 80 g
vychlazeného
sůl
tvaroh 80 g
tučný, měkký
Na ozdobení
křepelčí vejce 3 ks
uvařená, oloupaná
kaviár 50 g
červený kaviár (z kapelína)
petrželka 6 snítek

Na celerovou remuládu nastrouhejte celer nadrobno, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Promíchejte majonézu s hořčicí a vmíchejte do celeru. Odložte do lednice a nechte hodinu rozležet.

Na košíčky v míse spojte mouku s máslem, nakrájeným na kostičky, osolte, přidejte tvaroh a vypracujte hladké těsto. Vychlaďte. Předehřejte troubu na 190°C. Na pomoučněné ploše rozválejte těsto na tloušťku 4 mm a vykrojte 18 koleček o průměru 6 cm. U 12 z nich vykrojte uprostřed otvor o průměru 3 cm. Plná kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce navlhčete jejich okraje vodou a na každé z nich položte 2 vykrojená kolečka. Pečte asi 10 minut, až těsto vyběhne a košíčky budou krásně křupavé.

3 Křepelčí vajíčka přepulte. Obráceným koncem vařečky prohlubte otvor v košíčku a naplňte ho remuládou. Každou kanapku ozdobte polovinou vajíčka, lžičkou kaviáru a petrželkou. Podávejte okamžitě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit